Aromele care ne fac mai fericiți

Există dovezi științifice precum, că anumite mirosuri ne fac să fim mai fericiți. Totodată, acestea pot avea efecte miraculoase pentru minte și corp.

separator

Iată care sunt acestea:

Parfumul florilor – uleiurile esențiale pe care le conțin acestea au o varietate de proprietăți. Spre exemplu, lavanda induce un efect calmant și ajută la ameliorarea insomniei și a stărilor depresive, iar iasomia – energizează și îmbunătățește starea de spirit.Mirosul de pin – cercetătorii japonezi au descoperit că această aromă, ajută organismul să reducă nivelul de stres. Aceștia au analizat un obicei tradițional japonez numit „baia de pădure” care de fapt sunt plimbările relxante prin pădure și au despoerit că anxietatea, și stresul au fost reduse semnificativ la participanți, în ziua în care s-au plimbat prin pădurile cu pini din țară.Mirosul de rozmarin – amplifică puterea minții și stimulează activitatea creierului. Este des folosit ca remediu naturist la persoanele care suferă de amnezie sau și-au pierdut memoria.Mirosul de mentă – uleiul volatil din frunzele de mentă este renumit pentru capacitatea sa de a îmbunătăți starea de spirit. Odată, inhalat parfumul de mentă desfundă căile respiratorii și stimulează mintea.Mirosul de iarbă proaspăt tăiată – cercetătorii din Australia au descoperit că iarba proaspăt tăiată emană o substanță ce poate induce starea de relaxare și chiar de bucurie.Mirosul de citrice – poat reduce stresul și lasă o impresie pozitivă asupra celor din jur. Mirosul acestor fructe pline de vitamina C îți dă energie și te face mai alertă.Mirosul loțiunilor cu protecție solară – efectul pozitiv al acestui miros este asociat cu perioada de vară când mergem la mare, unde suntem lipsiți de stres și griji cotidiene.

Fii fericită și ai grijă de tine!!!

A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice

Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, la 05 martie 2023, după ce a consumat droguri cu o minoră de 14 ani într-o pădure, în scopul satisfacerii poftei sexuale a întreținut cu aceasta un raport sexual forțat în automobilul său. 

Inițial, printr-o sentință pronunțată la 07 iulie 2023, inculpatul a fost condamnat pentru fapta descrisă la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată e executării pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani.

Procurorii nu au fost de acord cu sentința și au contestat-o cu apel, astfel că printr-o decizie pronunțată de Curtea de Apel la 08 noiembrie 2023, s-a decis casarea sentinței și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Grup infracțional care promova fascismul și nega Holocaustul, destructurat de procurori. Erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet

Procurorii PCCOCS, cu suportul informațional al SIS, anunță destructurarea activității unui grup infracțional care în decursului anului 2023 promova pe un canal de Telegram mesaje fasciste și antisemite și nega Holocaustul.

Urmare a documentării activității infracționale, au fost indicați și citați spre audiere la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) doi bănuiți. Aceștia sunt din Chișinău, cu vârste de 34 și 17 ani. Atât bărbatul, cât și adolescentul (cel din urmă provenind dintr-o familie de juriști) erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet, inclusiv în contextul conflictului armat israeliano-palestinian actual și sunt pasionați de literatură la subiectul negării Holocaustului.

Ulterior pornirii urmăririi penale și citării lor la procuratura specializată, canalul Telegram a fost șters. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Gazul, mai ieftin de astăzi. Noile tarife au intrat în vigoare

De astăzi plătim mai puțin pentru gaz. Noile tarife au fost publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, consumatorii casnici vor achita 13.39 lei (fără TVA), cu 3,3 lei mai puțin decât în prezent.

Până astăzi, moldovenii achitau un tarif de 16,73 lei pentru un metru cub de gaz. Cu 8% TVA, tariful la gaz pentru consumatorii casnici este de 18,06 lei.


Cum arată Salma Hayek în costum de baie, la 51 de ani
Articolul anterior
Cele mai bine vândute cărți în librăriile autohtone în 2017
Articolul următor