Bagajul în avion a ajuns să coste cât zborul în sine

Vremurile când plecam în vacanță în străinătate cu absolut tot, de la periuță de dinți și parfum până la ținute pentru fiecare zi de vacanță, au apus. Tot mai mulți români aleg să ia cu ei doar strictul necesar din cauza costurilor suplimentare uriașe pentru bagaje cerute de companiile aeriene, scrie adevarul.ro.

Din ce în ce mai mulți turiști au ajuns să plece în sejururi, unele chiar și de zece zile, doar cu câteva schimburi și o pereche de încălțări în plus, ca să nu plătească taxele devenite uriașe, pentru bagaje, ale companiilor de zbor low-cost Așa că din ce în ce mai mulți oameni fac economie la buget, după ce tariful de zbor în sine a ajuns ieftin, iar bagajul scump.

Zborul, mai ieftin ca bagajul

Companiile low-cost au ajuns să practice prețuri uriașe chiar și pentru un banal troler mic, de cabină. Dacă adaugi și un bagaj de cală, prețul zborului către destinația de vacanță se poate tripla.

Cu ajutorul unei agenții de turism am făcut o simulare: perioada aleasă – a doua jumătate a lunii august, zborul cu plecare de pe aeroportul Henry Coandă, tarifele fiind dus- întors. Pentru Roma, una dintre destinațiile favorite de vacanță ale românilor, prețul zborului, dus -întors, pornește de la 100 de euro de persoană, doar cu bagaj de mână. Bagajul priority, cu un troler inclus, mai adaugă 90 de euro la cost, iar bagajul de cală costă încă 110 euro în plus.

Lisabona este o destinație scumpă de vacanță, pentru că doar o companie low-cost din România oferă curse directe către capitala Portugaliei. Un bilet dus-întors simplu costă 250 de euro, bagajul priority – 110 euro, iar bagajul de cală -160 de euro.

Zborul către romanticul Paris costă 245 de euro de persoană, doar cu bagaj de mână. Pentru trolerul de cabină pasagerul mai plătește 90 de euro, iar pentru bagajul de cală – 160 euro, practic turiștii ajungând să plătească, încă o dată, zborul.

Către Creta, zborul costă 320 de euro de persoană. Este foarte scump, mai ales dacă calculăm și bagajul priority- 130 de euro și bagajul de cală- 210 euro.

„Îmi cumpăr tricouri din străinătate la 2 euro bucata și când plec le las acolo”

Turiștii s-au repliat rapid și au decis să facă economii, ca să nu plătească, pe hainele vechi de acasă, cât nu merită. La o familie de patru persoane, costurile sunt foarte mari.

„Am văzut cazuri când biletul de avion era 35 euro dus – întors și bagajul de cală 120 euro. Păi de 120 de euro îmi cumpăr tricouri din străinătate, de doi euro bucata, și când plec le las acolo. Faceți calculul, eu zic că merită”, a declarat un turist.

„Eu am plătit 150 bagajul de cală, a fost mai mult decât biletul de avion. Folosiți rucsac, că ieșiți mai bine, chiar dacă se sesizează că dimensiunea este mai mare, se plătește 10-20 euro în plus”, este sfatul unui pasager.

„Nu prea ai nevoie de bagaj de cală dacă ai priority: îți poți lua o geantă de mână și un troler mic: dar dacă ai un rucsac încăpător intră foarte multe haine estivale. Eu cel puțin când merg cu avionul urăsc să am multe bagaje și prefer rucsacul, nu de alta dar trebuie să cărăm și bagajul copilului” , a afirmat un alt turist.

Cele mai inutile facultăți din prezent, conform Inteligenței Artificiale

Într-o eră digitală în continuă schimbare, unde tehnologia este în centrul aproape tuturor industriilor, întrebarea care se pune frecvent este: „Ce facultăți sunt cu adevărat utile în prezent?”.

Inteligența Artificială (IA) joacă un rol tot mai important în evaluarea și predicția tendințelor educaționale, iar unele domenii de studiu care odată aveau un prestigiu considerabil sunt acum mai puțin relevante, scrie click.ro.

În urma analizelor făcute de IA asupra pieței muncii și a cerințelor profesionale actuale, au apărut câteva domenii de studiu care sunt considerate mai puțin utile în contextul actual. Totuși, interesant este faptul că, pe locul întâi într-o astfel de listă, se află o specializare care, în ciuda percepției populare, este extrem de căutată.

