Ajută un copil să crească în braţele mamei

E sfârşit de noiembrie şi se simte deja atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă. Această perioadă frumoasă a anului ne inspiră să fim mai buni cu aproapele şi să facem fapte frumoase. Suntem într-o permanentă goană, aglomeraţi, presaţi de timp şi rareori ne oprim să privim în jurul nostru spre cei care au nevoie de o mână de ajutor. În acest newsletter ne-am propus să vorbim despre cum putem împreună, prin bunătate, generozitate şi dragoste faţă de semeni să ajutăm şi să realizăm adevărate miracole pentru cei nevoiaşi.

Campania de Crăciun a Diaconiei este și în acest an dedicată copilașilor din cadrul Programului ,,În brațele mamei”, care se bucură deja de 10 ani de activitate. În acești ani am reușit să oferim siguranță și căldură celor 153 de copii care au rămas să crească lângă mamele lor. La fel, altor mii de familii asistență în comunitate în funcție de nevoile apărute (spirituală, materială, psihologică,  juridică, etc.).

„În cei 10 ani de la deschiderea Centrului Maternal, cu echipa am oferit zilnic un model de grijă părintească, iubire și responsabilitatea față de mamele și copiii care au ajuns la noi. Am evoluat și am crescut împreună începând cu primii noștri beneficiari, până în prezent și am învățat din fiecare istorie de viață curajul, răbdarea și puterea de a face față unor dificultăți greu de imaginat. Le admirăm pe fiecare că au ales să-și aducă pe lume pruncii și ne bucurăm pentru realizările lor. În toată această perioadă, alături de echipa noastră au fost sutele de donatori care au adus pe Criuleni 22, nu doar bunuri materiale, dar și exemple frumoase de bunătate.”, susţine Mihaela Belei, Coordonator Programul „În brațele mamei”.

Te invităm să cunoști istoria Tatianei, beneficiară a Centrului Maternal „În brațele mamei”

Cei care trebuiau să o iubească cel mai mult, în rezultat au abandonato.

Tatiana are 22 de ani și o poveste de viață tulburătoare. O poveste a unei fete care nu a avut parte niciodată de iubirea unei mame şi nici de caldura unui cămin familial. Nu a simțit vreodată afecţiune, atenţie sau cum e să te simți în siguranță. Ea a fost abandonată chiar de mama sa, la naștere. A crescut alături de bunică până la vârsta de 7 ani, fiind neglijată, ,,a mâncat” mai mult din mila semenilor, într-un final a fost plasată într-o instituție rezidențială.
Destinul a fost nemilos cu ea și în perioada adolescenței a ajuns să trăiască în stradă, a înfruntat frigul, foamea și a dormit pe unde a apucat. Singurele amintiri despre copilăria sa sunt strâns legate de lipsuri, durere și  scene de violenţă.

Nu își pierde speranța și crede într-un viitor mai bun.

Nu ştie cum este să ai o casă şi o familie. Nu ştie cum este să petreci Crăciunul alături de cei dragi. Nu știe cum este să ți se spună ”Te iubesc, copila mea”. Dar nu şi-a pierdut nici o clipă speranţa că într-o zi va afla. Și va găsi puterea de a-și schimba destinul. Cea mai mare bucurie pe care Tatiana a trăit-o în viața ei s-a produs atunci când a adus pe lume un băiețel perfect sănătos pe nume Răzvan. Deși era în stradă cu un copil în brațe, niciodată nu i-a trecut prin gând că ar putea să îl abandoneze. Astfel la puțin timp după ce a născut, Tatiana a fost găzduită împreună cu pruncul său la Centrul Maternal ,,În brațele mamei”, primind asistența și consilierea necesară pentru a învață cum să-și crească copilul în siguranță, cu iubire și grijă. Acum tânăra mamă se simte în siguranță, trăiește bucuria maternității și are planuri mari pentru viitorul ei și al copilului său.

Din păcate, izolarea și restricțiile actuale au pus o și mai mare povară pe umerii femeilor care au rămas singure, doar cu copiii în brațe. Din această cauză, numărul celor care ne solicită ajutor este într-o creștere permanentă.

Ca urmare a necesităților apărute, în anul 2022 ne propunem  să lansăm alte două noi servicii parte a Programului „În Brațele Mamei”:

,,Creșa” – un proiect social care vine să asigure un mediu propice pentru copiii cu vârstă fragedă (6luni)  și să dea o mână de ajutor părinților aflați într-o situație dificilă.

,,Centrul de informare și consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină”  – un centru care are drept scop să ofere consiliere și informare femeilor aflate in criză de sarcină, indiferent de condiția economică, statut social sau experiența de viață.

