Anchetă de serviciu la Termoelectrica după explozia de pe acoperiș

Sâmbătă, 28.10.2023, aproximativ la ora 12:30, a avut loc un mic incendiu la acoperișul sediului central al Termoelectrica S.A, aflat în reparație.

Este vorba despre o clădire de birouri, respectiv în urma incidentului echipamentul tehnic de producere a energiei electrice și termice nu a avut de suferit, prin urmare nici consumatorii nu au fost afectați.

În luna iulie a anului curent, Termoelectrica a contractat un agent economic în vederea reparării acoperișului sediului central, din strada Tudor Vladimirescu 6.

În timpul efectuării lucrărilor a avut loc un mic incendiu, care în scurt timp a fost localizat și stins, în urma căreia nicio persoană nu a avut de suferit, iar acoperișul nu a fost deteriorat.

Menționăm că persoanelor implicate în executarea lucrărilor li s-a desfășurat instruirea la locul de muncă, cu aplicarea semnăturii în registrele speciale.

În vederea stabilirii tuturor circumstanțelor pe acest caz, Termoelectrica a inițiat anchetă de serviciu, cu privire la elucidarea executării prevederilor contractuale, în vederea stabilirii motivelor incendiului. Totodată, Inspectoratul de Poliție Rîșcani al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău s-a autosesizat și la fel investighează cazul dat.

„În memoria victimelor nevinovate”. Ambasadorul României, alături de Mihai Popșoi, a depus flori la ambasada Ucrainei

Membrii misiunii diplomatice a României în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Cristian Leon Țurcanu, au depus flori la ambasada Ucrainei. Acțiunea are loc la împlinirea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, iar la evenimentul de comemorare a participat și ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, dar și alți diplomați străini.

„Împreună cu atașații Apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alături de Mihai Popșoi și colegii ambasadori de la Chișinău, am depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, a transmis ambasadorul român.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina. În tot acest timp, milioane de persoane au fugit din țara vecină, iar zeci de mii de soldați ucraineni și-au pierdut viața în luptele împotriva Rusiei.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în R. MoldovaFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Ambasadorul UE și ambasadorii statelor membre ale UE Uniunii Europene au depus flori în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Potrivit Delegației UE la Chișinău, cei prezenți au adus un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene care luptă pentru viitor mai bun.

„Astăzi se fac doi ani de când Putin și Rusia au inițiat o invazie de scară largă împotriva unui popor rezistent, cu o voință de fier și speranță pentru un viitor mai bun. Pentru a păstra amintirea vie, aducem un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene. Împreună transmitem un mesaj puternic de solidaritate, stând umăr la umăr cu prietenii noștri ucraineni. Vom sprijini Ucraina și poporul ei în timp ce își continuă drumul către pace și o zi de mâine mai luminoasă”, se arată în mesajul Delegației UE.

Primarul Ion Ceban, la doi ani de război: ,,Rămânem solidari cu poporul ucrainean”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a transmis un mesaj, astăzi, 24 februarie, când se împlinesc doi ani de când Rusia a pornit un război împotriva Ucrainei.

,,2 ani de război în Ucraina. Din prima zi, noi, moldovenii, am fost alături și am ajutat cetățenii ucraineni și rămânem solidari cu poporul ucrainean.

PACE dorim în toată lumea și în țara vecinilor noștri. Și aici, acasă, cetățenii noștri își doresc siguranță, liniște și încredere în ziua de mâine.

În semn de solidaritate astăzi Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Arcul de Triumf vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei”, a transmis Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în Brazilia, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit
Articolul anterior
Natalia Gordienko, supărată pe autorități: NU a primit niciun mesaj după ce a reprezentat țara la Eurovision
Articolul următor