Aproape zilnic, în jur de 5 mii de cetățeni moldoveni părăsesc țara

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12.204 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 7.312 traversări persoane, dintre care 5.232 treceri la frontiera moldo-română, 1 124 treceri la frontiera cu Ucraina și 956 treceri aeriene.

separator

Luni, 20 iulie, din țară au ieșit 4.892 de cetățeni.

Pe parcursul zilei de duminică, 20 iulie, 5.472 cetățeni moldoveni au ieșit din țară. Din datele prezentate de Politia de Frontieră a R. Moldova se observă că această tendință se menține.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12.204 persoane și completate 7.312 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 186 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: – patru încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; – un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; – o persoană identificată la controlul de frontieră cu consemn național; – cinci persoane documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Un renumit actor moldovean s-a stins din viață!
Articolul anterior
Activista Greta Thunberg a câştigat un milion de euro. Ce vrea adolescenta de 17 ani să facă cu banii?
Articolul următor
Alte articole interesante