Alătură-te și tu Campaniei de Crăciun ,,În brațele mamei”. Printr-un gest comun de solidaritate putem oferi bucurie și încredere în ziua de mâine micuților pe care îi asistăm.

Donează prin Edonaţii, platforma Paypal, Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Tânără moldoveancă de 24 de ani a fost ucisă de un tren în Spania

O cetățeancă a R.Moldova a murit, după ce a fost lovită de un tren. Tragedia ar fi avut loc la data de 6 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, în orașul Alicante Spania, scrie pulsmedia.md.

Preliminar, oamenii legii au stabilit că victima este o moldoveancă de 24 de ani. Cauza accidentului este, deocamdată, necunoscută, însă se presupune că tragedia s-a produs din cauza neatenției victimei.

Presa spaniolă scrie  că pe această porțiune de cale ferată au fost înregistrate mai multe accidente cu deces. Printre victime se numără pescari, turiști și simpli pietoni.

Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, bărbatul care a omorât-o cu cruzime pe Ana-Maria, tânăra din Orhei care era gravidă în luna a șasea

Judecătoria Orhei l-a condamnat, joi după-amiază, pe Gheorghe Cotorobai la detenție pe viață pentru omorul Anei-Maria, tânăra de 19 ani însărcinată în șase luni, în aprilie 2024. Sentința a fost pronunțată acum câteva minute, scrie tvrmoldova.md.

Bărbatul pledează nevinovat. El a spus că nu a cunoscut-o pe Ana-Maria și că în mașina sa era o altă persoană.

„Nici pe dânsa, nici pe prietenul ei, nici pe mama ei. Nu am avut de-a face cu dânsa. Nu o știu, nu am știut despre existența ei. În cadrul procesului penal s-au făcut multe falsificări. S-a vorbit despre încălțămintea nr. 44, eu port nr. 46. Semnătura de pe colet, ce s-a ridicat de la mine din gospodărie, nu este a mea”, a spus el. 

Omorul Anei-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei, însărcinată în şase luni, a îngrozit o ţară întreagă. 

Potrivit procurorilor, pe 12 aprilie 2024, tânăra a urcat într-o maşină de ocazie la volanul căreia se afla Gheorghe Cotorobai. După ce a urcat în autoturism, fata a dispărut fără urmă. Ea fost căutată timp de o săptămână de sute de poliţişti, vânători şi voluntari.

După opt zile de căutări, tânăra a fost găsită fără suflare într-o pădure din raionul Teleneşti, în apropierea casei învinuitului Gheorghe Cotorobai. 

Bărbatul este un fost angajat al Administraţiei Penitenciarelor. El a fost eliberat din funcţie după ce o comisie medicală a decis că nu este apt pentru lucru. 

Doi părinți din Ocnița au vrut să-și lase copiii fără banii de la colindat pentru a achita facturile. Fiind beat tatăl și-a rănit fiul cu un cuțit

Un copil a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost rănit cu un cuțit de către tatăl său care ar fi vrut să-l lase fără banii adunați din colindat. Cazula avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 8 ianuarie, în jurul orei 15:25, în orașul Ocnița, scrie pulsmedia.md.

Astfel, doi părinți ar fi insistat ca copiii acestora, un băiat de 16 ani și o fată de 13 ani, să le dea banii adunați din colindat, pentru a contribui la achitarea facturillor pentru serviciile comunale.

Băiatul ar fi refuzat să le dea banii, iar tatăl acestuia, un individ în vârstă de 47 de ani l-a amenințat și l-a dat afară din casă. Adolescentul ar fi luate telefonul și a vrut să sesizeze poliția despre acest caz, însă tatăl său înarmat cu un cuțit s-a năpustit asupra acestuia și l-a rănit cu cuțitul la mână în timp ce încerca să-l deposedeze de telefon.

La fața locului a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, care a stabilit că minorul are o plagă nepenetrantă la mână și i s-a acordat ajutorul medical.

Medicii au alertat poliția despre acest caz. Ambii părinți au fost testați cu apartaul Drager, iar rezultatele au arătat că cei doi părinți erau în stare de ebrietate, unul avea concentrație de 1,18 mg/l, iar altul 1,27 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Totodată, păe numele bărbatului a fost aplicat un ordin de restricție, iar cei doi copii au fost luați din familie și duși la rude.

Fraude și achiziții nejustificate la Ministerul Afacerilor Interne. Ar putea fi inițiate dosare penale
Articolul anterior
Autorităţile Capitalei se pregătesc pentru un posibil nou val de COVID-19
Articolul următor