Nou-născut aruncat printre stâncile de la malul mării. Mama a fost găsită, are numai 13 ani

O femeie de 40 de ani, domiciliată în Reggio Calabria, Italia, a fost arestată sub acuzația de infanticidiu, după ce duminică, 26 mai, a fost descoperit cadavrul unui nou-născut, în localitatea Villa San Giovanni, din regiunea Calabria.

Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit într-un rucsac abandonat printre stâncile de la malul mării. Mama are numai 13 ani și este fiica femeii arestate. Potrivit autopsiei copilul s-a născut viu.

Incidentul a avut loc duminica trecută, când trupul fără viață al nou-născutului, cu cordonul ombilical încă atașat, a fost găsit într-un rucsac abandonat pe stâncile din apropierea punctelor de îmbarcare spre Sicilia.

Conform anchetei, mama copilului este o adolescentă de 13 ani cu deficiențe cognitive, găsită la domiciliul părinților ei și transportată de urgență la spitalul de Ginecologie pentru a preveni o posibilă septicemie, scrie publicația rotalianul.com citând surse locale italiene.

Mama adolescentei ar fi acționat imediat după naștere, pentru a scăpa cât mai repede de nepotul său.

Rezultatele autopsiei au arătat că nou-născutul s-a născut viu și că ar fi fost eutanasiat, probabil prin sufocare, la câteva minute după naștere.

Analizând imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, agenții au reușit să reconstituie parțial traseul femeii înainte de a abandona rucsacul.

După formalitățile necesare, femeia a fost încarcerată la penitenciarul din Reggio Calabria.

Măsura a fost emisă de Procuratura din Reggio Calabria și pusă în aplicare de Poliția Judiciară și carabinieri.

Identitatea tatălui nou-născutului rămâne un mister, cel puțin pentru moment.

Cozi kilometrice la secțiile de votare din SUA

Donald Trump conduce cu 246 electori, în timp ce Kamala Harris a obținut 182. Asta după un scrutin dur, în care centrele de votare din cele 50 de state au luat măsuri de securitate fără precedent, scrie stirileprotv.ro.  

Vorbim despre agenți de securitate înarmați și chiar drone de supraveghere, ori geamuri anti-glonț. La ieșirea de la urne, Donald Trump a dat asigurări că susținătorii lui nu sunt violenți.

Dintre cei 161 de milioane de alegători înregistrați în Statele Unite, peste 82 de milioane au votat deja anticipat înainte de 5 noiembrie. Ceilalți au avut de așteptat ore bune ca să poată să-și exprime o opțiune. În unele locuri s-au format cozi kilometrice în jurul secțiilor.

Însă, nu toți alegătorii s-au prezentat la urne atât de veseli și optimiști.

Au fost alegeri chiar și la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Patru astronauți ai NASA și-au exprimat opțiunile anticipat la 400 de kilometri distanță de Pământ.

Voturile astronauților vor ajunge pe Pământ printr-o transmisiune prin satelit criptată.

Între timp, FBI a înființat la Washington un post de comandă pentru a monitoriza și răspunde la amenințările legate de alegeri – atât înainte, cât și după ziua scrutinului. Totul în colaborare cu poliția de la nivel local.

Alegeri în SUA: Toate secțiile de votare s-au închis, iar harta arată în favoarea lui Trump

Secțiile de votare s-au închis în majoritatea statelor americane și a început numărătoarea voturilor pentru una dintre cele mai aprige curse prezidențiale din istoria din Statelor Unite. Aproximativ 244 de milioane de americani își aleg noul președinte, competiția între Kamala Harris și Donald Trump fiind extrem de strânsă. Șapte state cheie pot decide câștigătorul, însă rezultatele finale pot fi aflate abia după câteva zile, scrie digi24.ro

Conform estimărilor CNN, situația în cursa prezidențială se prezintă astfel. Pentru a câștiga alegerile prezidențiale un candidat are nevoie de cel puțin 270 de electori.

