Apel disperat de pe patul de spital. O bolnavă nedeplasabilă a sunat la 112 pentru a cere să fie dusă la toaletă

O pacientă de 79 de ani a sunat la 112 și a cerut ajutor, ca să ajungă la toaletă. S-a întâmplat la Spitalul Județean din Botoșani. Bătrâna avea fractură de femur și nu se putea deplasa singură. Era doar ea în salon și spune că mai întâi a strigat după asistente, dar nimeni nu a auzit-o. Așa că a sunat, disperată, la numărul de urgență.

Reprezentanții unității medicale fac verificări acum, iar Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat și a deschis propria investigație.

Femeia a ajuns la Spitalul Județean Botoșani în urmă cu două nopți, după ora 2. Medicii spun că a fost consultată în Urgențe, i s-au făcut radiografii, analize și testare anti-covid, apoi – după patru ore – la șase dimineața, a fost dusă într-un salon. Aici urma să aștepte rezultatul testării Covid, în funcție de care se decidea zona din spital pentru internare. Din salonul în care a stat incă nouă ore, bătrâna a sunat la 112.

„Singură într-o cameră și am stat așa până ce am făcut pipi singură pe pat. Am strigat după ajutor. Se auzeau râzând și vorbind, dar nimeni nu a deschis ușa la mine. Eu nu pot merge cu ambele picioare”, a spus bătrâna.

DSP Botoșani s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

Monica Adăscăliței, dir executiv DSP Botoșani: “Ar fi vrut să ajungă la toaletă. Acolo sunt prevăzute butoane de panică și ar fi putut apăsa acel buton. În cursul nopții pe secțiile spitalului sunt doar un asistent un infirmier, la un număr de 17-20 de saloane. Probabil că dumneaei a strigat după ajutor, dar nu a fost auzită, motiv pentru care a sunat la 112. Spitalul Județean a făcut simple verificări în acest caz”.

sursa

Xenia Deli a pierdut sarcina la 4 luni. Dezvăluirile modelului despre momentele dureroase prin care a trecut recent
Articolul anterior
Zeci de oameni, salvaţi din puhoaiele de pe aeroportul din Milano
Articolul următor
Alte articole interesante