Andreea Marin, categorică! Violeta, fiica ei și a lui Ștefan Bănică, nu va apărea în Liceenii: ”Are alte priorități”

Andreea Marin, mama Violetei, neagă informația conform căreia fiica ei din relația cu Ștefan Bănică, va juca în distribuția continuării de la filmul ”Liceenii”.

La 40 de ani de la lansarea filmului Liceenii, criticul Irina Margareta Nistor a afirmat că pelicula va fi relansată, dar într-o nouă distribuție. În rolurile principale ar apărea copiii lui Ştefan Bănică Jr., Radu Ștefan și Violeta, nepotul lui Nicolae Corjos, regretatul regizor al filmului, dar și băiatul lui ”Ionică”, Mihai Constantin.

Andreea Marin neagă apariția Violetei în noua distribuție a filmului Liceenii

Recent, criticul de film Margareta Nistor a anunțat că ”Liceenii” revin în bănci cu o nouă distribuție. După 40 de ani de la lansarea filmului, explica ea, una dintre cele mai urmărite pelicule din toate timpurile va reapărea pe micile ecrane cât de curând.

Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru vor și înlocuiți de noi talente, preciza celebra critic de film Margareta Nistor.

Copiii lui Ştefan Bănică Jr., Radu Ștefan și Violeta, nepotul lui Nicolae Corjos, regretatul regizor al filmului, dar și băiatul lui ”Ionică”, Mihai Constantin erau doar unii dintre cei implicați și enumerați de ea.

Vestea bună este că va apărea a nouă serie a filmului Liceenii. Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr. și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul. Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut”, a povestit Irina Margareta Nistor.

Cu toate acestea, Andreea marin, mama Violetei, fiica pe care o are din căsnicia cu celebrul Ștefan Bănică are o primă reacție și, în exclusivitate pentru FANATIK, neagă informația care o privește pe fiica sa.

Andreea Marin, categorică cu privire la rolul Violetei în noul film: ”Informația e greșită”

Andreea Marin, fosta Zână a Surprizelor, neagă orice implicare a copilului ei în noua distribuție a filmului ”Liceenii”. Motivul, explică vedeta, e legat de faptul că nu ar avea vârsta potrivită, dar și pentru că Violeta are alte priorități acum.

Informația e greșită, Violeta nu are vârsta potrivită pentru așa ceva, are alte priorități acum”, a declarat Andreea Marin, în exclusivitate pentru fanatik.ro.

”Liceenii”, povestea de dragoste care a impresionat România

Liceenii, un film de dragoste lansat din 1986, regizat de Nicolae Corjos, transpune povestea unor tineri de liceu, care au rămas corigenți la matematică în clasa a IX-a. Mihai Marinescu (Ștefan Bănică-junior) și Ionică Popescu (Mihai Constantin), colegi de cameră la căminul liceului au învățat toată vara și au reușit să treacă probele din toamnă. Mihai Gavrilescu (Ion Caramitru), poreclit de elevi ”Socrate” este dirigintele clasei a X-a B.

Mihai, îndrăgostit în secret de colega sa Dana Vasilescu (Oana Sârbu), îi pune periodic un trandafir în pupitrul băncii. Trandafiri pe care Dana crede că îi primește de la alt coleg cu care ieșea în calitate de iubit.

Pentru a o impresiona pe Dana, campioană la șah, Mihai începe să studieze acest joc. Deși nu unul dintre cei mai buni elevi, el se implică să ajute și la realizarea unui referat pentru cercul de literatură, în detrimentul participării la Olimpiada de matematică. Severa profesoară Baldovin (Tamara Buciuceanu-Botez), poreclită „Isoscel”, este cea care îi instruia la această materie.

Dana, Oana Sârbu, află că suferă de tulburări de vedere, refuză să spună cuiva și să se trateze. Mihai, Ștefan Bănică, descoperă secretul ei și încearcă să o ajute, prin intermediul lui Socrate, pe care îl pune să vorbească cu părinții ei.

Ionică își convinge colegul de cameră Mihai să-i pună Danei în pupitru o floare, atunci când aceasta urma să intre în clasă. Abia atunci fata își dă seama cine este cel care i-a pus flori în bancă în timpul întregului an. Dana îl felicită pe Mihai pentru promovare, iar acesta îi dăruiește un obiect de podoabă ce aparținuse mamei lui, după care cei doi se sărută.

sursa: www.fanatik.ro

UE alocă 300 de milioane de euro, în premieră, pentru achiziții comune de armament și sprijin pentru Ucraina

Uniunea Europeană a aprobat pentru prima dată finanțarea achizițiilor comune de armament de către statele membre, inclusiv rachete și muniție, care vor fi parțial direcționate către Ucraina. În cadrul mecanismului „Întărirea industriei europene de apărare prin achiziții comune” (EDIRPA), au fost selectate cinci proiecte, fiecare beneficiind de un buget de 60 de milioane de euro. Valoarea totală a finanțării se ridică la 300 de milioane de euro, potrivit anunțului făcut pe 14 noiembrie de oficialii de la Bruxelles, scrie moldova1.md citată de DW.

