Anvelopele de iarnă și serviciile de schimbare a acestora s-au scumpit

Prețurile pentru anvelopele de iarnă s-au majorat până la 200 de lei, iar pentru serviciile de schimbare a cauciucurilor conducătorii auto vor achita cu 40 de lei mai mult. Potrivit mecanicilor, în această săptămână la serviciile de vulcanizare din capitală au apelat mai mulți șoferi decât de obicei, scrie radiomoldova.md.

Dacă în luna noiembrie anul trecut șoferii puteau procura 4 cauciucuri de iarnă cu 4600 de lei în acest an vor trebui să achite cu 800 de lei mai mult, au precizat pentru Radio Moldova mecanicii de la serviciile de vulcanizare din Chișinău. În timp ce unii susțin că prețul pentru serviciile de schimbare a cauciucurilor au rămas aceleași, alții spun că ar costa mai mult cu 40 de lei.

Dacă anul trecut șoferii procurau o anvelopă cu 1150 de lei, anul acesta trebuie să achite 1350 de lei. Sunt mai scumpe!

Anvelopele sunt mai scumpe cu 150 de lei în acest an. Prețul este mai mare dacă marca este mai notorie”.

Prețul pentru serviciile de schimbare a anvelopelor au rămas aceleași. La alte vulcanizări s-au schimbat prețurile la noi nu”.

Dacă anul trecut șoferii achitau 400 de lei pentru ca noi să le schimbăm cauciucurile de vară cu cele de iarnă, anul acesta ei achită 400 de lei”.

Unii șoferi spun că nu își vor procura anvelope noi de iarnă, dar le vor folosi pe cele de anul trecut.

Sigur că s-au majorat prețurile. Cauciucurile sunt mai scumpe cu 20%”.

Eu îmi cumpăr cauciucuri noi o data la 5 ani

Eu nu am văzut un produs care să scadă în preț. O să folosesc cauciucurile de anul trecut”.

În Republica Moldova legislația în vigoare nu stabilește o dată fixă pentru trecerea la pneurile de iarnă, dar este indicată temperatura medie zilnică mai mică de 8 grade, informează Inspectoratul General al Poliției.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

În 11 localități din țară vor fi renumărate buletinele de vot
Articolul anterior
#stilunic– Olesea Sveclă și Anatol Durbală:”La noi certuri serioase arată cam în felul următor”!
Articolul următor