Filozofia – Pe locul întâi, dar cu un potențial mare de aplicabilitate

Deși la prima vedere pare un domeniu de studiu „învechit” sau chiar „nefolositor”, filozofia este considerată de multe ori ca o facultate irelevantă pe piața muncii. Într-o lume axată pe tehnologie și inovație rapidă, mulți se întreabă ce loc mai poate avea gândirea abstractă și analiza teoretică a existenței.

Totuși, specializarea în filosofie joacă un rol crucial în dezvoltarea gândirii critice, ceea ce este extrem de important în orice domeniu, de la managementul afacerilor până la dezvoltarea IA. Mai mult, capacitatea de a rezolva probleme complexe, gândirea logică și abordările etice sunt extrem de valoroase, chiar și pentru companiile de tehnologie. Istoria – O disciplină cu aplicabilitate limitată în domeniul afacerilor.

Istoria

Istoria, ca domeniu de studiu, este și ea văzută de mulți ca fiind inutilă în zilele noastre. Cu toate acestea, există încă domenii de activitate în care acest tip de studiu poate fi relevant, mai ales în instituțiile academice sau muzeale. De asemenea, istoricul poate contribui la înțelegerea evoluției culturale, politice și sociale a lumii. Cu toate acestea, pentru majoritatea joburilor din sectorul privat, studiile istorice nu sunt privite ca fiind o opțiune practică.

Literele – O pasiune care nu se traduce întotdeauna într-o carieră stabilă

Filologia și studiile literare sunt, de asemenea, domenii care în fața creșterii cererii pentru abilități tehnice par a fi depășite. Deși pentru cei care iubesc literatura și limba există satisfacții imense în acest domeniu, din punct de vedere al pieței muncii, opțiunile de carieră sunt mai puțin diversificate și adesea subplătite în comparație cu alte domenii.Arte și design – Abilități cerute, dar dificil de monetizat.

În ciuda frumuseții și expresivității artei, facultățile de arte și design se află, de asemenea, pe lista celor mai puțin utile pentru mulți. Deși în domenii precum publicitatea sau media există locuri de muncă, mulți absolvenți ai acestora se confruntă cu dificultăți în a găsi locuri de muncă stabile, iar succesul lor depinde în mare măsură de talentul personal și de networking.

Un cetățean român a câştigat la Loto peste 6 milioane de euro cu un bilet online

Un român a devenit milionar în euro după ce a câștigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de 6,34 milioane de euro. Biletul norocos a fost jucat online, pe platforma oficială a Loteriei Române, scrie adevarul.ro.

 ”La tragerea Loto 6/49 din 30 martie, s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 31.567.186,80 de lei (6.34 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat pe platforma online, joaca.loto.ro şi a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49 , preţul biletului fiind de 21.50 lei”, anunţă Loteria Română pe site-ul său.

Primul câştig la categoria I la Loto 6/49 din acest an

Acesta este primul câștig de categoria I la Loto 6/49 din acest an. Anterior, ultimul premiu la această categorie a fost acordat pe 12 decembrie 2024, având o valoare de 519.397,36 lei.

Conform regulamentului Loteriei Române, câștigătorul are la dispoziție 90 de zile de la data tragerii pentru a-și revendica premiul.

În Capitală vor fi redeschise havuzurile

Muncitorii întreprinderii „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” din Chișinău spală havuzurile și fac lucrări de profilaxie.

Luni a fost spălat havuzul din parcul Afgan din capitală, iar de marți vor începe să fie curățate celelalte, a comunicat pentru IPN Victor Nichituş, specialist în relații publice la întreprinderea municipală „Spații Verzi”, scrie ipn.md.

E vorba de havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare” și două fântâni arteziene din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”, două havuzuri din scuarul Catedralei Mitropolitane și un havuz din scuarul „Aleea Gării”.

Muncitorii vor pregăti pentru deschidere și Scara Cascadelor din parcul „Valea Morilor”, și fântâna de la intrarea în parcul „Valea Trandafirilor”. Vor fi spălate inclusiv havuzurile în parcul „Șipca”, „La Izvor” și „Alunelul”.

Motoarele electrice, care au fost oprite pe timp de iarnă, au fost verificate și reconectate la rețeaua de curent.

Un individ din Chișinău a violat o fetiță de 11 ani chiar în ziua în care a ieșit din închisoare
Articolul anterior
Doi tineri din Botoșani care s-au căsătorit au cerut invitaților să le facă un dar mai puțin obișnuit, în ziua nunții. Ce le-au cerut
Articolul următor
Close menu