Angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, reținut în schema de escrocherie „securitatea bancară”. S-a dovedit că acesta ar fi chiar directorul Penitenciarului Nr. 18 Brănești. Pe întreg teritoriul R.Moldova, din 2019 până în prezent ar fi fost înregistrate 2800 de cauze penale cu un prejudiciu total de 2 700 000 de euro.

Conform datelor deținute de portalul deschide.md, procurorii și mascații de la Fulger, acum două zile, mai exact miercuri, 10 februarie, au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și la Penitenciarul Nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, dintre care și colonelul de justiție, care este directorul instituției
Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.
Totodată, aceleași surse susțin că în cadrul urmărirei penal s-ar fi stabilit că sunt complici și unei șefi din cadrul poliției naționale, dar care nu au fost reținuți.
Schema ar fi fost pusă pe roate din luna noiembrie a anului 2019 și a luat amploare în anul 2020. Pătimașii erau sunați de persoane care se prezentau angajați ai băncilor comerciale, comunicau victimelor că cineva a intrat în posesia datelor confidențiale ale cardului, că efectuează extrageri din cont, și este necesar de ultimile 4-6 cifre de pe cardul bancar pentru a opri operativ extragerea și blocarea acestuia. Majoritatea pătimașilor au căzut în plasa hoților, au oferit datele și au rămas fără bani.
Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 8 ani. Poți citi toată știrea aici.