Bella Hadid, declarații despre lupta cu depresia și boala Lyme de care suferă de mulți ani

Bella Hadid a mărturisit că s-a confruntat cu o infecție care a pornit de la un dinte și care i-a accentuat boala Lyme, de care suferă de ani buni.

Bella Hadid Channeled the Frazzled English Woman Aesthetic with Honey  Blonde Waves and Cozy Layers — See the Photos | Allure

Bella Hadid continuă să își țină la curent fanii cu starea sa de sănătate, atât fizică, cât și mintală. Supermodelul a obișnuit publicul în ultimii ani cu mărturisiri oneste despre viața sa și despre problemele cu care s-a confruntat, fie că e vorba despre boala Lyme, fie despre extenuare sau depresie, stări care nu îi sunt străine. Mai mult, vedeta a devenit recent și o adevărată activistă pentru cauza palestiniană, ea însăși având origini palestiniene, după tatăl său. Deși o parte a publicului i-a criticat declarațiile, modelul a continuat să vorbească despre subiecte considerate până nu demult tabu, relatează elle.ro.

Acum, Bella Hadid a vorbit despre problemele de sănătate pe care i le-a cauzat o banală infecție pornită de la un dinte. Aceasta a povestit într-un clip postat pe TikTok că a avut o infecție nedepistată la un dinte, și că pe parcursul anului în care aceasta a persistat, simptomele bolii Lyme, de care suferă de mulți ani, s-au accentuat.

Cu fața congestionată și inflamată, Bella Hadid a vorbit despre problemele sale curente.

„A fost o infecție mică sub un dinte, lângă dintele despre care credeam că are probleme (și care e bine), căruia i-am făcut o obturație de canal anul trecut. Infecția a continuat să se întindă, astfel încât am ajuns să am o infecție la întregul maxilar. Am simțit timp de luni de zile că trebuie să scot acest dinte pentru a vindeca restul, și că, dacă nu o voi face, mă va da gata el pe mine! Vă rog să vă ascultați corpurile, prieteni!!! Infecția a agravat boala Lyme, ceea ce înseamnă că apoi Lyme-ul a atacat locurile care deja sufereau, dintele, falca, creierul, coloana, oasele, întreg sistemul nervos.”

Atât Bella Hadid cât și mama sa, Yolanda, și fratele ei, Anwar, au fost diagnosticați cu boala Lyme în 2012, iar de atunci supermodelul a vorbit în multe rânduri despre problema de sănătate cu care se confruntă. Gigi Hadid, sora Bellei, nu a fost afectată. Bella a explicat pe TikTok cum chiar și cea mai mică problemă poate conduce la suferințe mult mai mari, din cauza afecțiunii sale.

„Orice traumă minoră asupra corpului, fie că este fizică sau mentală, îmi accentuează boala Lume. Falca mea a fost atât de inflamată, și se inflama automat oricând eram foarte stresată sau aveam perioade în care munceam mult. În unele zile este ok, iar alte zile sunt dificile. Dar apoi a început să mă doară și am ajuns de la 0 la 100, la un nivel foarte agresiv. Acum aici suntem!”

Bella Hadid a arătat, totuși, că a găsit modalități pentru a gestiona aceste suferințe, făcând lucruri care îi aduc bucurie, precum echitația. „Mă simt mai bine când călăresc (și după ce am început două tratamente cu antibiotic – ceea ce în sine e un mare lucru). Cred că caii mei îmi iau mintea de la durere.”

Bella a mai postat un clip și după ce a trecut printr-o extracție, mărturisind că a plâns în duș, s-a confruntat cu dureri de spate, că a avut dureri și în omoplați și că nu mai putea să își controleze emoțiile. Fanii au susținut-o, mulți dintre ei detaliind în comentarii durerile și dificultățile cu care se confruntă după ce au fost diagnosticați cu Lyme, dar și stigma pe care o resimt, care îi determină să nu vorbească prea deschis despre ce li se întâmplă.

bella hadid red carpet

Instrumente muzicale nedeclarate, depistate într-o mașină care venea din România

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Ford Tourneo”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă 34 ani.

În cadrul controlului vamal, șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, în compartimentul marfar, cât și în habitaclul autoturismului au fost depistate 4 viori presupuse a fi cu valoare culturală și 13 huse, nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Reamintim că, instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate Serviciului Vamal în momentul trecerii frontierei de stat. Nedeclararea bunurilor reprezintă o încălcare a legislației vamale.

Turneu plin de grație la Chișinău! Peste 300 de sportive din 7 țări au luat parte la prima ediție „Chisinau Rhythmic Stars”

Peste 300 de sportive din 7 țări (Republica Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria), au participat weekendul trecut la prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”.

Sportivele au concurat la toate categoriile de vârstă, cele mai mici fiind sportivele născute în anul 2018.

