Când și unde va fi înmormântată Andreea Cuciuc, fiica interpretului Igor Cuciuc

Interpetul Igor Cuciuc, a anunțat când și unde va fi înmormântată fiica sa, Andreea Cuciuc, dar și unde pot veni cei care vor să-și ia rămas bun de la Andreea, informează unica.md.

”17 Noiembrie, astazi seara ora 17:00 la Cimitirul Central Armenesc va fi adus sufletul neînsuflețit al Andreei la biserică.

Puteți sa va luați ultimul rămas bun de la ea!

Colegii de la Ștefan Neaga, profesorii, prietenii, nanii de botez, colegii mei dragi, muzicanții, artiștii,și admiratorii noștri, rudele. E foarte dureroasă această pierdere pentru familia noastră. Lacrimi si durere, Andreea vino acasă!

18 Noiembrie, luni ora 10:00 Andreea va fi înmormântată la Cimitirul Armenesc din Chișinău!”, a anunțat tatăl Andreei.

Vreme extremă în Spania: Trei morți și mai mulți răniți din cauza furtunii Nuria. Vântul a atins viteze de peste 140 de kilometri

Vremea extremă face ravagii în sudul Spaniei, unde furtuna Nuria a generat tornade violente. Trei persoane au murit, iar alte patru au fost rănite după ce o clădire s-a prăbușit în Sevilia, iar o altă tornadă a lovit regiunea Huelva.

Trei oameni au murit în Spania, după ce o tornadă a distrus o clădire în care lucrau mai mulți muncitori, în Sevilia. Rafalele de vânt au smuls acoperișul, ale cărui resturi au fost găsite și la un kilometru distanță, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În regiunea Huelva, o altă tornadă s-a format și patru persoane au fost grav rănite. Fuiorul de vânt și praf s-a deplasat cu putere, afectând mai multe zone din sudul Peninsulei Iberice. Întreg sudul Spaniei și Arhipelagul Insulelor Canare sunt afectate, în aceste zile, de furtuna Nuria, un fenomen meteo deosebit de sever.

Vântul a atins viteze de peste 140 de kilometri pe oră, iar mai multe porturi au fost închise temporar din motive de siguranță. Furtuna Nuria este a 14-a care lovește Peninsula Iberică în ultimele două luni.

Potrivit meteorologilor, aceasta va rămâne deasupra teritoriului spaniol cel puțin până duminică, menținând riscul de fenomene meteo extreme în mai multe regiuni.

Igor Grosu, despre Olesea Stamati: „Suntem conștienți de efectele grave ale acestei scheme puse la punct de-a lungul a mai multor ani”

Deputata Olesea Stamate ar fi făcut uz de funcția sa pentru a crea un „proces viciat”, care a favorizat eliberarea din închisoare a câtorva criminali. Despre asta a scris pe pagina sa de Facebook președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Din cauza unui abuz de încredere, am votat o lege modificată de o colegă, specialist în domeniu, a cărei bună credință nu a fost pusă la îndoială la acea vreme. Suntem conștienți de efectele grave ale acestei scheme puse la punct de-a lungul a mai multor ani”, a scris Igor Grosu, anunțând totodată excluderea Olesei Stamate din Partidul Acțiune și Solidaritate, transmite Știri.md.

De asemenea, potrivit speakerului, deputatei i s-a cerut să-și depună mandatul „de care a făcut uz pentru a crea acest proces viciat”.

„Trebuie să oprim imediat posibilitatea de abuz în baza lacunelor legislative. În ședința Parlamentului vom vota o lege de interpretare care să excludă posibilitatea de a beneficia de două opțiuni concomitent – comutarea pedepsei pe amnistie și liberarea condiționată conform art. 91 din Codul penal.

Prin urmare, dacă un deținut are pedeapsa „detenție pe viață”, acesta să nu poată obține mai întâi comutarea din detenție pe viață în închisoare de 30 de ani și, apoi, liberarea condiționată conform art. 91 din Codul penal.

Aceste concluzii sunt făcute în urma unei analize preliminare. În urma unei analize comprehensive a tuturor factorilor, ne rezervăm dreptul să venim și cu alte decizii. Cerem instituțiilor de drept să investigheze toate persoanele implicate”, a mai notat președintele Parlamentului.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat excluderea Olesei Stamate, fosta șefă a Comisiei juridice, numiri și imunități, din cadrul formațiunii politice, în urma implicării sale în modificările controversate ale legii amnistiei, care au permis eliberarea unor deținuți periculoși.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea scris că a primit cu înțelegere decizia conducerii PAS și a subliniat că înțelege contextul politic dificil și atacurile informaționale dure care i-au fost direcționate în ultimele zile, în special într-un an electoral.

În context, amintim că Alexandr Sinigur, condamnat în anul 2006 la detenție pe viață, a fost eliberat recent din penitenciar. Cu explicații în acest sens a venit ANP. Ulterior, pe 4 aprilie, Curtea de Apel Nord a dispus ca acesta să fie căutat, reținut și adus înapoi la penitenciar.

Totodată, zilele trecute, și interlopul Iurii Radulov a fost eliberat.

Pe lângă tarifele vamale, China limitează și exporturile de pământuri rare, folosite în industria apărării, a automobilelor electrice, a energiei și a electronicii

Pe lângă anunțarea unor tarife de 34 de procente la importurile din SUA, China a declarat că va impune restricții la export pentru așa-numitele pământuri rare, notează The Telegraph.

Decizia face parte din pachetul de răspuns al Beijingului la tarifele impuse de Donald Trump și restrânge aprovizionarea Occidentului cu minerale utilizate pentru fabricarea armelor, a produselor electronice și a unei serii de bunuri de consum.

China produce aproximativ 90 % din pământurile rare din lume, un grup de 17 elemente utilizate în industria apărării, a automobilelor electrice, a energiei și a electronicii.

Statele Unite au o singură mină de pământuri rare, iar cea mai mare parte a aprovizionării lor provine din China.

Beijingul a anunțat aceste decizii vineri, ca parte a unui pachet mai amplu de tarife și restricții pentru companii, ca represalii la decizia lui Trump de a crește tarifele pentru majoritatea produselor chinezești la 54 %.

Restricțiile la export includ nu numai mineralele extrase, ci și magneții permanenți și alte produse finite care vor fi dificil de înlocuit, au declarat analiștii.

Măsura, care afectează exporturile către toate țările, nu doar către SUA, este cea mai recentă demonstrație a capacității Chinei de a-și valorifica dominația asupra mineritului și prelucrării mineralelor esențiale.

Șapte categorii de pământuri rare medii și grele, inclusiv samariu, gadoliniu, terbiu, disprosiu, lutețiu, scandiu și articole legate de ytriu, vor fi introduse pe o listă de control al exporturilor începând cu 4 aprilie, potrivit Ministerului Comerțului din China.

S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete: Scria zilnic în el, chiar dacă era obosită
Articolul anterior
Fibra naturală care are efectul medicamentului minune pentru slăbit: în ce se conține
Articolul următor
Close menu