Bruce Willis aproape a cumpărat un oraş întreg. Acolo a investit milioane de dolari, dar afacerile lui au eşuat

Cu o avere impresionantă, actorul Bruce Willis a decis în anii ’90 să cumpere orăşelul în care locuia pe atunci, cu Demi Moore, şi să îl transforme într-un paradis. Ce a făcut actorul cu banii?

Dang, Bruce Willis, How Did You Get So Good at Bowling?

Bruce Willis, în vârstă de 66 de ani, deţine în conturi aproximativ 145 de milioane de dolari, iar pentru veniturile câştigate în anul 2021, Willis ocupă locul 1 în clasamentul „Celor mai bine plătite vedete din 2021‟, al revistei People with Money.

Dacă în anul 2019, cariera actorului părea să fi ajuns într-un impas, el a revenit glorios şi a strâns în perioada noiembrie 2020-noiembrie 2021 suma prestigioasă de 46 de milioane de euro.

Cu o aşa avere impresionantă, nu este de mirare că Willis trăieşte pe picior mare şi îşi poate permite orice extravaganţă. Încă din perioada anilor ’90, actorului îi plăcea să epateze cu achiziţiile sale. De exemplu, el a achiziţionat mai multe proprietăţi într-un orăşel numit Hailey, cu mai puţin de 10.000 de locuitori, pe care oamenii începuse să îl numească „Planeta Haileywood‟.

În anul 1992, Bruce Willis şi soţia sa de la acea vreme, Demi Moore, şi-au cumpărat o reşedinţă în valoare de 13 milioane de dolari, în Hailey, şi s-au mutat acolo împreună cu fiica lor, Rumer. Acolo, Willis a înfiinţat o companie imobiliară, a angajat 250 de localnici şi a devenit cel mai puternic investitor al oraşului, însă aceasta nu a fost singura lui achiziţie.

Demi Moore și Bruce Willis, din nou împreună

O altă afacere pe care Willis a deschis-o în Hailey a fost un club de noapte. Potrivit The Independent, actorul l-ar fi cumpărat cu suma de 200.000 de dolari şi a cheltuit milioane pentru a renova clădirea. Barul a atras vizitele a mai multor vedete, precum trupa Buffalo Springfield, dar şi numeroase controverse. Unii au susţinut că personalul de la securitate era agresiv şi că persoanele care serveau la mese vindeau droguri. Niciuna dintre aceste afirmaţii nu au fost demonstrate, însă în anul 2000, Willis a închis barul şi a vânut proprietatea unor investitori locali.

Cea mai mare achiziţie pe care Willis a făcut-o în Hailey a fost Teatrul Liberty, o casă de cinema istorică. Actorul a renovat-o, însă din cauza faptului că lucrările au fost atât de costisitoare, el niciodată nu a putut să scoată profit, iar în anul 2016, Willis şi Moore au donat teatrul Centrului de Artă „Sun Valley‟. De asemenea, Willis a mai cumpărat în Hailey şi un magazin, mai multe terase, un restaurant şi terenuri. Pe unul dintre terenuri, Willis i-a construit soţiei sale o casă, pe care aceasta a folosit-o ca loc pentru a-şi depozita colecţia de păpuşi de porţelan, care la acea vreme avea aproape 2.000 de exemplare.

Din păcare, afacerile lui Willis au eşuat. Toţi cei care trebuiau să lucreze pentru el, erau nevoiţi să semneze un contract, care specifica faptul că nu le era permis să vorbească cu „străinii‟ despre afacerile lui Willis, din Hailey. În anul 2018, Willis şi-a închis aproape toate investiţiile şi a lăsat clădirile goale. În timp ce era văzut ca un rege în Hailey, Willis plătea sume impresionante pentru sărbătorile oraşului şi pentru artificiile de Crăciun, însă şi pe acestea şi le-a retras. Planurile sale de dezvoltare s-au oprit, iar actorul s-a confruntat cu o serie de procese din partea colaboratorilor şi angajaţilor, din cauza facturilor şi salariilor neplătite.

