Angelina Jolie a vorbit despre conflictul dintre Israel și Hamas. Ce a declarat actrița

Actriţa Angelina Jolie, care a fost până în decembrie 2022 trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, a atras atenţia, într-un mesaj postat pe Instagram, scrie stirileprotv.ro.

Actriţa a vorbit despre situaţia extremă în care se află populaţia din Gaza, bombardată, privată de hrană şi apă, care nu are posibilitatea de a fi evacuată şi nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniţă pentru a se refugia.

„Vieţile palestinienilor şi israelienilor, vieţile tuturor oamenilor la nivel global contează în egală măsură”, a menţionat vedeta.

Ea a subliniat că atacul Hamas din Israel a fost „un act de teroare”, care însă nu justifică bombardarea populaţiei civile din Gaza.

„La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, mi-am petrecut ultimele săptămâni fiind dezgustată şi furioasă din cauza atacului terorist din Israel, a morţii atâtor civili nevinovaţi şi m-am întrebat cum să ajut cel mai bine.

Şi eu mă rog pentru întoarcerea imediată şi în siguranţă a fiecărui ostatic şi pentru familiile care poartă durerea inimaginabilă a uciderii unei persoane dragi.

Mai presus de toate, pentru copiii ucişi şi pentru numeroşii copii rămaşi acum orfani. Ceea ce s-a întâmplat în Israel este un act de teroare.

Dar acest lucru nu poate justifica vieţile nevinovate pierdute prin bombardarea unei populaţii civile din Gaza care nu are unde să se ducă, nu are acces la hrană sau apă, nu are posibilitatea de a fi evacuată şi nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniţă pentru a se refugia”, a notat Jolie.

Actriţa a precizat că oamenii din Gaza au nevoie disperată de ajutor.

„Pentru că lucrez de 20 de ani cu refugiaţii, mă concentrez asupra persoanelor strămutate din cauza violenţei în orice context. Gaza are o populaţie de peste 2 milioane de oameni (jumătate dintre ei sunt copii), care au trăit sub o blocadă severă timp de aproape două decenii, pe lângă decenii de strămutare şi apatridie.

Cele câteva camioane cu ajutoare care intră reprezintă o fracţiune din ceea ce este necesar (şi care era livrat zilnic înainte de conflictul actual), iar bombardamentele provoacă zilnic noi nevoi umanitare disperate. Refuzul de a acorda ajutor, combustibil şi apă pedepseşte colectiv un popor. Umanitatea necesită o încetare imediată a focului. Vieţile palestinienilor şi israelienilor – şi vieţile tuturor oamenilor la nivel global – contează în egală măsură”.

Jolie a mai notat că având în vedere situaţia actuală a decis să facă o donaţie pentru a sprijini activitatea organizaţiei Medici fără Frontiere:

„Trebuie să se facă tot ceea ce poate preveni victimele civile şi salva vieţi. La fel ca mulţi alţii, am donat pentru eforturile de ajutorare medicală. Am ales să sprijin activitatea organizaţiei Medici fără Frontiere şi am urmărit îndeaproape activitatea acestora”.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Jobul plătit cu 250 de dolari pe oră şi care nu necesită o diplomă de facultate. Oricine poate să facă asta chiar şi de acasă
Articolul anterior
31 de ani fără Ion și Doina Aldea Teodorovici
Articolul următor