Au fost desemnați câștigătorii campaniei „Hai la mine acasă”! Iată istoria care a obținut marele premiu

În perioada 1 august – 10 septembrie, în Moldova s-a desfășurat campania ,,Hai la mine acasă”. Conaționalii noștri și-au invitat în ospeție prietenii din străinătate pentru a face cunoscută Moldova. Participanții au generat peste 600 de poze și videoclipuri cu hashtag-urile #hailamineacasa și #beourguest, promovând Moldova ca destinație turistică și invitându-și prietenii în ospeție, așa cum sună și sloganul turistic al țării #FiiOaspeteleNostru!. Rezultatele campaniei au depășit așteptările organizatorilor, înregistrând peste 300 mii de interacțiuni directe.

separator

Marea câștigătoare a concursului a fost desemnată Olga Bostan, care a primit premiul mare: un weekend pentru 2 persoane la orice vinărie din țară cu cazare și mese incluse. Olga i-a invitat în ospeție pe prietenii săi din Belarus și Italia. Tânăra a comunicat pe pagina sa de facebook:

,,Frumoase sunt verile in Moldova, dar și mai frumos e atunci când poți împărtăși bucuria de a fi acasă cu cei dragi. Anul acesta i-am găzduit pe scumpii mei prieteni Ilya (din Belarus) și Mattia (din Italia) la noi și parcă am (re)descoperit și eu Moldova cu ei :). Am început cu un master class de făcut colțunași cu cartofi de la mama Nadejda, după care am mers la țară unde am gustat din fructele din grădina bunicii (care-s cel mai mare deliciu pe timp de vară) și din cognacul de casă și vodka cu flori de salcâm de la unchiul Vitalii. Am mers și la sud, la Vinaria din Comrat unde am degustat vinurle moldovenești și am descoperit bucataria gagauza. Apoi am decis sa trecem de la carțile de Relații Internaționale la realitate cu o călătorie în Tiraspol, capitala Transnistriei, care ne-a uimit cu numarul de turiști curioși. Spre final, am facut un tur pe Nistru cu kayakul (multumim Kayakingtours Moldova) prin care am admirat natura de la noi dintr-o perspectiva absolut diferita. Mai pe scurt, am înțeles ca țara noastra micuță are atâtea locuri diverse care merită văzute și atâta lume bună care ne-a povestit cu dragoste despre Moldova, că deja mi-am făcut planul pentru vara viitoare!”. Vezi filmulețul Olgăi!

Alți 10 participanți, autorii celor mai interesante postări, vor primi seturi-cadou cu logo-ul Moldovei, „Pomul Vieții”, vinuri legendare și noi experiențe.: Lena Trifan, Tatiana Vârlan, Daria @THEGYPSYINME, Natalia Chicu, Marina Cebanu, Liudelu, @Catalina Albu, Loredana Gamurari, Balatel Elana, Simion Croitoru.

Moldova: Discover the routes of life mulțumește tuturor participanților pentru eforturile de promovare a Moldovei în străinătate!

Lena Trifan:

,,Sincer, să aduci turiști în Moldova mi se pare o provocare dificilă și în 2019. Trebuie să fii un ambasador foarte creativ și optimist ca să poți vedea și prezenta frumosul într-o țară în care multe sunt făcute ca din cur. Totuși mare noroc de moldovenii care-și tot repetă: “Hai că nu-i chiar așa de rău”,
“Hai să mai încercăm o dată”, “Hai să ne apucăm și să facem” etc.Anume pentru această categorie de oameni, se merită de vizitat Republica Moldova. Oameni care își doresc și fac ca lucrurile să se întâmple.

Deși nu am imigrat foarte departe, ci doar în țara vecină, nu apuc să vin pe plaiul natal mai des decât o dată pe an. În luna august, am fost îndemnată de campania ”Hai la mine acasă”, lansată de către Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova, în colaborare cu Poliţia de Frontieră, ce are drept scop promovarea destinaţiilor turistice cu ajutorul diasporei. ”Hai” mi-am zis și eu. Mulți dintre prietenii mei români, au reușit să viziteze toată Europa și mai puțin Republica Moldova.
Chiar și pentru vecini, această țară a rămas o enigmă cu multe povești comuniste auzite de pe la bunici și părinți. În una din zile m-am întâlnit cu o prietenă din Cluj și i-am propus să vină împreună cu fiica ei într-o altfel de vacanță, una cu iz moldovenesc 😁 Suna destul de captivant, răspunsul ei afirmativ îl primisem în același moment. Am făcut rapid bagajele și am pornit entuziasmați la mine acasă, ascultând tot drumul Zdob și Zdub și Via Dacă. Am reușit să ajungem pe la Vinaria Et Cetera, Asconi și Cricova. Am mancat bine la Casa Daca Boutique Hotel, am dormit cu cortul la Orheiul Vechi, ne-am odihnit la o agropensiune din Trebujeni, am fost la piața centrală să cheltuim bani, ne-am plimbat pe străzile capitalei, am mancat multe plăcinte și am degustat câteva vinuri (atât își pot permite niște mame cu copiii după ei). No, până la urmă, hai ca nu a fost așa de rău 😂. Experiența noastră filmată și montată exclusiv pe telefon, face parte din concurs”. Vezi filmulețul Elenei:


Grație Tatianei Vârlan despre Moldova au auzit mai mulți francezi!

Natalia Chicu

Simion Croitoru

Anastasia Zavorotnyuk a fost operată. Potrivit medicilor, există șanse de vindecare
Articolul anterior
Video! Dan Bălan, cucerit de cele mai frumoase femei din Ucraina! Artistul a făcut show la concursul ,,Miss Ukraine” 2019
Articolul următor
Alte articole interesante