Alertă! 33 de morți din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate 33 de decese din cauza virusului Covid-19. Bilanțul victimelor în țara noastră a ajuns la 4.183 cazuri. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deces 4151: Femeie de 75 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4152: Femeie de 47 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU.

Deces 4153: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: pielonefrită cronică, pnacreatită cronică, diabet zaharat.

Deces 4154: Bărbat de 93 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 4155: Femeie de 83 ani, din r. Ialoveni. Internată la IMU. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 4156: Femeie de 65 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU.

Deces 4157: Femeie de 46 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: obezitate, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 4158: Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: diaet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 4159: Femeie de 66 ani, din mun. Chișinău. Internat IMU.

Deces 4160: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 4161: Bărbat de 63 ani, din r. Ialoveni. Internat la IMU. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 4162: Bărbat de 63 ani, din r. Anenii Noi. Internat la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă.

Deces 4163: Femeie de 78 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4164: Bărbat de 62 ani, din r. Anenii Noi. Internat la SR Anenii Noi. Comorbidități: AVC.

Deces 4165: Femeie de 52 ani, din r. Șoldănești. Internată la SR Șoldănești. Comorbidități: cardiompatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 4166: Femeie de 74 ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 4167: Bărbat de 69 ani, din r. Sîngerei. Internat a SR Sîngerei. Comorbidități: encefalopatie.

Deces 4168: Femeie de 60 ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4169: Femeie de 74 ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: obezitate, cardiopatie.

Deces 4170: Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4171: Bărbat de 62 ani, din r. Dubăsari. Internat la SR Criuleni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4172: Femeie de 72 ani, din r. Glodeni. Internată la SR Glodeni. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

Deces 4173: Femeie de 70 ani, din r. Soroca. Internată la SR Soroca.

Deces 4174: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Af. Arh. Mihail. Comorbidități: pielonefrită cronică.

Deces 4175: Bărbat de 61 ani, din r. Cantemir. Internat la SR Cantemir.

Deces 4176: Bărbatde 62 ani, din r. Strășeni. Internat la SR Strășeni. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4177: Femeie de 64 ani, din r. Strășeni. Internată la SR Strășeni. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă.

Deces 4178: Femeie de 73 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 4179: Bărbat de 58 ani, din r. Rezeni. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4180: Bărbat de 52 ani, din r. Strășeni. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență renală.

Deces 4181: Bărbat de 66 ani, din Transnistria. Internat la IMU. Comorbidități: osteită cronică.

Deces 4182: Bărbat de 73 ani, din r. Ocnița. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 4183: Medicul Liubov Ojog, în vârstă de 64 ani, care activa în calitate de șef al serviciului Diagnostică Funcțională din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți. Aceasta a fost internată la data de 27 februarie la Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga”.

Peisaje apocaliptice în Brazilia după inundațiile record

Peisaje apocaliptice în sudul Braziliei. Sute de localități se confruntă cu inundații fără precedent în ultimii zeci de ani. Catastrofa a provocat moartea a cel puțin 78 de oameni. Trei mii de militari, pompieri și salvatori au fost mobilizați în sprijinul sinistraților, dar operațiunile sunt extrem de dificile, scrie digi24.ro.

Autoritățile descriu regiunile afectate drept „adevărate zone de război” care vor avea nevoie de un plan de reconstrucție după modelul celor post-conflict. 105 oameni sunt încă de negăsit. Datele preliminare arată că peste 100.000 de oameni au fost nevoiți să fugă din calea apelor, dar pagubele sunt imposibil de estimat în acest moment. Inundațiile au fost devastatoare și au provocat alunecări de teren, au prăbușit poduri și au distrus drumuri în statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei.

În zonă au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică și cu comunicațiile.. Peste 800.000 de oameni nu mai au apă potabilă, potrivit agenției de protecție civilă, care a citat cifre de la compania de apă Corsan. Pe rețele sociale au apărut imagini cu operațiuni dramatice de salvare și cu locuitorii din orașul Canoas aflați până la umeri în apa plină de noroi și formând  un lanț uman pentru a trage bărcile care transportau oamenii salvați.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a vizitat pentru a doua oară Rio Grande do Sul duminică, însoțit de ministrul Apărării José Múcio, ministrul de Finanțe Fernando Haddad și ministrul Mediului Marina Silva, printre alții. Liderul de stânga și echipa sa au cercetat străzile inundate din Porto Alegre cu un elicopter.

„Trebuie să încetăm să fim luați prin surprindere de dezastre. Trebuie să le prevenim și să intervenim”, a spus Lula. În timpul liturghiei de duminică de la Vatican, Papa Francisc a spus că se roagă pentru populația statului. „Fie ca Domnul să primească morții și să le mângâie familiile și pe cei care au fost nevoiți să-și părăsească casele”, a spus el. Ploile abundente au fost al patrulea astfel de dezastru ecologic în stat într-un an, după inundațiile din iulie, septembrie și noiembrie 2023, care au ucis 75 de persoane.

Străzile municipiului Chișinău au fost aproape pustii de Paște

Ne-am obișnuit să vedem străzile capitalei înghesuite de mașini, iar în ore de vârf, ambuteiaje de minute în șir. Situația e total opusă în ziua de Paște. Azi, arterele Chișinăului sunt aproape pustii. Iată cum am surprins orașul în imagini, scrie agora.md.

În mare parte, străzile din Chișinău sunt la 5 mai aproape pustii. Iar în regiunile în care fluxul de mașini este activ, se circulă cu ușurință.

Rar, prin parcurile capitalei, pot fi observați oameni ieșiți la plimbări. Însă imaginile de duminică duc mai curând la gândul că mulți dintre locuitorii Chișinăului au ales să sărbătorească în afara orașului.

Iată cum arată arterele capitalei.

O biserică de lemn a ars în totalitate după slujba din noaptea de Înviere. Cauza incendiului, o lumânare rămasă aprinsă

O biserică de lemn dintr-un sat din Alba a ars în întregime după slujba din noaptea de Paşti, cauza probabilă a incendiului fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, scrie zdg.md.

„În cursul dimineţii am fost informaţi, printr-un apel prin SNUAU 112, de către îngrijitorul bisericii din satul Ghioncani, comuna Întregalde, de faptul că biserica ar fi ars în totalitate”, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crişan, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de stingere cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Câmpeni pentru stingerea ultimelor focare rămase aprinse.Acesta a precizat, pentru AGERPRES, că în biserică a fost oficiată slujbă în noaptea de Înviere.„Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată”, a precizat Alex Crişan.Nu au fost înregistrate victime. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au anunţat că în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.Biserica a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 confirmate astăzi, 10 martie
Articolul anterior
O femeie din Iași, însărcinată cu patru băieței, s-a infectat cu Covid-19. Care este starea mamei și copiilor după naștere?
Articolul următor