Nou-născut aruncat printre stâncile de la malul mării. Mama a fost găsită, are numai 13 ani

O femeie de 40 de ani, domiciliată în Reggio Calabria, Italia, a fost arestată sub acuzația de infanticidiu, după ce duminică, 26 mai, a fost descoperit cadavrul unui nou-născut, în localitatea Villa San Giovanni, din regiunea Calabria.

Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit într-un rucsac abandonat printre stâncile de la malul mării. Mama are numai 13 ani și este fiica femeii arestate. Potrivit autopsiei copilul s-a născut viu.

Incidentul a avut loc duminica trecută, când trupul fără viață al nou-născutului, cu cordonul ombilical încă atașat, a fost găsit într-un rucsac abandonat pe stâncile din apropierea punctelor de îmbarcare spre Sicilia.

Conform anchetei, mama copilului este o adolescentă de 13 ani cu deficiențe cognitive, găsită la domiciliul părinților ei și transportată de urgență la spitalul de Ginecologie pentru a preveni o posibilă septicemie, scrie publicația rotalianul.com citând surse locale italiene.

Mama adolescentei ar fi acționat imediat după naștere, pentru a scăpa cât mai repede de nepotul său.

Rezultatele autopsiei au arătat că nou-născutul s-a născut viu și că ar fi fost eutanasiat, probabil prin sufocare, la câteva minute după naștere.

Analizând imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, agenții au reușit să reconstituie parțial traseul femeii înainte de a abandona rucsacul.

După formalitățile necesare, femeia a fost încarcerată la penitenciarul din Reggio Calabria.

Măsura a fost emisă de Procuratura din Reggio Calabria și pusă în aplicare de Poliția Judiciară și carabinieri.

Identitatea tatălui nou-născutului rămâne un mister, cel puțin pentru moment.

Rusia a folosit înfometarea ca armă de război la Mariupol, orașul simbol al ororii

Forțele armate ruse au folosit în mod deliberat înfometarea civililor ca o tactică militară în timpul asediului de 85 de zile al orașului ucrainean Mariupol, spun experți juridici internaționali într-un raport publicat joi, scrie Europa Liberă.

Organizația pentru drepturile omului Global Rights Compliance (GRC), ai cărei experți consiliază Procuratura Generală a Ucrainei, a constatat că armata rusă „a atacat în mod sistematic obiective indispensabile pentru supraviețuirea populației civile”, cum ar fi instalațiile de apă, depozitele de alimente, infrastructura energetică și cea medicală.

În același timp, rușii au tăiat căile de evacuare și au blocat ajutoarele umanitare trimise spre oraș.

Reuters scrie că Ministerul rus de Externe nu a răspuns solicitării scrise de comentariu, într-o zi de sărbătoare națională în Rusia.

Mariupol a devenit un simbol al ororilor războiului în timpul asediului rusesc de trei luni, între martie și mai 2022, dinaintea ocupării portului strategic de la Marea Neagră. Mulți civili au fost nevoiți să-și îngroape rudele ucise la marginea drumului.

Autorii raportului spun că înfometarea civililor „prin obstrucționarea accesului lor la obiective indispensabile supraviețuirii lor” ca tactică militară este definită drept crimă de război în Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI).

În această definiție, înfometarea nu se referă doar la mâncare, a declarat pentru Reuters Olha Mațkiv, consilieră juridică ucraineană din cadrul GRC.

Ea a mai spus că raportul demonstrează că la Mariupol oamenii nu au murit numai din cauza luptelor, ci și a lipsurilor zilnice de hrană, căldură, apă – din cauza atacurilor rusești asupra obiectivelor de infrastructură.

Un oficial de la Procuratura Generală de la Kiev a spus că incidentele de la Mariupol sunt luate în considerare în plângerile împotriva Rusiei.

CPI a emis până acum patru mandate de arestare pentru crime de război comise în Ucraina, inclusiv pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, pentru deportarea copiilor ucraineni.

Peste 11 mii de situri arheologice vor fi incluse în Registrul arheologic național

Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială, potrivit unui proiect de lege votat, în cea de-a doua lectură, de 57 de deputați, scrie jurnal.md.

Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în colaborare cu Agenția Națională Arheologică, în baza informațiilor din Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, a informațiilor și studiilor publicate în literatura de specialitate și a manuscrisului Repertoriului monumentelor de arheologie.

De asemenea, Registrul a fost completat în rezultatul inspectării zonelor cu potențial arheologic efectuate de specialiștii Agenției Naționale Arheologie în perioada 2012-2023. Astfel, Registrul conține date detaliate despre fiecare sit arheologic, inclusiv localizarea, tipul și datarea acestuia.

Registrul va oferi suport informațional necesar pentru protejarea și valorificarea siturilor arheologice. Mai mult decât atât, informațiile din acest document vor fi luate în considerare la elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului și a planurilor urbanistice ale localităților, pentru a preveni distrugerea siturilor arheologice.

Sfârșit de săptămână cu ploi. Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii anunță și pentru astăzi, 14 iunie, cer noros și ploi cu descărcări electrice. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

În nordul țării, temperatura maximă în timpul zilei va atinge cel mult 20 de grade ziua și 13 grade noaptea.

În centrul țării, maxima va atinge 22 de grade Celsius, iar noaptea – 15 grade.

În sudul țării, termometrele vor indica 25 de grade ziua și cel mult 18 grade noaptea.

În următoarele zile vremea se încălzește, astfel că temperaturile vor urca din nou la 35 de grade Celsius.

Anastasia Zavorotnyuk a pierdut lupta cu cancerul
Articolul anterior
Tânăr cu atac de cord, în timpul unui zbor, salvat de un medic care călătorea în același avion
Articolul următor