În presă au apărut imagini video cu momentul accidentului de la Stăuceni, în urma căruia un ciclist de 12 ani a fost lovit mortal, iar altul a fost rănit. Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional!
În video se poate vedea cum mașina intră în plină viteză în cei doi minori. Tragedia a avut loc marți, 21 februarie, în jurul orei 16:45. Potrivit Poliției, cei doi cicliști minori circulau regulamentar și erau echipaţi corespunzător. Copilul care a decedat era campionul Republicii Moldova la ciclism pentru anul 2022 (categoria de vârstă 2010-2011), scrie www.zugo.md.
Noapte albă la Moscova: Ministerul rus al Apărării, dar și alte instituții importante au fost păzite de blindate
Alertă în Rusia! Putin vorbește despre o tentativă de lovită de stat și face apel către toți rușii să nu cadă pradă celor care vor să destabilizeze țara.
Putin: Ceea cu ce ne confruntăm acum este trădare
„Orice ceartă trebuie eliminată în perioada operațiunii speciale, acum se decide soarta poporului nostru.
(…)Suntem împinși spre înfrângere și predarea noastră. Aceasta este o lovitură pentru Rusia. Răspunsul nostru va fi dur. Toți cei care au pornit pe calea rebeliunii și a terorismului vor fi aspru pedepsiți.
(…)În calitate de șef al Federației Ruse, voi face totul pentru a apăra țara. Cel care a organizat rebeliunea militară și a ridicat armele a trădat Rusia și va răspunde pentru asta.
Alertă în Rusia! Tentativă de lovitură de stat! Trupele Wagner au ocupat orașul Rostov
Alertă maximă în Rusia, care se află în pragul unei lovituri de stat. Potrivit presei străine, trupele Wagner în frunte cu Evghenii Prigojin ar fi ocupat orașul Rostov și structurile militare din regiune. Autoritățile regionale au anulat toate evenimentele planificate pentru acest weekend, iar populația ese îndemnată să nu iasă din case, transmite Realitatea.
Situația rămâne tensionată în toată țara, inclusiv în Capitala rusă, obiectele cele mai importante fiind plasate sub protecție sporită, iar pe străzile din orașele mari fiind zărite blindate și tehnică militară.
Vineri, Prigojin a acuzat armata rusă că a bombardat poziţiile companiei militare private şi a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi. Şeful Wagner a făcut apel la forţele din subordinea Ministerului Apărării să nu opună rezistenţă, în caz contrar vor fi „eliminate imediat”.
Pe această cale, el a declarat că dorinţa de a pune capăt „haosului” nu este „o lovitură de stat”, ci un ”marş pentru justiţie” şi că operaţiunile militare nu vor fi afectate de acţiunile Wagner. Potrivit lui, după ce „se vor ocupa” de cei care îi „anihilează” pe soldaţii ruşi, luptătorii Wagner „se vor întoarce pe front”.
Ministerul rus al Apărării a negat veridicitatea înregistrărilor video.
„Toate mesajele și înregistrările video difuzate pe rețelele de socializare în numele lui Evghenii Prigojin despre presupusele „lovituri din partea Ministerului rus al Apărării asupra taberelor din spatele apărării ale PMC Wagner” nu corespund realității”, a precizat ministerul rus.
Prigojin a declarat că armata îl susține și l-a acuzat pe Șoigu că a ascuns la morga din Rostov 2 000 de cadavre ale rușilor morți în luptă pentru a ascunde pierderile.
„Majoritatea militarilor ne susțin cu căldură. Primim mesaje: „În sfârșit, va veni justiția în armată! În cele din urmă, vă veți asigura că vom primi muniție și nu vom fi carne de tun!” Tocmai acum a venit informația: la morga de la Rostov, ministrul Apărării a ordonat ascunderea a 2.000 de cadavre, care sunt ținute acolo pentru a ascunde pierderile”, a spus Prigojin.
După declarațiile lui Prigojin, FSB a inițiat un dosar de instigare la rebeliune armată, potrivit agențiilor ruse de presă. Comitetul Național Antiterorism i-a cerut lui Prigojin să oprească „acțiunile ilegale”.
Rusia se opune investigaţiilor ONU privind utilizarea de drone iraniene
Rusia declară că se va opune unei eventuale anchete ONU cu privire la utilizarea dronelor iraniene în războiul în Ucraina, aşa cum au cerut vineri în mod oficial ţările occidentale din Consiliul de Securitate (SUA, Marea Britanie şi Franţa).
Cu câteva minute înainte de începerea unei noi sesiuni a Consiliului de Securitate, ţările occidentale şi Rusia au cerut să se prezinte în faţa presei pentru a se exprima din nou în contradictoriu asupra prezenţei dronelor iraniene în cele mai recente atacuri efectuate de Rusia, transmite dcnews.ro.
Prima care a luat cuvântul a fost ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, – flancată de ambasadorii Franţei, Marii Britanii, Albaniei şi Ucrainei – care a declarat că Rusia a primit ‘sute de drone Mohajer şi Shahed’ de la Iran în ultimele luni, iar acum a început să construiască dispozitive de acelaşi tip pe teritoriul său, se pare că cu consultanţă iraniană.
Diplomata americană a subliniat că aceasta constituie în sine o încălcare a Rezoluţiei 2231 a Consiliului de Securitate, care stabileşte limite privind activitatea nucleară iraniană şi interzice tuturor membrilor ONU transferul de arme din Iran fără aprobarea expresă a Consiliului.
Prin urmare, ea a cerut ca secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să dispună declanşarea unei anchete – care ar trebui să fie aprobată de Consiliu -, investigaţie ce se înscrie în prevederile rezoluţiei respective, în opinia sa.
Imediat după aceea a luat cuvântul ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, care a început prin a nega utilizarea dronelor iraniene de către Rusia în Ucraina, spunând că este vorba de ‘acuzaţii nefondate’ şi de ‘tentative de a induce în eroare comunitatea internaţională’ pe baza unor ‘fotografii incoerente care identifică presupusa epavă a unei drone de care (acuzatorii) nici măcar nu sunt siguri’.
Nebenzia a declarat că acuzaţiile occidentale nu se bazează pe fapte, – ‘este doar o naraţiune’ -, a criticat aceste ţări pentru că încearcă să ‘dea instrucţiuni secretarului general’ şi a afirmat că ţara sa se va opune oricărei investigaţii dispusă de ONU în acest sens.
Întrebat de ce Rusia se opune unei investigaţii asupra unor fapte pe care le consideră false, Nebenzia a insistat că o astfel de investigaţie nu ţine de competenţa Consiliului, care nu dispune de personalul cu expertiza tehnică necesară şi de echipamente pentru a o efectua, şi că, în orice caz, ea ar trebui să se facă în cadrul negocierilor bilaterale dintre Ucraina şi Iran. ‘Ne aşteptăm ca secretarul general să îşi respecte cu stricteţe mandatul şi să nu cedeze presiunilor din partea unor state’, a declarat Nebenzia, potrivit Agerpres.