Apel disperat al rudelor unui tânăr dispărut de două luni: Soția lui era beată în ziua dispariției și a pus la cale niște băieți să-l sperie cu cuțitul la gât

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a dispărut de acasă de două luni de zile și este de negăsit. Rudele îl caută cu disperare.

„Am nevoie de ajutorul vostru. Verișorul meu a dispărut de două luni de zile. De atunci nu a mai apărut”, scrie o rudă de-a tânărului, transmite Știri.md.

Autorul scrie că, în ziua dispariției tânărului, soția lui era în stare de ebrietate. Atunci, tânăra împreună cu alți băieți au decis să-l sperie pe Vitan: „I-au pus cuțitul la gât și l-au speriat așa. Mai mult nimic nu știm. Vă rog, ajutați-ne să-l găsim! El este dispărut undeva prin Chișinău, căci soția sa a zis că l-au dus atunci la un iaz, însă după a zis că într-o pădure”.

De menționat că tânărul pe nume Vitan este din raionul Cantemir, satul Vișniovca.

A ploua cu găleata în Capitală: stăzile s-au transformat în râuri

În urma ploii puternice din această dimineață mai multe străzi din Capitală au fost inundate, iar crengi au căzut la pământ. Din imagini se vede că o mulțime de crengi au căzut peste un automobil, transmite Știri.md.

foto: stiti.md

Totodată, din imaginile publicate pe rețelele sociale se văd mai multe străzi inundate de ploaie, iar o scară de pe bulevardul Moscova s-a transformat într-o cascadă.

Astfel, din cauza precipitațiilor, circulația transportului a fost îngreunată.

Amintim că meteorologii au emis două avertismente Cod Galben și un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul 14.09 – 15.09 sunt anunțate ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 15-49 l/m2), izolat foarte puternice (Cod portocaliu: 50-60 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de 15-20 m/s.

Un cetățean ucrainean, anunțat în căutare de Interpol, extrădat din Moldova în Cehia

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au extrădat un cetățean al Ucrainei, care din anul 2023 era dat în urmărire internațională prin INTERPOL. Străinul, în vârstă de 36 de ani, era căutat de către autoritățile de drept din Cehia pentru comiterea unei infracțiuni de șantaj, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În fapt, în luna iunie curent, cetățeanul ucrainean a fost reținut la intrare în Republica Moldova, după ce s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei comun Palanca. În cadrul controlului, a apărut alerta INTERPOL privind căutarea internațională al acestuia, cu scop de arest și extrădare la solicitarea organelor de drept din Cehia.

Ulterior, de către instanța de judecată din Republica Moldova pe acest caz, a fost primită decizia de extrădare.

Inculpatul este bănuit că pe teritoriul Cehiei a săvârșit o infracțiune prevăzută de art.175 (șantaj) Cod Penal al Cehiei.

Procedura de extrădare a avut loc în după-amiaza zilei de 12 septembrie 2024.

„Acasă la origini” – expoziție de costume tradiționale realizate de A.O. ,,Șezătoarea Basarabiei”. Intrare liberă!

Pe 28 septembrie, la ora 11:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în
colaborare cu A.O. ,,Șezătoarea Basarabiei”, prezintă expoziția de costume tradiționale „Acasă
la origini”. Evenimentul este dedicat Zilelor Europene ale Patrimoniului și împlinirii a 135 de
ani de la fondarea muzeului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.


Membrele Asociației Obștești „Șezătoarea Basarabiei”, din diferite localități ale Republicii Moldova, vor prezenta 20 de costume tradiționale, inspirate din colecția de port a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Expoziția oferă oportunitatea de a explora frumusețea și complexitatea costumelor tradiționale, precum și de a aprecia eforturile de conservare și promovare a patrimoniului cultural național.

Totodată, în curtea muzeului, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari și un concert susținut de interpreții: Ioana Căpraru, artistă a poporului, Veronica Văluță-Bantaș, Arsenie Botnaru, Viorel Zaporojan și Valeriu Rîșniță, Marina Dumbrăveanu și Ansamblul Folcloric „Dumbrăvița”, precum și Ansamblul de Fluierari, conducător artistic Nicolae Levința (Centrul Educației Estetice „Lăstărel”). În același timp, pentru copii va fi organizat un atelier de creație, cu genericul „Toamna de Aur”, în Grădina Botanică a muzeului.
Intrarea liberă!

mun. Chișinău, str. M. Kogălniceanu, nr. 82

Vă așteptăm cu drag!

Olimpia Rebeja, educatoare: Europa pentru mine înseamnă educație centrată pe dezvoltarea copiilor
Articolul anterior
Soțul dentistei moldovence, ucise în Brăila, cere o confruntare cu principalul suspect pentru a-l întreba de ce a ucis-o
Articolul următor