Au fost desemnați câștigătorii campaniei „Hai la mine acasă”! Iată istoria care a obținut marele premiu

În perioada 1 august – 10 septembrie, în Moldova s-a desfășurat campania ,,Hai la mine acasă”. Conaționalii noștri și-au invitat în ospeție prietenii din străinătate pentru a face cunoscută Moldova. Participanții au generat peste 600 de poze și videoclipuri cu hashtag-urile #hailamineacasa și #beourguest, promovând Moldova ca destinație turistică și invitându-și prietenii în ospeție, așa cum sună și sloganul turistic al țării #FiiOaspeteleNostru!. Rezultatele campaniei au depășit așteptările organizatorilor, înregistrând peste 300 mii de interacțiuni directe.

separator

Marea câștigătoare a concursului a fost desemnată Olga Bostan, care a primit premiul mare: un weekend pentru 2 persoane la orice vinărie din țară cu cazare și mese incluse. Olga i-a invitat în ospeție pe prietenii săi din Belarus și Italia. Tânăra a comunicat pe pagina sa de facebook:

,,Frumoase sunt verile in Moldova, dar și mai frumos e atunci când poți împărtăși bucuria de a fi acasă cu cei dragi. Anul acesta i-am găzduit pe scumpii mei prieteni Ilya (din Belarus) și Mattia (din Italia) la noi și parcă am (re)descoperit și eu Moldova cu ei :). Am început cu un master class de făcut colțunași cu cartofi de la mama Nadejda, după care am mers la țară unde am gustat din fructele din grădina bunicii (care-s cel mai mare deliciu pe timp de vară) și din cognacul de casă și vodka cu flori de salcâm de la unchiul Vitalii. Am mers și la sud, la Vinaria din Comrat unde am degustat vinurle moldovenești și am descoperit bucataria gagauza. Apoi am decis sa trecem de la carțile de Relații Internaționale la realitate cu o călătorie în Tiraspol, capitala Transnistriei, care ne-a uimit cu numarul de turiști curioși. Spre final, am facut un tur pe Nistru cu kayakul (multumim Kayakingtours Moldova) prin care am admirat natura de la noi dintr-o perspectiva absolut diferita. Mai pe scurt, am înțeles ca țara noastra micuță are atâtea locuri diverse care merită văzute și atâta lume bună care ne-a povestit cu dragoste despre Moldova, că deja mi-am făcut planul pentru vara viitoare!”. Vezi filmulețul Olgăi!

Alți 10 participanți, autorii celor mai interesante postări, vor primi seturi-cadou cu logo-ul Moldovei, „Pomul Vieții”, vinuri legendare și noi experiențe.: Lena Trifan, Tatiana Vârlan, Daria @THEGYPSYINME, Natalia Chicu, Marina Cebanu, Liudelu, @Catalina Albu, Loredana Gamurari, Balatel Elana, Simion Croitoru.

Moldova: Discover the routes of life mulțumește tuturor participanților pentru eforturile de promovare a Moldovei în străinătate!

Lena Trifan:

,,Sincer, să aduci turiști în Moldova mi se pare o provocare dificilă și în 2019. Trebuie să fii un ambasador foarte creativ și optimist ca să poți vedea și prezenta frumosul într-o țară în care multe sunt făcute ca din cur. Totuși mare noroc de moldovenii care-și tot repetă: “Hai că nu-i chiar așa de rău”,
“Hai să mai încercăm o dată”, “Hai să ne apucăm și să facem” etc.Anume pentru această categorie de oameni, se merită de vizitat Republica Moldova. Oameni care își doresc și fac ca lucrurile să se întâmple.

Deși nu am imigrat foarte departe, ci doar în țara vecină, nu apuc să vin pe plaiul natal mai des decât o dată pe an. În luna august, am fost îndemnată de campania ”Hai la mine acasă”, lansată de către Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova, în colaborare cu Poliţia de Frontieră, ce are drept scop promovarea destinaţiilor turistice cu ajutorul diasporei. ”Hai” mi-am zis și eu. Mulți dintre prietenii mei români, au reușit să viziteze toată Europa și mai puțin Republica Moldova.
Chiar și pentru vecini, această țară a rămas o enigmă cu multe povești comuniste auzite de pe la bunici și părinți. În una din zile m-am întâlnit cu o prietenă din Cluj și i-am propus să vină împreună cu fiica ei într-o altfel de vacanță, una cu iz moldovenesc 😁 Suna destul de captivant, răspunsul ei afirmativ îl primisem în același moment. Am făcut rapid bagajele și am pornit entuziasmați la mine acasă, ascultând tot drumul Zdob și Zdub și Via Dacă. Am reușit să ajungem pe la Vinaria Et Cetera, Asconi și Cricova. Am mancat bine la Casa Daca Boutique Hotel, am dormit cu cortul la Orheiul Vechi, ne-am odihnit la o agropensiune din Trebujeni, am fost la piața centrală să cheltuim bani, ne-am plimbat pe străzile capitalei, am mancat multe plăcinte și am degustat câteva vinuri (atât își pot permite niște mame cu copiii după ei). No, până la urmă, hai ca nu a fost așa de rău 😂. Experiența noastră filmată și montată exclusiv pe telefon, face parte din concurs”. Vezi filmulețul Elenei:


Grație Tatianei Vârlan despre Moldova au auzit mai mulți francezi!

Natalia Chicu

Simion Croitoru

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Anastasia Zavorotnyuk a fost operată. Potrivit medicilor, există șanse de vindecare
Articolul anterior
Video! Dan Bălan, cucerit de cele mai frumoase femei din Ucraina! Artistul a făcut show la concursul ,,Miss Ukraine” 2019
Articolul următor