Aterizare de urgenţă în Irlanda, după ce mai multe persoane s-au intoxicat în avion

Un avion de pasageri care zbura din oraşul britanic Londra spre Philadelphia (SUA) a efectuat, luni după-amiază, o aterizare de urgenţă la Dublin, după ce mai multe persoane de la bord au inhalat o substanţă toxică.

separator
Avionul, care aparţine companiei American Airlines, a aterizat în siguranţă pe Aeroportul din Dublin după ce mai mulţi pasageri şi membri ai echipajului s-au simţit rău ca urmare a inhalării unei substanţe toxice, informează cotidianul Irish Mirror şi postul Sky News, potrivit mediafax.ro.

Doi membri ai echipajului au fost în stare de inconştienţă din cauza substanţei toxice.

Unul dintre piloţi a declarat că substanţa toxică este un „produs chimic pentru curăţat utilizat pe Aeroportul Heathrow”.

Mai multe echipaje medicale au fost trimise la bordul avionului imediat după aterizare.

Fostul jurnalist BBC Oleksandr Bondarenko a murit pe frontul din Ucraina

Fostul jurnalist al BBC News Ucraina Oleksandr Bondarenko a murit săptămâna trecută în apropiere de Kreminna, în regiunea Lugansk, au anunțat vineri prietenii și foștii săi colegi, potrivit BBC, scrie G4Media.ro.

Oleksandr Bondarenko, a journalist and communicator, died at the front -  CANADA TOPNews.MEDIA

„Sașa a murit în luptă. S-a oferit voluntar în prima zi. Un om cu o voință de oțel”, a scris pe Facebook colegul său Vasili Samohvalov.

Pentru ediția ucraineană a BBC Bondarenko a lucrat în perioada 2007-2011.

În vara anului 2021, candidatura lui Bondarenko a fost discutată ca fiind unul dintre posibilii candidați pentru postul de secretar de presă al președintelui Zelenski.

Cu o zi înainte, s-a aflat că jurnalistul ucrainean Bogdan Bitik, care a ajutat un corespondent al ziarului italian La Repubblica să acopere războiul, a murit la Herson. El a fost ucis de un lunetist la periferia orașului Herson, iar jurnalistul italian Corrado Zunino a fost rănit la umăr.

Ce le-au făcut patru tineri unor străini veniți în țara noastră

Patru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani, originari din Anenii Noi și Sîngera, au fost arestați pentru 30 de zile după ce ar fi comis o tâlhărie în sectorul Ciocana al capitalei, anunță Poliția.

Doi dintre bănuiții implicați, aflându-se pe o stradă din capitală, au observat doi străini care așteptau un taxi. Bănuiții s-ar fi dat drept taximetriști și le-au propus să-i transporte la destinație. 

La un moment dat, suspecții au schimbat traseul și i-au dus spre extravilanul comunei Bubuieci.

Acolo au fost stopați de ceilalți doi complici. Aceștia  cu cagule pe cap, ar fi scos bărbații din mașină și prin amenințarea cu un pistol, o bâtă din lemn și spray lacrimogen au sustras de la victime bunurile personale.

Suspecții i-au lăsat fără telefoane mobile, portmonee, bani, bijuterii, acte și valizele cu lucrurile personale, plecând într-o direcție necunoscută.

Suma prejudiciul a fost estimată la 154 400 de lei.

În cadrul perchezițiilor la domiciliile bănuiților au fost depistate mai multe probe care ar demonstra vinovăția acestora.

Conform legislației penale în vigoare  riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

Presa română dezvăluie detalii despre încarcerarea lui Cristian Rizea

Preluat sub escortă de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, după ce a fost extrădat de autoritățile moldovenești, Cristian Rizea a fost încarcerat noaptea trecută în Penitenciarul din Vaslui.

La ce penitenciar este încarcerat Cristian Rizea? Se află în carantină

Informații a fost confirmată pentru Libertatea de către oficialii instituției.

Cristian Rizea va rămâne la Penitenciarul Vaslui pe durata perioadei de acomodare – carantina, denumită oficial – timp în care se va finaliza procedura privind stabilirea închisorii unde va fi executată pedeapsa. 

Perioada de carantină în cazul persoanelor încarcerate se întinde pe durata a 21 de zile.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv pe 18 martie 2019, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Înainte de a fi condamnat definitiv, el s-a stabilit în Republica Moldova, unde a solicitat azil politic. Cererea i-a fost respinsă. După ce luna trecută a pierdut și procesul privind anularea decretului prin care i s-a respins cererea de azil, Rizea a fost declarat de autoritățile moldovenești indezirabil.

„O măsură asigurătorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, au transmis autoritățile de la Chișinău.

O bătrânică din Bălți, doborâtă la pâmânt și mușcată de trei câini vagabonzi, pe stradă
Articolul anterior
Cristina Rus, însărcinată în secret cu al treilea copil. Burtica e mare deja!
Articolul următor