Ajutor material pentru 21 de copii orfani care vor merge anul acesta în clasa întâi

21 de copii rămași fără ocrotire părintească și care anul acesta vor merge în clasa întâi, vor beneficia de un ajutor material de 5.000 de lei acordat de municipalitate. Astăzi, micuții au participat la tradiționala întâlnire organizată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

separator
copii

În cadrul evenimentului, șefa interimară a Direcției, Rodica Terehovschi, a declarat că pe parcursul a mai mulți ani, copiii rămași fără ocrotire părintească beneficiază de ajutor material pentru a procura lucrurile de care au nevoie pentru anul școlar.

Anul acesta suma este de cinci mii de lei pentru fiecare copil, cu o mie de lei mai mult în comparație cu anul trecut. „Noi suntem alături de ei și pe parcursul acestui an, acești copii vor beneficia de alimentație gratuită și de abonamente gratuite pentru călătoria cu troleibuzul. Împreună putem face ca viața acestor copii să fie mai bună”, a spus Rodica Terehovschi.


La evidența autorității tutelare teritoriale din municipiul Chișinău sunt 1510 copii rămași fără ocrotire părintească – 421 dintre ei sunt adoptați, 884 de copii sunt în serviciu tutelă/curatelă, 39 sunt plasați în asistență parentală profesionistă și 166 de copii se află în serviciu de tip rezidențial.

sursa: www.ipn.md

Tragedie la Comrat! Un biciclist și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un camion
Articolul anterior
S-au găsit rudele fetiței de 2 ani, care se plimba singură pe străzile Capitalei
Articolul următor
Alte articole interesante