Bugetul a fost modificat! Deputații au alocat bani pentru a plăti datoria față de „Gazprom”

Modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent a fost votată de deputați în procedură de urgență în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului. Modificarea Legii bugetului de stat a fost votată la cererea premierului Natalia Gavrilița, în scopul neadmiterii sistării livrării gazelor naturale, scrie sputnik.md.

Asta după ce concernul rus Gazprom a anunțat marți seara că din cauza neefectuării plăților la gaz va opri livrările către Republica Moldova în timp de 48 de ore, care trebuia să expire ieri la miezul nopții.

Astfel, deputații au votat astăzi pentru alocarea a 1,4 miliarde de lei pentru achitarea datoriei la gazele naturale furnizate de Gazprom pentru lunile octombrie și noiembrie.

Gazprom îi dă un răgaz Moldovei până vineri

Totuși, miercuri seara concernul rus Gazprom a anunțat că acceptă să mai aștepte puțin până când Moldova va lichida restanțele la plata gazului. Asta după ce Moldova s-a adresat Gazpromului cu rugămintea de a nu sista livrarea gazelor la miezul nopții și a promis să efectueze plățile restante pentru octombrie și jumătate din luna noiembrie.

„Gazprom, dând dovadă de bunăvoință și înțelegere față de situația dificilă cu care se pot confrunta în acest caz cetățenii Moldovei, a fost de acord cu această solicitare. (…) Gazprom mizează pe îndeplinirea absolută a obligațiilor sale contractuale în viitor și pe efectuarea plăților curente la timp”, a mai spus Kuprianov.

Madonna, topless la 63 de ani! Imaginea postată pe Instagram a adunat aproape 1 milion de like-uri în doar 10 ore
Articolul anterior