„Este pentru prima dată când folosim bugetul UE pentru a sprijini statele membre în achizițiile comune de produse de apărare”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta Comisiei Europene.

Achizițiile includ sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, vehicule blindate moderne și muniție. Aproximativ 20 de state membre sunt implicate în aceste proiecte, unele participând pentru prima dată în inițiativa EDIRPA.

Măsurile au ca scop eliminarea „deficiențelor critice” din potențialul de apărare al UE, accentuate în urma sprijinului oferit Ucrainei. Majoritatea proiectelor vizează achiziționarea de echipamente destinate Ucrainei, pentru a susține capacitățile sale de apărare în fața agresiunii externe.

Proiectele au fost selectate în urma unui concurs organizat de Comisia Europeană în luna martie.

Poșta Moldovei, pregătită să elibereze compensațiile

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” anunță că este pregătită să elibereze compensațiile pentru perioada rece a anului și colaborează în acest sens cu instituțiile competente. Precizarea vine în contextul în care, beneficiari de compensații la energie, care nu au carduri bancare, vor ridica banii la poștă, transmite IPN.

„Conform prevederilor legale și în strânsă colaborare cu autoritățile și instituțiile competente, întreprinderea va asigura plata acestora conform procedurii stabilite, pentru a sprijini cetățenii din întreaga țară. În acest context, așteptăm cetățenii care beneficiază de compensații să se apropie în orice oficiu poștal din țară, pentru a le ridica”, se arată într-un comunicat de presă.

Compensațiile pentru energie se acordă, în acest an, sub formă monetară, oferită direct fiecărei gospodării eligibile pe cardul bancar al solicitantului sau la poștă. Sunt eligibile toate gospodăriile încălzite pe bază de gaze naturale, energie termică și electrică sau combustibil solid (lemne, cărbuni, pelete, brichete).

Pentru a primi compensații pentru noiembrie, doritorii trebuie să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md până pe 28 noiembrie. În perioada sezonului rece (noiembrie-martie), cererile pot fi depuse oricând, dar compensațiile nu vor fi acordate pentru lunile precedente. Dacă cererea a fost depusă după data de 28 a lunii, compensațiile vor fi acordate începând cu luna următoare.

Până în prezent, au fost depuse circa 465 de mii de cereri pentru compensarea costurilor la energie pentru sezonul rece 2024-2025, dintre care peste 238 de mii au fost completate cu ajutorul registratorilor.

14 programe noi de studii în universitățile din țară, printre care „Inteligența artificială și știința datelor”

Trei universități din R. Moldova au lansat 14 programe noi de licență și master în noul an de studii. Reprezentanții Ministerului Educației spun că programele au fost adaptate la cerințele pieței muncii, așa încât să permită angajarea mai ușoară a viitorilor specialiști, scrie Europa Liberă

La noile specialități s-au înscris 319 studenți, iar 185 dintre aceștia sunt la masterat. Cei mai mulți studenți au optat pentru disciplina „Știința datelor” de la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde au fost înmatriculați 90 de studenți la licență și 44 – la master.

La un alt program de master „Managementul dezvoltării personale și consiliere organizațională” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” s-au înscris 37 de studenți, iar programul „Inteligența artificială și știința datelor” de la Universitatea de Stat din Moldova a atras 17 studenți.

Cinci programe noi de licență și opt de master au fost deschise la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Moldova.

Un nou program de master va fi introdus în perioada următoare și la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. De asemenea, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale, alte 63 de programe din șapte instituții de învățământ superior din țară au fost modernizate ca să asigure o mai bună pregătire a tinerilor pentru ca aceștia să poată ulterior să-și găsească mai ușor un post de muncă.

Acum doi ani, în mai multe universități din R. Moldova au fost inițiate specialități noi în cadrul programului „Profesiile Viitorului”. Este vorba despre: animație, game design și new media.

În anul de studii 2024-2025 în universitățile din țară au fost înmatriculați peste 13.000 studenți la licență (buget și contract), față de circa 11.000 în 2023. Dreptul, economia și IT-ul au fost cele mai solicitate de tineri.

Un băieţel de 4 ani din Georgia s-a înecat la o lecție de înot. Premoniția copilului înainte de tragedie: „Dacă mă înec?”
Articolul anterior
40 de „kadîrovțî” ceceni au fost eliminați de o rachetă a Ucrainei după ce s-au filmat pentru TikTok într-o bază din Herson. Alți 60 au fost grav răniți
Articolul următor