Avem cu ce ne mândri! Château Purcari, în top 3 cele mai premiate vinării din lume

Construit pe valori care stau neclintite în fața provocărilor vremii, Chateau Purcari și-a asumat, de aproape 200 de ani, angajamentul de a crea vinuri emblematice, despre care s-ar vorbi pe toate continentele. Am cucerit Europa încă din 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, unde am obținut prima Medalie de Aur pentru clasicul Negru de Purcari.

Am ajuns pe mesele Regalității britanice și române și am depășit etape istorice complicate care ne-au oferit posibilitatea să devenim astăzi una din trei cele mai premiate vinării din lume, o demonstrație a felului în care punem în capul mesei calitatea vinurilor noastre.

2023 a fost anul în care am reușit să reconfirmăm faptul că vinurile noastre sunt universale și că vorbesc pentru și despre noi în orice colț al lumii, prin cele 430 de medalii pe care le-am primit, pentru vinuri precum: Alb de Purcari cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, la Berliner Wine Trophy și la Concours International de Lyon1827 Sauvignon Blanc cu aur la Mundus Vini Spring Tasting, cu aur la Concours International de Lyon; 1827 Pinot Grigio cu aur la Mundus Vini Summer Tasting, cu aur la Sélections Mondiales des Vins Canada.

Ca parte a Grupului de Vinării Purcari, am fost premiați cu titlul de „Cea mai de succes vinărie din Europa de Est și Centrală” la Decanter World Wine Awards și cu titlul de „Cel mai bun producător din Moldova” la Mundus Vini.

Anul 2024 deja a început în forță pentru Château Purcari, cu recunoașterea la Grand International Wine Award MUNDUS VINI Spring Tasting, unde am fost desemnați drept una dintre „Cele mai de succes vinării ale anului”, alături de producători din Austria, Italia, Spania și Africa de Sud.

Ne-am reconfirmat titlul de „Cel mai bun producător din Moldova”, obținând 20 de medalii de aur și 12 de argint. La Berliner Wine Trophy, am impresionat prin câștigarea a 17 medalii de aur și un Grand Gold pentru Ice Wine, subliniind calitatea deosebită a vinurilor noastre.

Scriem, zi de zi, povestea celor aproape 200 de ani de angajament în crearea vinurilor iconice.

ULTIMA ORĂ! Incendiu puternic la Bălți: Patru echipaje de pompieri au intervenit la fața locului

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți, 25 februarie, lângă Lacul Orășenesc din municipiul Bălți. La fața locului au intervenit patru echipaje de pompieri pentru a stinge focul, scrie realitatea.md.

Potrivit Inspectoraratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) flăcările au cuprins o zonă cu stufăriș. Din fericire, victime nu au fost înregistrate. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite ulterior.

Constituția R. Moldova, inclusă în premieră în CODEX-ul Constituțional european

Astăzi, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul aniversar care marchează 30 de ani de la înființarea Curții Constituționale. Cu această ocazie, a fost lansată și cea de-a doua ediție a CODEX-ului Constituțional, o colecție de constituții ale statelor europene, în care, pentru prima dată, a fost inclusă și Constituția Republicii Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În discursul său, Președinta Maia Sandu a subliniat importanța acestui moment și a transmis un mesaj de felicitare Curții Constituționale:„Felicit Curtea Constituțională pentru trei decenii de activitate și le doresc judecătorilor curaj și putere de muncă în misiunea lor crucială – aceea de a apăra democrația și statul de drept.’’ 

De asemenea șefa statului a salutat includerea constituției noastre în CODEX:  „Această includere reflectă determinarea noastră de a avansa pe drumul aderării la Uniunea Europeană și al consolidării democrației. Dar știm că o democrație solidă nu se bazează doar pe legi scrise – ea trebuie protejată zilnic. Un stat de drept puternic înseamnă o justiție independentă, o luptă hotărâtă împotriva corupției și apărarea democrației de manipulare și minciuni”.

Evenimentul aniversar a reunit oficiali de rang înalt, reprezentanți ai sistemului judiciar și experți în drept constituțional din țară și din străinătate, care au discutat despre provocările și perspectivele justiției constituționale în Republica Moldova.

Parlamentul Ucrainei a adoptat o rezoluție care confirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și exclude alegerile în timp de război

Parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluție care afirmă legitimitatea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte și confirmă că alegerile nu sunt posibile decât după încheierea războiului. Astfel, rezoluția vine ca o respingere a lui Trump și Putin, care au sugerat că Zelenski este ilegitim deoarece nu a organizat alegeri în timpul războiului cu Rusia, scrie ABC News citat de digi24.ro.

Parlamentul a adoptat rezoluția la a doua încercare, după ce luni, în cadrul votului inițial, nu a obținut un sprijin suficient. Zelenski a declarat duminică că ar demisiona dacă acest lucru ar însemna pace pentru țara sa, adăugând că ar face acest lucru și dacă acest lucru ar însemna aderarea Ucrainei la NATO. Parlamentul a precizat marți că Zelenski a fost ales în alegeri legitime și că mandatul său nu este pus la îndoială. De asemenea, Parlamentul a precizat că nu pot fi organizate alegeri până la ridicarea legii marțiale, după instaurarea unei „păci juste și durabile”.

Zelenski a fost ales cu o majoritate de voturi în 2019, dar mandatul său a expirat în luna mai a anului trecut.  Așadar, Ucraina se află acum sub legea marțială care, în conformitate cu constituția sa, interzice organizarea de alegeri. Majoritatea ucrainenilor, inclusiv principalele partide de opoziție, sunt de acord că organizarea de alegeri acum, pe fondul războiului, nu este posibilă, deoarece milioane de oameni sunt refugiați în străinătate, iar sute de mii luptă. Alegerile ar putea fi, de asemenea, o oportunitate pentru Rusia de a diviza țara în timp ce aceasta încearcă să se apere.

Un număr record de 6,7 milioane de britanici se află în dificultate financiară. Peste 10.000 de persoane au intrat în insolvență în februarie
Articolul anterior
Un grup de deputați moldoveni participă la Bruxelles la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare EURONEST
Articolul următor
Close menu