Alarmant! Substanțe toxice în aerul din Chișinău în urma incendiului?

Un incendiu de proporții s-a produs astăzi, în Chișinău, la un depozit de vopsele chimice pe strada Calea Basarabiei. Aproximativ 2000 m2 au fost cuprinși de flăcări. Potrivit specialiștilor, incendiul a fost unul de amploare, astfel că acesta lasă în urmă consecințe atât pentru aerul din capitală, cât și pentru locuitorii din zonă.

Potrivit experților de mediu, în urma incendiului de astăzi, în aer s-au eliminat substanțe extrem toxice, substanțe organice și metale grele.

„Oamenii trebuie să închidă geamurile, să nu respire oxigenul din zonă. El poate provoca neplăceri oamenilor care deja sunt bolnavi și au probleme cardiovasculare, respiratorii. Această categorie de oameni vor fi afectați în primul rând”, a declarat Vladimir Garaba, director executiv Mișcarea Ecologistă Urbană, pentru realitatea.md.

Astfel, în decursul a câteva ore, în dependență de viteza vântului, expertul recomandă cetățenilor din zonă să fie precauți. În schimb, efectele pe termen lung a incendiului de astăzi vor fi mult mai grave.

„O parte din aceste substanțe se va așeza pe frunze, copaci, sol. După prima ploaie, aceste substanțe vor ajunge în apele freatice. Se va schimba compoziția chimică a solului, vor fi afectate organismele vii. Este o perioada îndelungată”, a adăugat expertul.

Emilian Crețu și-a sărbătorit mama. Care a fost singura dorință a mamei de ziua ei
Articolul anterior
Valeria Fainescu a dezvăluit numele bebelușului, la aproape două luni după naștere
Articolul următor
Alte articole interesante