Viktor Orban îl felicită deja pe Trump Premierul Ungariei, Viktor Orban, un susținător al lui Donald Trump, a postat pe Facebook o fotografie cu el urmărind rezultatele votului din SUA, cu mesajul: „Pe calea spre o minunată victorie”.

ACTUALIZARE 08:58 Republicanii au recâștigat controlul Senatului american, deţinut până acum de democraţi, cu o majoritate de cel puţin 51 de locuri din 100, potrivit proiecţiilor Fox News şi NBC. Controlul Senatului, la fel ca şi cel al Camerei Reprezentanţilor, este o miză majoră a alegerilor legislative organizate în paralel cu scrutinul prezidenţial din SUA. Marja de manevră a viitorului preşedinte va depinde în mare parte de legile a căror adoptare o va putea obţine în Congres.

ACTUALIZARE 08:49 Pennsylvannia, unul dintre cele mai importante state-cheie, cu 19 electori, pare să încline spre Donald Trump, relatează CBS News. Fox News, un canal TV pro-Trump, îl dă deja câștigător pe candidatul republican. Nu este însă o proiecție oficială, dar după numărarea a 94% din voturi, Trump are 50,9%, iar Harris – 48%. Oficialii din orașul Philadelphia, cel mai mare din acest stat, au avertizat însă că numărătoarea voturilor ar putea dura mai mult, din motive tehnice.

Trump se pregătește să țină un discurs, Kamala Harris anunță că nu va face declarații ACTUALIZARE 07:52 Candidatul republican Donald Trump, aflat la Mar-a Lago, se pregătește pentru declarații. La eveniment a fost văzut și miliardarul Elon Musk. La sediul de campanie al republicanului, oamenii sărbătoresc victoria în două din cele șapte state-cheie. În schimb, candidatul democrat Kamala Harris a anunțat că nu va face declarații.

Vocea copiilor din Capitală se va face auzită prin intermediul Consiliul Consultativ al Copilului

Cu sprijinul UNICEF, municipalitatea a creat recent Consiliul Copiilor, o structură inovatoare formată din 20 de copii din serviciile sociale municipale ale Chișinăului. Inițiativa face parte din proiectul de asistență tehnică „Consolidarea Sistemului de Protecție a Copilului, Inclusiv a Serviciilor Adresate Copiilor” și este o platformă esențială prin care tinerii au oportunitatea de a participa activ în promovarea și apărarea propriilor drepturi, în special dreptul la familie, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul principal al Consiliului Consultativ este de a face auzită vocea copiilor și de a-i implica în procesele de decizie din sistemul de protecție socială, prin care își pot exercita drepturile și își pot aduce contribuția la îmbunătățirea acestui sistem.

În cadrul primelor sesiuni, membrii Consiliului au avut ocazia să se cunoască și să descopere rolul acestei structuri în comunitatea lor. Aceștia au înțeles că participarea lor activă poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sistemului de protecție socială și la dezvoltarea unui mediu mai sigur și mai incluziv pentru toți copiii.

De asemenea, implicarea celor patru voluntari ai Consiliului reprezintă un sprijin important pentru încurajarea participanților să ia parte activă în discuții și să își exprime opiniile. Această inițiativă se aliniază cu angajamentul DGPDC de a oferi tinerilor un cadru în care să își exercite drepturile și să învețe practicile democrației participative.

Prin intermediul Consiliului Consultativ al Copilului, copiii din comunitate pot deveni adevărați agenți ai schimbării, contribuind la dezvoltarea unei societăți mai echitabile și la consolidarea relațiilor cu instituțiile publice.

Anastasia Zavorotnyuk a pierdut lupta cu cancerul
Articolul anterior
Tânăr cu atac de cord, în timpul unui zbor, salvat de un medic care călătorea în același avion
Articolul următor