Locuitorii din Hailey sunt reticenţi să vorbească cu presa şi acest lucru se presupune că din cauza presiunii lui Willis. Mai mulţi jurnalişti şi realizatori de documentare au încercat să descopere povestea oraşului lui Willis, dar, în fiecare caz, au fost urmăriţi sau chiar alungaţi din Hailey de oamenii care ar fi fost angajaţii actorului.

sursa

Un milion de morţi şi răniţi ucraineni şi ruşi în doi ani şi jumătate de război în Ucraina şi consecinţe demografice grave pe termen lung

Un milion de oameni au fost ucişi sau răniţi – ucraineni şi ruşi -, cu consecinţe demografice grave, în cei doi ani şi jumătate ai Războiului din Ucraina, potrivit unei anchete The Wall Street Journal (WSJ), relatează France24, scrie news.ro.

Costul uman al Războiului din Ucraina este o problemă majoră, atât pentru Moscova, cât şi pentru Kiev, însă numărul exact al militarilor ucişi în luptă este un secret bine păstrat.

Însă această anchetă a cotidianului american publicată marţi estimează un bilanţ global de un milion de morţi şi de răniţi de la începutul conflictului, la 24 februarie 2022.

În privinţa armatei ucrainene, ziarul evocă – citând surse ucrainene confidenţiale – un bilanţ stabilit în 2024 de 80.000 de morţi şi 400.000 de răniţi.

În privinţa armatei ruse, WSJ se bazează pe estimări ale serviciilor de spionaj din Occident, cele mai mari evocând 200.000 de morţi şi 400.000 de răniţi, un bilanţ cu mult mai mare, din cauza strategiei ”cărnii de tun” ruseşti.

Însă, dincolo de pierderile umane, WSJ insistă asupra consecinţelor demografice pe termen lung ale Războiului din Ucraina.

Una dintre motivaţiile lui Vladimir Putin în invazia Ucrainei era umflarea numărului locuitorilor Rusiei.

În 2014, anexarea Crimeei i-a permis să adauge 2,4 milioane de cetăţeni, potrivit lui Ivan Krastev, un politolog bulgar specialist în demografie europeană, citat de WSJ.

”Demografia este o prioritate pentru Putin, care vrea să folosească Ucraina şi locuitorii ei pentru a consolida nucleul slav al Rusiei. Însă pentru Ucraina este o dilemă existenţială: câte pierderi poate suferi o ţară fără să-şi compromită viitorul?”, declară el cotidianului american.

În afară de militarii ucişi în luptă, există pierderi civile care rămân necunoscute, şase milioane de ucraineni au fugit din ţară, iar decesele care nu sunt legate în mod direct de război depăşesc mult naşterile.

În primele şase luni din 2024, în Ucraina s-au înregistrat 250 000 de morţi şi doar 87 000 de naşteri.

Rezultatul este că populaţia ucraineană – de 40 de milioane de locuitori la începutul lui 2022, cu tot cu crimeea – este în prezent de 25-27 de milioane de locuitori, potrivit unor estimări guvernamentale în teritoriile aflate în prezent sub controlul Kievului.

Dezastru în Ucraina! Armata rusă a bombardat puternic orașul Sumî, unde au fost puse la pământ un cămin de bătrâni și un orfelinat

Orașul Sumî, aflat în apropierea graniței cu Rusia (zona Kursk) este bombardat intens de forțele militare ruse, aproape în fiecare zi. Un cămin de bătrâni și un orfelinat au fost puse la pământ doar în ultimele 24 de ore, scrie digi24.ro.

Forţele Rusiei au atacat un centru pentru vârstnici din oraşul Sumî din Ucraina şi au vizat sectorul energetic, într-un nou val de atacuri aeriene desfăşurat joi, provocând moartea a cel puţin unui civil, afirmă oficialii ucraineni, citaţi de Reuters. 

Un organism de monitorizare al ONU afirmă că atacurile asupra reţelei de electricitate au încălcat, probabil, dreptul umanitar, în timp ce Agenţia Internaţională pentru Energie a arătat, într-un raport, că deficitul de electricitate al Ucrainei în lunile critice de iarnă ar putea ajunge la o treime din vârful cererii estimate. 

