Alegători transnistreni din Varnița, plătiți cu 25 euro pentru a merge la vot

Transnistrenii care vin la vot la secțiile de votare din Varnița vor primi un bonus la salariu. Despre aceasta a declarat Valentin Vapeș, veteran al Războiului din 1992, care a venit în această dimineață să-și exercite dreptul la vot la Varnița, scrie stiri.md.

Acesta a declarat că este vorba despre angajții fabricii Tirotex și Sheriff.

”Avem informații veritabile din partea cealaltă (Transnistria), de la oameni angajați, precum că li se plătește dacă vin să voteze și li se pun ștampilă. Li se achită un bonus la salariu de aproximativ 25 de dolari”, a declarat veteranul.

Declarația Poliției Republicii Moldova: ,,Cu referire la informațiile aparute pe rețelele de socializare și în mass-media precum că la Varnița s-ar oferi 25 de dolari sau 500 de ruble pentru un vot, menționăm că informațiile nu sunt probate. Poliția s-a autosesizat pe marginea cazului dat, însă la solicitarea oamenilor legii, cetățenii care inițial au declarat cazurile de corupere a alegătorilor, ulterior au refuzat să prezinte probe și să depună declarații în scris. Vă îndemnăm să ne sesizați dacă sunteți martorii unor cazuri de corupere a alegătorilor și să cooperați cu Poliția”.

Pentru acest scrutin, la Varnița au fost deschise 4 secții de vot. În total, pentru locuitorii din regiunea transnistreană au fost deschise 41 de secții de vot.

Moment emoționant! Sute de moldoveni din Frankfurt cântă imnul Moldovei sub ploaie!
Articolul anterior
Alegeri 11 iulie: La Dusseldorf, conaționalii noștri au venit la secția de votare încă de ieri-noapte
Articolul următor
Alte articole interesante