Amintiri despre copilărie: Ministrul Energiei avea frică de întuneric, iar ministrul Finanțelor a mers la furat cireșe

Ministrul Energiei avea frică de întuneric, ministrul Finanțelor a mers la furat cireșe, iar ministrul Economiei a dispărut pentru câteva ore, fiind căutat inclusiv și prin fântâni. Sunt doar câteva din amintirile pe care membrii Guvernului Republicii Moldova le-au împărtășit cu moldovenii de Ziua Internațională a Copilului.

Iată câteva din amintirile miniștrilor, potrivit unui video publicat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

  • Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale – Amintirile mele se leagă de bunei. Se adunau rudele, mai bârfeau, mă bucuram că buneii pregăteau bucate alese.
  • Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare – Cea mai memorabilă: ziua de naștere când am făcut 5 ani. Am fost dus de cele trei străbunici și două bunici ale mele la biserică.
  • Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne – Cele mai frumoase amintiri pe care le-am reținut sunt sărbătorile de iarnă, atunci mergeam cu colindatul, sunt tradiții frumoase.
  • Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană – Îmi aduc aminte plimbările lungi cu bunica care mă învăța despre geografie. Eram pasionată să aflu mai multe despre oceane, țări.
  • Victor Parlicov, ministrul Energiei – Aveam o frică de întuneric. Întotdeauna când eram acasă, trăiam la etaj, și din lift spre apartament era întuneric, nu se ilumina. Întodeauna aveai impresia că în acel întuneric stă cineva foarte strașnic. Am mers prin acel întuneric, a dispărut ulterior frica.
  • Petru Rotaru, ministrul Finațelor – Îmi aduc aminte de perioada copilăriei mele, petrecută în satul de baștină, cu foarte multe peripeții. Cu mersul la cireșe, ca în istoria lui Creangă, la scăldat.
  • Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării – Aveam patru anișori, cumva am dispărut. M-au căutat părinții, buneii, toată mahala prin tot satul, și prin fântână s-au uitat. A durat câteva ore. M-au găsit la cinema.

sursa: www.realitatea.md

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

  • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
  • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

*Acest articol este un produs comercial.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale. Recomandările autorităților pentru cetățeni privind sporirea securității digitale

Pe 30 iunie este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, un eveniment care evidențiază impactul pozitiv al rețelelor sociale prin facilitarea unei comunicări continue între utilizatori din întreaga lume.

Potrivit Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, circa cinci miliarde de oameni din întreaga lume folosesc rețelele sociale, ceea înseamnă că, 61% din populația lumii are un cont pe o platformă de social media, iar, în mediu, o persoană utilizează rețelele sociale până la 2,5 ore pe zi.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie vigilenți la toate aspectele legate de activitatea platformelor de socializare.

Măsurile recomandate de STISC pentru securitatea digitală și pentru protejarea conturilor de social media sunt:

  • Evitați să furnizați multe informații personale;
  • Folosiți parole puternice și activați autentificarea cu doi factori;
  • Raportați utilizatorii și comportamentele suspecte;
  • Nu accesași linkurile și mesajele suspecte;
  • Utilizați o soluție de securitate pentru dispozitivele tale.

Ziua Mondială Social Media a fost inițiată de compania globală de entertainment și media, Mashable, pe 30 iunie 2010 pentru a recunoaște impactul rețelelor sociale asupra comunicării globale și interacțiunii umane.

Întâmplarea neplăcută de care au avut parte Cleopatra Stratan și Edward Sanda în Italia. Au fost evacuați de pe plajă și ambulanța a ajuns imediat

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au fost martorii unui scene șocante, într-una din vacanțele petrecute în Italia. Artiștii au fost evacuați de pe plajă, acolo unde ambulața și elicopterul au ajuns de urgență, scrie Libertatea.

„Nu am avut parte de peripeții în vacanță, însă am văzut niște lucruri care ne-au stricat vibe-ul, chiar dacă nu am pățit-o noi. Eram în Sardinia, s-a înecat un băiat, a venit elicopterul pe plajă, ne-a evacuat, era o plajă mică. Cred că s-a aruncat de pe o stâncă, a venit și salvarea cu barca. Noi am sperat că a fost bine și că l-au salvat.

Am încercat și noi să sărim si să ajutăm, însă, din păcate, nu aveam cu ce, pentru că persoana respectivă trebuia scoasă din apă, iar după aceea au venit elicopterul”, au declarat Eduard Sanda și Cleopatra Stratan pentru Spynews.ro.

„Era o plajă atât de mișto… Era înconjurată de munte, de stânci, aveai impresia că ești undeva în Thailanda. În ziua aceea am rămas cu gândul la acea întâmplare, ne-am tot gândit la asta. Am aflat ulterior că persoana respectivă a fost în regulă, a reușit să fie salvată. Am reușit cumva să trecem peste asta și am avut grijă de noi, în primul rând”, au mai declarat cei doi artiști.

Banii din Rusia sunt direcționați către locuitorii din Găgăuzia prin intermediul băncilor din Transnistria
Articolul anterior
Un copil de 17 ani din Capitală, căutat cu disperare: Acesta a ieșit să arunce gunoiul și nu s-a mai întors acasă
Articolul următor