În timpul unui atac din timpul zilei asupra oraşului Sumî din nord, o bombă rusească ghidată a lovit o clădire cu cinci etaje, afirmă oficiali regionali şi militari. O persoană a murit şi 12 au fost rănite, a arătat Ministerul de Interne pe Telegram. 

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că echipele de salvarea încearcă să vadă dacă au rămas oameni prinşi sub dărâmături. Imaginile de acolo publicate odată cu postarea ministerului arată pacienţi în vârstă în timp ce sunt evacuaţi din clădirea avariată, fiind întinşi pe jos pe covoare şi pături.

În discursul său nocturn, Zelenski a afirmat că Rusia a lansat 90 de atacuri cu bombe ghidate în ultimele 24 de ore. Într-un alt bombardament a fost lovit satul Pavlivka, la 3 km distanță de graniță, în regiunea Sumî. Un bloc de locuințe și, un orfelinat și un Centrul de reabilitare pentru copii au fost lovite.

Un total de 18 persoane au fost rănite, 6 copii și 12 adulți.   A fost incălcat dreptul umanitar internațional Misiunea ONU pentru Monitorizarea Drepturilor Omului în Ucraina afirmă că atacurile Rusiei au încălcat dreptul umanitar internaţional, punând în pericol servicii esenţiale, ameninţând sănătatea publică, educaţia şi economia, potrivit unui raport. Kievul spune că vizarea sistemului energetic este o crimă de război, iar Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru patru oficiali şi ofiţeri militari ruşi pentru bombardarea infrastructurii energetice civile. 

Moscova susţine că infrastructura energetică este o ţintă militară legitimă şi respinge acuzaţiile ca irelevante. Sumî, o ţintă frecventă Moscova a atacat în mod repetat regiunea Sumî, care se învecinează cu regiunea Kursk din Rusia, locul unei incursiuni majore a ucrainenilor, în timp căreia Kievul afirmă că a cucerit peste o sută de localităţi. 

Miercuri seară, bombardamentele ruse au ucis trei persoane în apropier de Krasnopillia, în regiunea Sumî, afirmă procurorii locali. Joi, alte bombardamente au rănit două persoane şi au avariat o instituţie medicală.

Ursula von der Leyen, din nou la Kiev: „Vom ajuta Ucraina în eforturile sale curajoase”

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit vineri la Kiev pentru a discuta cu oficialii ucraineni despre sprijinul Uniunii Europene în pregătirea pentru iarnă, consolidarea apărării și progresele în legătură cu împrumuturile G7, scrie adevărul.ro.

Ursula von der Leyen a ajuns pentru a opta oară la Kiev pentru a discuta sprijinul UE pentru Ucraina în pragul iernii, conform Reuters, relatează Agerpres.

A opta mea vizită la Kiev are loc în contextul în care sezonul rece începe în curând, iar Rusia continuă să țintească infrastructura energetică. Vom ajuta Ucraina în eforturile sale curajoase. Am venit aici pentru a discuta despre sprijinul Europei. De la pregătirea pentru iarnă la apărare, la aderare și la progresele privind împrumuturile G7”, a scris Ursula von der Leyen pe rețeaua de socializare X.

Ursula von der Leyen a anunțat joi că 160 de milioane de euro din veniturile înghețate ale activelor rusești vor fi direcționate pentru a acoperi nevoile umanitare urgente ale Ucrainei în această iarnă.

Rusia a distrus aproximativ 9 gigawați (GW) din capacitatea de producție a infrastructurii energetice ucrainene, o pierdere pe care Ursula von der Leyen a descris-o ca fiind „echivalentul energetic al celor trei state baltice”.

Von der Leyen a adăugat că UE intenționează să restabilească 2,5 GW din capacitatea de generare a energiei electrice a Ucrainei și să crească exporturile pentru a furniza 2 GW de energie electrică Ucrainei.

Von der Leyen urmează să aibă o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și alți oficiali de rang înalt.

Lanuri întregi de porumb rămân nerecoltate în decembrie. Care este cauza
Articolul anterior
Grigory Leps, distrus în urma divorțului. Artistul a fost internat în spital
Articolul următor