„Am sacrificat totul pentru a fi cu ea.” Prințul Harry face dezvăluiri despre relația cu Meghan și ruptura de casa regală

La aproape trei ani de la ruptura lor neaşteptată de casa regală britanică, prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, deplâng, într-un documentar difuzat joi pe Netflix, hărţuirea din partea tabloidelor britanice, pe care le acuză că au persecutat-o pe ducesa de Sussex la fel cum au făcut cu prinţesa Diana. Prințul Harry a descris în primul episod al documentarului cum a sacrificat „tot ce a știut” pentru a-și clădi o viață alături de Meghan, „în lumea ei”, scrie digi24.ro.

Harry and Meghan Netflix documentary criticizes royals' 'unconscious bias'  | CNN

La trei luni după urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, documentarul „Harry şi Meghan” aduce în prim plan o criză în care monarhia britanică este acuzată că nu a acceptat-o niciodată pe actriţa americană, metisă şi divorţată, dar şi de rasism.

În primele episoade ale mult aşteptatului serial difuzat de Netflix, Harry, care a renunţat la îndatoririle sale regale în urmă cu doi ani, declară că a acceptat faptul că există oameni care sunt în total dezacord cu decizia pe care a luat-o.

 (VIDEO) „Am sacrificat totul pentru a fi cu ea.” Prințul Harry face dezvăluiri despre relația cu Meghan și ruptura de casa regală

Harry afirmă că este de datoria lui să expună „exploatarea şi mita” din mass-media, afirmând că membrii familiei regale britanice considerau hărţuirea soţiei sale Meghan ca fiind un „ritual de trecere”. „Unii dintre membrii familiei au spus că „soția mea a trebuit să treacă prin asta, așa că de ce ar trebui ca prietena ta să fie tratată diferit? De ce ar trebui să primești un tratament special?”, a dezvăluit Harry. „Le-am spus: diferența aici este rasa”, a continuat el, potrivit BBC.

Cu toate acestea, nu există însă dezvăluiri majore despre familia regală britanică în primele trei episoade ale documentarului. În schimb, acestea se concentrează pe tratamentul cuplului din partea mass-media. „Adevărul este că, indiferent cât am încercat, indiferent cât de bună am fost, indiferent ce am făcut, ei tot aveau să găsească o cale să mă distrugă”, a afirmat la rândul său Meghan.

În documentar, Harry face o comparaţie între tratamentul şi intruziunea mediatică intense suferite de Meghan cu cele la care a fost supusă mama sa, prinţesa Diana. Aceasta din urmă a murit într-un accident rutier în 1997, la Paris, în timp ce maşina în care se afla mergea cu viteză pentru a scăpa de paparazzi. În cea mai mare parte a episodului unu, ducele și ducesa au vorbit despre relația lor – inclusiv despre cum s-au cunoscut prin intermediul unui prieten de pe Instagram și au ieșit în cartierul Soho din Londra pentru prima lor întâlnire.

Harry o descrie ca fiind o „mare poveste de dragoste”, adăugând: „Cred că pentru atât de mulți oameni din familie, în mod special pentru bărbați, poate exista o tentație sau un impuls de a se căsători cu cineva potrivit pentru poziția lor, în de cineva cu care probabil ești destinat să fii. Diferența dintre a lua decizii cu capul sau cu inima. Iar mama cu siguranță a luat majoritatea deciziilor ei – daca nu toate – cu inima. Iar eu sunt fiul mamei mele”. El adaugă: „Ea (Meghan) a sacrificat tot ce a știut vreodată, libertatea pe care a avut-o, pentru a mi se alătura în lumea mea. Și apoi, la scurt timp după aceea, am ajuns să sacrific tot ceea ce știu pentru a mă alătura în lumea ei”.

Speculaţiile despre documentar au ţinut prima pagină a ziarelor din Marea Britanie în ultima săptămână, cea mai mare parte având o conotaţie negativă la adresa cuplului. Ziarele tabloide i-au acuzat că fac milioane de dolari de pe urma statutului lor regal în timp ce îşi atacă familia într-un „act de război”. „Documentarul va fi clar o parodie grotescă. Poate fi adevărul lor, dar cu siguranţă nu este unul recunoscut de milioane de oameni din această ţară”, a scris tabloidul Daily Mail, într-un editorial publicat înainte de lansarea documentarului.

Harry a declarat că era îngrozit de faptul că soţia lui era hărţuită de mass-media şi s-a referit la „durerea şi suferinţa femeilor care intră prin căsătorie în cadrul acestei instituţii”. „Accept că vor exista oameni din întreaga lume care nu vor fi în mod fundamental de acord cu ceea ce am făcut şi cum am făcut, dar ştiam că trebuie să fac tot ce pot pentru a-mi proteja familia, mai ales după ce s-a întâmplat cu mama mea”, a mai spus el. Nici Palatul Buckingham, nici biroul Kensington Palace al prinţului William nu au dorit să facă declaraţii înaintea de lansarea documentarului, care survine la o săptămână după un scandal de rasism în care a fost implicată naşa lui William, în vârstă de 83 de ani, în urma căruia aceasta a renunţat la rolul ei onorific de ajutor regal.

