Au fost desemnați câștigătorii campaniei „Hai la mine acasă”! Iată istoria care a obținut marele premiu

În perioada 1 august – 10 septembrie, în Moldova s-a desfășurat campania ,,Hai la mine acasă”. Conaționalii noștri și-au invitat în ospeție prietenii din străinătate pentru a face cunoscută Moldova. Participanții au generat peste 600 de poze și videoclipuri cu hashtag-urile #hailamineacasa și #beourguest, promovând Moldova ca destinație turistică și invitându-și prietenii în ospeție, așa cum sună și sloganul turistic al țării #FiiOaspeteleNostru!. Rezultatele campaniei au depășit așteptările organizatorilor, înregistrând peste 300 mii de interacțiuni directe.

separator

Marea câștigătoare a concursului a fost desemnată Olga Bostan, care a primit premiul mare: un weekend pentru 2 persoane la orice vinărie din țară cu cazare și mese incluse. Olga i-a invitat în ospeție pe prietenii săi din Belarus și Italia. Tânăra a comunicat pe pagina sa de facebook:

,,Frumoase sunt verile in Moldova, dar și mai frumos e atunci când poți împărtăși bucuria de a fi acasă cu cei dragi. Anul acesta i-am găzduit pe scumpii mei prieteni Ilya (din Belarus) și Mattia (din Italia) la noi și parcă am (re)descoperit și eu Moldova cu ei :). Am început cu un master class de făcut colțunași cu cartofi de la mama Nadejda, după care am mers la țară unde am gustat din fructele din grădina bunicii (care-s cel mai mare deliciu pe timp de vară) și din cognacul de casă și vodka cu flori de salcâm de la unchiul Vitalii. Am mers și la sud, la Vinaria din Comrat unde am degustat vinurle moldovenești și am descoperit bucataria gagauza. Apoi am decis sa trecem de la carțile de Relații Internaționale la realitate cu o călătorie în Tiraspol, capitala Transnistriei, care ne-a uimit cu numarul de turiști curioși. Spre final, am facut un tur pe Nistru cu kayakul (multumim Kayakingtours Moldova) prin care am admirat natura de la noi dintr-o perspectiva absolut diferita. Mai pe scurt, am înțeles ca țara noastra micuță are atâtea locuri diverse care merită văzute și atâta lume bună care ne-a povestit cu dragoste despre Moldova, că deja mi-am făcut planul pentru vara viitoare!”. Vezi filmulețul Olgăi!

Alți 10 participanți, autorii celor mai interesante postări, vor primi seturi-cadou cu logo-ul Moldovei, „Pomul Vieții”, vinuri legendare și noi experiențe.: Lena Trifan, Tatiana Vârlan, Daria @THEGYPSYINME, Natalia Chicu, Marina Cebanu, Liudelu, @Catalina Albu, Loredana Gamurari, Balatel Elana, Simion Croitoru.

Moldova: Discover the routes of life mulțumește tuturor participanților pentru eforturile de promovare a Moldovei în străinătate!

Lena Trifan:

,,Sincer, să aduci turiști în Moldova mi se pare o provocare dificilă și în 2019. Trebuie să fii un ambasador foarte creativ și optimist ca să poți vedea și prezenta frumosul într-o țară în care multe sunt făcute ca din cur. Totuși mare noroc de moldovenii care-și tot repetă: “Hai că nu-i chiar așa de rău”,
“Hai să mai încercăm o dată”, “Hai să ne apucăm și să facem” etc.Anume pentru această categorie de oameni, se merită de vizitat Republica Moldova. Oameni care își doresc și fac ca lucrurile să se întâmple.

Deși nu am imigrat foarte departe, ci doar în țara vecină, nu apuc să vin pe plaiul natal mai des decât o dată pe an. În luna august, am fost îndemnată de campania ”Hai la mine acasă”, lansată de către Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova, în colaborare cu Poliţia de Frontieră, ce are drept scop promovarea destinaţiilor turistice cu ajutorul diasporei. ”Hai” mi-am zis și eu. Mulți dintre prietenii mei români, au reușit să viziteze toată Europa și mai puțin Republica Moldova.
Chiar și pentru vecini, această țară a rămas o enigmă cu multe povești comuniste auzite de pe la bunici și părinți. În una din zile m-am întâlnit cu o prietenă din Cluj și i-am propus să vină împreună cu fiica ei într-o altfel de vacanță, una cu iz moldovenesc 😁 Suna destul de captivant, răspunsul ei afirmativ îl primisem în același moment. Am făcut rapid bagajele și am pornit entuziasmați la mine acasă, ascultând tot drumul Zdob și Zdub și Via Dacă. Am reușit să ajungem pe la Vinaria Et Cetera, Asconi și Cricova. Am mancat bine la Casa Daca Boutique Hotel, am dormit cu cortul la Orheiul Vechi, ne-am odihnit la o agropensiune din Trebujeni, am fost la piața centrală să cheltuim bani, ne-am plimbat pe străzile capitalei, am mancat multe plăcinte și am degustat câteva vinuri (atât își pot permite niște mame cu copiii după ei). No, până la urmă, hai ca nu a fost așa de rău 😂. Experiența noastră filmată și montată exclusiv pe telefon, face parte din concurs”. Vezi filmulețul Elenei:


Grație Tatianei Vârlan despre Moldova au auzit mai mulți francezi!

