Angajați de rang înalt, implicați în escrocherii cu carduri bancare: prejudiciu total ar fi de 2,7 milioane de euro

Angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, reținut în schema de escrocherie „securitatea bancară”. S-a dovedit că acesta ar fi chiar directorul Penitenciarului Nr. 18 Brănești. Pe întreg teritoriul R.Moldova, din 2019 până în prezent ar fi fost înregistrate 2800 de cauze penale cu un prejudiciu total de 2 700 000 de euro.

Conform datelor deținute de portalul deschide.md, procurorii și mascații de la Fulger, acum două zile, mai exact miercuri, 10 februarie, au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și la Penitenciarul Nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, dintre care și colonelul de justiție, care este directorul instituției

Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.

Totodată, aceleași surse susțin că în cadrul urmărirei penal s-ar fi stabilit că sunt complici și unei șefi din cadrul poliției naționale, dar care nu au fost reținuți.

Schema ar fi fost pusă pe roate din luna noiembrie a anului 2019 și a luat amploare în anul 2020.  Pătimașii erau sunați de persoane care se prezentau angajați ai băncilor comerciale, comunicau victimelor că cineva a intrat în posesia datelor confidențiale ale cardului, că efectuează extrageri din cont, și este necesar de ultimile 4-6 cifre de pe cardul bancar pentru a opri operativ extragerea și blocarea acestuia. Majoritatea pătimașilor au căzut în plasa hoților, au oferit datele și au rămas fără bani.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 8 ani. Poți citi toată știrea aici.

Un pasager a deschis uşa de urgenţă şi a coborât din avion pe tobogan, chiar înainte să decoleze. Imagini video

Un pasager al companiei Delta Air Lines a fost arestat după ce a deschis una dintre uşile avionului şi a alunecat pe toboganul pentru ieşire de urgenţă în timp ce avionul se pregătea să decoleze.

Cuáles son los asientos más seguros de un avión - La Tercera

Incidentul a avut loc sâmbătă la Los Angeles, relatează CNN, potrivit stirileprotv.ro.

Avionul, un Boeing 737, aştepta să ruleze pentru decolare, când pasagerul a ieşit din aeronavă după ce a activat toboganul de la ieşirea de urgenţă.

Pasagerul a fost reţinut, iniţial, de personalul companiei, înainte de a fi arestat de forţele de ordine locale.

FAA investighează incidentul.

Nou cuplu la Hollywood? Angelina Jolie, surprinsă în compania unui bărbat influent și chipeș

Vedeta de la Hollywood a petrecut timp cu miliardarul David Mayer de Rothschild. Actrița americană Angelina Jolie, în vârstă de 47 de ani, a petrecut trei ore întregi discutând cu miliardarul David Mayer de Rothschild în timpul unei cină în Malibu. PageSix scrie despre asta.

În fotografii, vedeta zâmbește în timp ce părăsește popularul restaurant alături de ecologistul britanic în vârstă de 44 de ani. La plimbare, actrița a purtat o rochie neagră șic, cu decupaje care îi puneau în valoare talia.

Ea și-a completat look-ul cu tocuri negre și ochelari de soare.

Meyer de Rothschild, membru al celei mai bogate familii din lume, și-a făcut apariția în public binedispus. Omul de afaceri era îmbrăcat într-o ținută smart casual: o pereche de pantaloni bleumarin, o cămașă gri, jachetă, mocasini negri și șosete cu dungi.

Publicația sugerează că întâlnirea ar putea fi legată de muncă, deoarece ambii sunt interesați de activism.

Mayer de Rothschild este un ecologist și a fost ambasador pentru Hyundai IONIQ, primul vehicul construit de la zero și disponibil special ca vehicul hibrid sau electric.

Potrivit contului său de Instagram, miliardarul vrea să „avertizeze și să educe oamenii despre încălzirea globală”.

Angelina Jolie nu a avut o relație serioasă în public de când s-a despărțit de fostul soț Brad Pitt, în 2016. În 2021, a fost văzută la mai multe întâlniri cu The Weeknd în Los Angeles, dar duo-ul nu a confirmat niciodată aventura.

Uimitor! Roboți programați de studenții de la UTM ca să danseze hora

Un grup de studenți de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, au reușit să programeze doi roboți, astfel încât aceștia să danseze hora.

Inedit: Doi roboți au fost programați de studenții de la UTM să dansezeFoto: Fb.com/USAID Moldova

Studenții au explorat capacitățile roboțeilor, pe nume NAO, la laboratorul de robotică CIRCLE de la UTM.

„Roboții au venit în familia UTM-ului recent prin intermediul programului „Tehnologiile viitorului”, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Studenții noștri și-au manifestat acest interes, au studiat ce pot ei, conform instrucțiunilor, chiar și ceea ce nu scrie în instrucțiuni, explorând capacitățile acestor roboți”, a explicat Dumitru Ciorbă, decanul  Facultăţii Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la UTM, în cadrul emisiunii „Telemagazin”.

Studenții care și-a manifestat interesul de a explora roboțeii sunt Arina Carauș, Virgiliu Vîlcu, Vladislav Ccorcodel. Ei spun că a fost o experiență interesantă, dar și complicată pe alocuri. La moment, tinerii spun că își doresc să studieze mai detaliat roboțeii, pentru că aceștia au capacități mai mari și pot face o mulțime de lucruri.

Pe lângă dans, roboții pot discuta între ei, fac flotări, răspund la întrebări, dar au și capacitatea de a recunoaște fețele oamenilor și de a reacționa în anumite moduri.

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane în picioare şi interior
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi interior

Accident grav în capitală, cu implicarea unei ambulanțe: 5 răniți
Articolul anterior
Un individ a sustras dintr-o locuință 7.000 de lire sterline și 3.000 de euro și i-a ascuns în podul casei
Articolul următor