S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete: Scria zilnic în el, chiar dacă era obosită

Regina Elisabeta, care a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie 2022, a avut un jurnal secret. Regretata suverană scris ultima dată în jurnal cu doar două zile înainte de moarte, a spus autorul Robert Hardman, în versiunea actualizată a cărții sale, „Charles III: New King. New Court. The Inside Story”, publicată pe 7 noiembrie, scrie evz.ro.

„Edward a venit să mă vadă”, ar fi fost ultimele cuvinte ale reginei, conform lui Hardman. Este vorba despre Sir Edward Young, secretarul privat al Reginei, care o ajuta să organizeze ceremonia de învestire a miniștrilor noului prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss. Numirea lui Truss, pe 6 septembrie, avea să fie ultimul angajament oficial al suveranei.„Se pare că încă scria în jurnal la Balmoral cu două zile înainte de moarte”, a scris Hardman.„Ultima sa însemnare era la fel de factuală și practică, la fel ca întotdeauna”.

Jurnalul Reginei Elisabeta era un registru al evenimentelor care aveau loc în zilele sale aglomerate. Suverana ar fi spus înainte să moară că n-a avut timp să noteze lucruri foarte personale sau conversații, ci doar evenimente importante. „Nu am timp să notez conversații, doar evenimente”, ar fi spus regina, conform unor surse.

Scria zilnic în jurnal, chiar dacă era obosită

Un fost membru al casei regale a declarat în 2019 că regina scria în jurnal cu un stilou cu cerneală neagră și că fiecare jurnal era marcat cu monograma sa regală și numerotat cu cifre romane. Suverana scria în jurnalul său în fiecare seară „indiferent cât de târziu era sau cât de obosită se simțea”, a spus fostul membru al casei regale. „Era o datorie de neocolit, și scria la birou, niciodată în pat”.

Și Regele Charles are un jurnal, dar „nu mai scrie jurnale narative extinse ca înainte”, a spus un curtean de rang înalt pentru Hardman.

Silviu Prigoană s-ar fi despărțit de soție înainte să moară

Dan Diaconescu a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni, că Silviu Prigoană și soția sa, Mihaela, s-ar fi despărțit. Fostul patron de la OTV a explicat ce s-a întâmplat între cei doi soți la ultima petrecere la care au participat împreună, scrie adevarul.ro.

Silviu Prigoană era căsătorit cu Mihaela Botezatu, cea alături de care își găsise liniștea după divorțul de Adriana Bahmuțeanu.

Dan Diaconescu a susținut, marți seara, în timpul emisiunii „Cancan Senzațional”, în timp ce discuta cu Adriana Bahmuțeanu, că Silviu Prigoană s-ar fi despărțit de soția sa.

Ultima mea întâlnire cu el a fost la Palatul Snagov, la nunta lui Horia Ivanovici. Și acolo era și Silviu Prigoană. Ne-am văzut, ne-am îmbrățișat, ne-am salutat. La masa unde el fusese alocat era și doamna Mihaela. Iar el voia să stea la masa mea. Și l-am întrebat: «Silviu, dar tu nu ești la masă cu soția ta?». Și el mi-a zis: «Dacă-ți spun ce mi-a făcut Horia! Eu nu mai sunt împreună cu Mihaela și Horia ne-a invitat separat și ne-a așezat la aceeași masă»”, a povestit Dan Diaconescu la Cancan Senzațional.

Adriana Bahmuțeană a vorbit și ea despre acest lucru. „Nu știu ce să spun exact. M-am întâlnit cu femeia aceasta doar de câteva ori, întâmplător, la mall. Am vorbit cu ea câteva minute. Nu am nimic cu femeia, să fie sănătoasă! Nu am nimic împotriva ei. Ba din contra, acum, în vacanța copiilor, le-am dat procură să meargă cu copiii în Italia. Acum o săptămână, la sfârșitul lui octombrie”, a spus și Adriana Bahmuțeanu.

Cifre dramatice: Sute de copii au fost omorâți de la începutul războiului din Ucraina, iar circa 10.000 au fost deportați în Rusia

589 de copii ucraineni au fost omorâți de la începutul invaziei ruse în Ucraina din 24 februarie 2022. Alți 1681 de copii au fost răniți, iar peste 9000 de copii au fost deportați sau strămutați forțat de pe teritoriul Ucrainei de la începutul invaziei. Datele au fost prezentate de reprezentantul Statului Major Coordonator al Ucrainei privind tratamentul față de prizonierii de război, Petro Iațenko, în cadrul dezbaterilor publice la tema „Care este soarta copiilor ucraineni deportați în Rusia, după decizia Tribunalului de la Haga?”, organizată de Agenția de presă IPN.