Natalia Chicu

Simion Croitoru

Incendiu de proporții la sanatoriul „Moldova” din Odesa. 58 de pompieri au luptat cu flăcările

Un incendiu grav a izbucnit în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie, pe teritoriul sanatoriului „Moldova”, din Odesa. La stingerea flăcărilor au participat 12 echipaje și 58 de pompieri.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 3-20.jpg

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al regiunii Odesa, informațiile despre incendiul de pe teritoriul sanatoriului inactiv au parvenit la ora 04:31.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că incendiul a pus complet stăpânire pe clădirea cu un singur etaj. În jurul orei 05:58 incendiul a fost lichidat.

Nu există morți sau răniți. Oamenii legii stabilesc circumstanțele producerii incendiului.

Ministrul de externe din Belarus ar fi fost otrăvit. Era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko. Un succesor cu potențial înalt

Ministrul de externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit subit, la vârsta de 65 de ani. Cauza oficială a morții este atacul de cord. Totuși, presa de opoziție din Belarus scrie că politicianul era perfect sănătos și ducea un mod de viață activ. Potrivit afaceristului rus Leonid Nevzlin, bărbatul ar fi fost otrăvit de FSB.

Ministrul de Externe din Belarus ar fi fost otrăvit de FSB. Nevzlin: Lukașenko și-a schimbat bucătarii și paznicii

Makei era considerat un posibil succesor al lui Lukaşenko. „A fost unul dintre puţinii care nu se aflau total sub influenţa rusă. Zvonurile spun totodată că acesta ar putea fi un avertisment pentru Lukaşenko”, a scris Anton Geraşcenko, consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, pe Twitter.

Aleksandr Lukașenko și-ar fi schimbat bucătarul, servitorii și gardienii, după ce ministrul de Externe din Belarus a fost otrăvit de FSB. Declarația îi aparține afaceristului rus Leonid Nevzlin.

Potrivit lui Nevzlin, Vladimir Makei era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko.

„A decedat după ce a fost otrăvit cu o substanță dezvoltată într-un laborator special al FSB. Tabloul clinic în astfel de cazuri corespunde decesului din cauza unui infarct, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă”, a spus Nevzlin.

Incidentul l-ar fi îngrijorat pe Lukașenko, care și-a schimbat bucătarii, servitori și paznicii, de teamă că ar putea fi următorul.

Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus, din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor cu Occidentul și a criticat Rusia. Ulterior, el și-a schimbat brusc poziția, susținând că protestele au fost susținute de Occident.

Miniștrii de Externe din șapte țări europene au sosit la Kiev! Vor discuta asistența suplimentară acordată Ucrainei

Miniștrii de Externe din Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia au sosit la Kiev. Fotografia a fost postată pe Twitter de ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu. Scopul vizitei diplomaților este de a discuta despre asistența suplimentară acordată Ucrainei în războiul cu Rusia.

Miniștrii de Externe din șapte țări europene au sosit la Kiev! Vor discuta asistența suplimentară acordată Ucrainei

„Noi, miniștrii de externe, suntem astăzi la Kiev în deplină solidaritate cu Ucraina. În ciuda ploilor cu bombardamente și a cruzimii barbare a Rusiei, Ucraina va câștiga!”a scris Urmas Reinsalu.

După cum a spus mai târziu prim-ministrul Ucrainei Denis Șmîgal, principalele subiecte ale întâlnirii au fost armele, finanțele și sancțiunile împotriva Rusiei.

„În cel de-al nouălea pachet de sancțiuni, mizăm pe o deconectare completă a băncilor ruse de la SWIFT și pe interzicerea intrării în UE a cetățenilor unui stat terorist. De asemenea, s-a acordat o atenție considerabilă sectorului energetic și bombardamentul rusesc al nostru. infrastructură critică”, a spus el.

sursa: www.realitatea.md

Anastasia Zavorotnyuk a fost operată. Potrivit medicilor, există șanse de vindecare
Articolul anterior
Video! Dan Bălan, cucerit de cele mai frumoase femei din Ucraina! Artistul a făcut show la concursul ,,Miss Ukraine” 2019
Articolul următor