Gimnastele au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică.

La aceste categorii conform clasamentului AA s-au plasat:
Categoria 2011 A

  1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
  2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
  3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A

  1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
  2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
  3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A

  1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
  2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
  3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A

  1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
  2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
  3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, de la Clubul Sportiv Unirea din Iași – Andreea Verdeș, care a obținut 5 medalii de aur (pe individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci). Andreea Verdeș este sportivă de renume mondial, care va reprezenta România și la Cupa Europeană de la Baku din data de 3-5 mai 2024, la care urmează să participe și sportivele din Republica Moldova – Emilia Beznos, Gloria Motricală, Polina Bulat și Anastasia Catana, ultimele trei au obținut, de asemenea locuri de frunte în cadrul turneului.
Emilia Beznos nu a participat la turneu, deoarece s-a aflat exact în această perioadă la Tașkent, unde a reprezentat Republica Moldova la Cupa Mondială.
Junioara Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A și a fost medaliată cu argint a reușit să impresioneze reprezentanții asociației britanice Hope4, care au decis să-i ofere Anastasiei o bursă lunară și să o susțină în cariera sportivă.

Obiectivul principal al turneului este de a oferi gimnastelor din Republica Moldova o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu cluburile sportive din alte țări în vederea schimbului de experiență, de a identifica cele mai talentate sportive și a promova la nivel național gimnastica ritmică.

Prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău.

Găselniță șocantă! Arheologi amatori au descoperit un obiect roman misterios „complet unic”

Arheologi amatori din Anglia au dezgropat unul dintre cele mai mari dodecaedre descoperite vreodată, însă modul în care aceste obiecte erau folosite rămâne „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit CNN citat de digi24.ro.

Obiectul cu 12 fețe este unul din 33 de dodecaedre din Britania romană care au fost descoperite până acum și unul din aproximativ 130 descoperite în întreaga lume. Ele sunt considerate „una dintre marile enigme ale arheologiei”, potrivit Norton Disney History and Archeology Group, un grup de amatori din regiunea Lincolnshire, unde obiectul a fost descoperit în iunie. Dodecaedrul are 8 centimetri în diametru, este gol la interior și acoperit cu 12 găuri de mărimi diferite. Obiectul vechi de 1.700 de ani va fi expus la Muzeul Lincoln din 4 mai până la începutul lunii septembrie.

Obiectul este unul dintre cele mai mari exemplare de dodecaedre descoperite până acum.

Experții nu sunt siguri la ce erau folosite aceste obiecte de către romani. „Este complet unic”, a spus și Richard Parker, secretar al grupului de arheologi amatori, care a precizat că, spre deosebire de alte obiecte de acest gen descoperite în trecut, noul dodecaedru este neavariat. „Trebuie să fi fost un motiv foarte important pentru ca obiectul să fie îngropat în pământ în felul acesta”, a spus Parker. Dodecaedrele nu sunt descrise în literatura romană și nici nu apar în mozaicuri, potrivit lui Parker. Obiectele au și câteva caracteristici care fac foarte dificilă determinarea adevăratului lor scop. Toate obiectele descoperite au dimensiuni diferite, ceea ce înseamnă că nu erau folosite pentru măsurare. Din moment ce nu prezintă niciun semn de uzură este puțin probabil ca obiectul să fi fost folosit ca instrument.

Grupul lui Parker a propus o ipoteză despre utilitatea obiectului: „Cel mai probabil era un fel de obiect religios sau ritualic. Romanii erau un grup foarte superstițios și în general aveau nevoie să vadă semne care să le permită să ia decizii în vieților lor de zi cu zi.” Dodecaedrul a fost descoperit în apropierea unei figurine cu „conotații religioase puternice” care prezintă un zeu roman călare. Artefactul a fost descoperit în 1989 cu detectorul de metale, acest tip de figurină fiind găsit „de multe ori în temple”. Organizația plănuiește să se întoarcă la situl arheologic anul acesta pentru a realiza mai multe excavații, despre care Parker speră că îi vor ajuta să stabilească la ce era folosită locația. Faptul că dodecaedrul a fost descoperit într-un sit arheologic îi va ajuta pe specialiști să rezolve misterul acestor obiecte – în cazul multor dodecaedre găsite acum 200 sau 300 de ani nu se cunoaște contextul în care au fost descoperite, potrivit lui Parker. „Este o poveste destul de complexă pe care de-abia începem să o descoperim”, a adăugat Parker.

Doi cetățeni români, considerați „îngeri” în Italia. Au salvat o femeie care căzuse cu mașina într-un canal
Articolul anterior
O profesoară umilită de elevi a început să plângă în timpul orelor. Copiii mimează acte sexuale cu ea, filmează și se amuză
Articolul următor