Potrivit oficialului ucrainean, autoritățile de la Kiev, în parteneriat cu instituțiile internaționale, au reușit readucerea în familii a 1007 copii ucraineni strămutați ilegal din Ucraina.

Potrivit reprezentantului Statului Major Coordonator al Ucrainei privind tratamentul față de prizonierii de război, de la începutul invaziei ruse în țara vecină 589 de copii ucraineni au fost omorâți, iar 9546 au fost preluați forțat din familiile ucrainene și deportați în Rusia.

„1681 de copii au fost răniți de la 24 februarie 2022. De asemenea, datele Procuraturii Generale a Ucrainei arată că 589 copii au murit de la începutul invaziei la scară largă. De asemenea, numărul de cazuri cunoscute de deportări sau de strămutare forțată a copiilor este de 9 546. 1007 copii au fost readuși acasă din deportate. Noi am reușit să salvăm peste 1000 de copii. Este un subiect foarte sensibil pentru noi. Ong-urile ucrainene și avocatul pentru drepturile copilului depun eforturi pentru a asigura reîntregirea familiilor și pentru a-i primi pe copiii ucraineni înapoi din prizonieratul rus”, a spus reprezentantul Statului Major Coordonator al Ucrainei privind tratamentul față de prizonierii de război, Petro Iațenko.

Potrivit oficialului ucrainean, singura modalitate de a combate fenomenul barbar de deportare și de strămutare forțată a copiilor ucraineni este încetarea războiului și retragerea completă a armatei ruse de pe teritoriul ucrainean. Petro Iațenko face apel la solidaritatea tuturor statelor lumii și spune că dacă Ucraina nu va fi sprijinită în fața agresiunii ruse, războiul s-ar putea extinde, vizând și alte state.

„Statul care a comis invazia trebuie obligat să se întoarcă pe teritoriul său și să respecte acordurile internaționale semnate anterior. E vorba de acordurile care prevăd integritatea teritorială a Ucrainei. Înțeleg că acum acest subiect pare de domeniul fantasticului, dar subiectul deportărilor, prizonierilor, torturii, genocidului, nu trebuie să-și aibă locul în Europa secolului 21. Se pare că sistemul dreptului umanitar internațional a clacat și noi vedem asta. Toate țările lumii trebuie să înțeleagă că invazia din Ucraina este o tentativă de a distruge sistemul de securitate din întreaga lume. Dacă nu vom fi susținuți de celelalte state ale lumii, Ucraina se una singură nu se va descurca. Am văzut că președintele Vladimir Putin a vizitat Mongolia unde a fost semnat un acord, acolo Putin trebuia arestat, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a mai spus Petro Iațenko.

Reprezentantul Statului Major Coordonator al Ucrainei privind tratamentul față de prizonierii de război spune că Organizația Națiunilor Unite trebuie să fie mai vocală în raport cu crimele de război comise de Rusia. Potrivit oficialului ucrainean, Rusia nu-și dorește doar ocuparea teritoriilor ucrainene, ci distrugerea identității poporului ucrainean.

„Rusia continuă să țină copiii ucraineni în izolare informațională și comite un genocid în raport cu poporul ucrainean. Pentru copiii care se întorc acasă din prizonieratul rus noi avem programe speciale de reabilitare și reintegrare. 161 copii s-au aflat în Centrul pentru Protejarea Drepturilor Copilului, psihologii lucrează cu acești copiii și-i ajută să se reintegreze în societatea ucraineană. Rusia nu încearcă doar să ne ocupe teritoriile, Rusia încearcă să ne distrugă cultura și identitatea. Este un genocid. Rusia încearcă să reeduce copiii din teritoriile temporar ocupate. Este o crimă groaznică de război. Noi trebuie să fim uniți, Ucraina nu trebuie izolată. Dacă Ucraina nu se va descurca cu invazia rusă, această problemă poate viza și alte țări. Toate țările lumii trebuie să ne ajute și astfel se ajută pe ele însele. Copiii ucraineni trebuie să se întoarcă acasă, în familiile lor, la limba și cultura lor. Ucraina are nevoie de cât mai multe acte oficiale confirmative ale acestor crime, avem nevoie de mediatizarea acestor cazuri, reprezentanții ONU trebuie să vorbească despre asta”, a punctat oficialul ucrainean.

Dezbaterea publică la tema „Care este soarta copiilor ucraineni deportați în Rusia, după decizia Tribunalului de la Haga?” este organizată în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Agenția IPN desfășoară acest ciclu cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel.

Celine Dion, diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă: Transformă oamenii în „statui umane”
Articolul anterior
În Iran a fost executat primul protestatar. Și alți participanți la proteste riscă pedeapsa cu moartea
Articolul următor