Avocata în dosarul accidentului de la Sângera, indignată de sentința prea blândă pentru polițistă: ”Este inadmisibil! Instanța nu a apreciat corect viața unui om”

„Am avut surprize dubioase în examinarea cauzei penale. Instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine comite infracțiunea.”

Așa a comentat Oxana Ivanov, avocata victimelor accidentului de la Sângera, sentința primită de Felicia Guțu, fosta angajată INSP care a urcat beată la volan și a intrat cu mașina în plin pe trotuar, omorând o tânără mamă, la Sângera.

Avocata se arată indignată și dezamăgită total de sentința pronunțată, scrie Unimedia.info.

„Am avut surprize dubioase în examinarea cauzei penale. Deși procurorul avea demersul scris și semnat de conducerea Procuraturii privind prelungirea arestului în privința inculpatei, dumnealui, în cadrul ședinței, și-a modificat de sine stătător demersul și a solicitat o altă măsură pentru polițistă – eliberarea sub control judiciar. Această chestiune a trezit atunci încă mai mari dubii. Astfel noi, în calitate de apărători, am încercat și am făcut tot posibilul ca instanța să ne dea oportunitatea de a amâna ședința de examinare a demersului pentru o altă zi. Atunci, noi am încercat și am bătut la mai multe uși, și am semnalizat faptul că este inadmisibilă o asemenea abordare a situației. Ulterior, Procuratura Generală a luat atitudine și a introdus încă un procuror pentru examinarea cauzei penale. Așadar, în examinarea cauzei penale, noi am avut doi procurori: unul solicita prelungirea arestului, altul – eliberarea inculpatei”, a declarat avocata.

Oxana Ivanov povestește că unul dintre procurori a solicitat o pedeapsă sub formă de detenție pentru șase ani, însă după ce inculpata a depus o cerere de examinare a cauzei în procedură simplificată, demersul avocatei a fost respins.

„Unul dintre cei doi procurori a susținut poziția sa și a solicitat o pedeapsă sub formă de detenție pentru șase ani, aceasta în urma circumstanțelor că inculpata a depus o cerere de examinare a cauzei în procedură simplificată, deși noi, apărătorii, am avut mai multe obiecții și am solicitat examinarea în procedură generală, deoarece inculpata la momentul depunerii declarației nu a recunoscut integral circumstanțele care au avut loc la data producerii accidentului, așa cum prevede norma legală. Demersul meu a fost respins de către instanța de judecată, iar cauza a fost examinată într-o procedură simplificată”, a explicat Oxana Ivanov.

Avocat a adăugat că instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine a comis infracțiunea.

„Așadar, instanța de judecată a pronunțat astăzi sentința – pedeapsă cu patru ani de închisoare într-un penitenciar de tip deschis. Această sentință a deranjat enorm partea vătămată, pentru că, în urma accidentului, o mamă a rămas fără fiică, un copil a rămas fără mamă, iar o altă fetiță a rămas cu urmări esențiale atât pe față, cât și la nivel psihologic, practic pentru toată viața. Instanța nu a apreciat corect viața unui om, indiferent cine comite infracțiunea”, a conchis avocata.

Accidentul a avut loc pe 29 august 2023, în orașul Sângera. Atunci, polițista de 22 de ani conducea un autoturism „Toyota Prius”, fiind în stare avansată de ebrietate.

În jurul orei 02:00, conductoarea auto a adormit la volan și a ieșit pe acostament. Ea a lovit trei pietoni care se deplasau regulamentar, respectiv o femeie de 31 de ani, o adolescentă de 17 ani și o fată de 6 ani.

În urma impactului, femeia a murit pe loc. La rândul său, adolescenta a suferit răni medii, iar copila – răni ușoare.

Fosta polițistă și-a recunoscut vina.

De menționat că, prin aceeași sentință au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Cât de des este în regulă să mănânci ouă
Articolul anterior
Mama lui Navalnîi, mesaj către Vladimir Putin: „Cer ca trupul lui Aleksei să fie predat imediat, ca să-l pot îngropa omenește”. VIDEO!
Articolul următor