Avocatul opozantului rus Vladimir Kara-Murza a fugit din Rusia

Vadim Prohorov, avocatul opozantului rus Vladimir Kara-Murza, a fugit din Rusia, pe fondul amenințărilor că va suporta consecințe pentru apărarea disidentului în instanță.

Opinion | How the U.S. can help win freedom for Vladimir Kara-Murza - The  Washington Post

El a declarat postului Vocea Americii: „Am părăsit țara cu câteva zile înainte de pronunțarea verdictului. În prezent, nu mă aflu în Rusia”, transmite antena3.ro.

Prohorov (foto) a precizat că a primit mai multe amenințări din partea autorităților ruse.

„Atât procurorul, cât și judecătorul au găsit diferite motive pentru a spune nu doar că ar trebui să fiu exclus din barou, ci și că ar trebui pusă în mișcare urmărirea penală împotriva mea.

Am primit, de asemenea, un avertisment de la un politician care a spus că unul dintre adjuncții procurorului general ar fi interesat în acest sens”, a detaliat avocatul, citat de CNN.

Avocatul disidentului Kara-Murza a fugit din Rusia

Prohorov a apărat în instanță mai mulți disidenți și activiști ruși proeminenți, inclusiv pe Ilia Yașin și pe membrii familiei lui Boris Nemtsov, după asasinarea acestuia.

Vladimir Kara-Murza, un proeminent apărător rus al drepturilor omului și critic al Kremlinului, a fost condamnat, luni, la 25 de ani de închisoare după ce a condamnat public războiul Moscovei în Ucraina.

Kara-Murza a fost găsit vinovat de „înaltă trădare”, sentința fiind denunțată ca fiind motivată politic de către comunitatea internațională.

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Carla’s Dreams a lansat piesa ,,ae”. Internauți: ,,Are gust intens de vară”
Articolul anterior
Persoane din Orhei, membri ai organizației criminale „Machena”, deconspirați de oamenii legii
Articolul următor