Captură uriașă de pastile pentru slăbit, cu efect psihotrop. Valoarea lotului se ridică la circa 150.000 de lei pe piața neagră

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță la Chișinău o captură de pastile pentru slăbit, cu efect psihotrop, de circa 150.000 de lei, precum și bani care ar fi rezultat din vânzări de pastile – peste 300.000 de lei și 5.000 de euro, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.


Captura a avut loc în cadrul perchezițiilor domiciliare la cinci bănuiți cu vârste cuprinse între 22 și 55 de ani în Chișinău. Celor 1.500 de capsule ridicate se adaugă alte șase colete din Kazahstan, cu astfel de capsule, ridicate în cadrul percheziției din incinta unei filiale a Poștei Moldovei, trimise pe numele bănuiților.

Ofertele de vânzare a pastilelor pentru slăbit erau publicate pe o platformă de anunțuri, fără ca însă potențialii clienți să cunoască despre faptul că acestea conțineau și o substanță psihotropă.

Ulterior ridicării pastilelor, acestea au fost remise spre expertizare.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de aplicare a arestului preventiv, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii arestului de la domiciliu. Ulterior, chiar dacă procurorii PCCOCS au contestat, instanța le-a respins recursurile. Acum, învinuiții sunt cercetați în libertate, sub control judiciar, iar pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Campania „Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024”

Recent, Farmacia Familiei a participat la Cel de-al V-lea Summit Farmaceutic Eurasiatic 2024, desfășurat la Samarkand. A fost o experiență extraordinară, în care liderii și profesioniștii din industria farmaceutică au discutat tendințele de dezvoltare din Europa de Est, Asia Centrală și Caucaz.

În cadrul acestui eveniment, campania socială ”Puterea Omeniei” a Farmaciei Familiei a fost desemnată „Proiectul Social al Anului 2024” de către Global Pharmaceutical Leaders’ Club, concurând cu peste 20 de companii sociale. Această distincție subliniază angajamentul nostru față de comunitate și binele oamenilor.

Vă asigurăm că vom continua să ne implicăm activ în proiecte sociale care aduc un impact pozitiv comunității, contribuind astfel la o sănătate mai bună și un viitor mai bun pentru toți.

SFS a digitalizat peste 70% din servicii. Vezi lista

Peste 70% din serviciile prestate de Serviciul Fiscal de Stat sunt digitalizate. Lista serviciilor poate fi consultată pe site-ul sfs.md, informează un comunicat de presă al instituției.

În prezent, 73,68% din serviciile ale cărui proprietar este Serviciul Fiscal de Stat, sunt prestate în format digital, conform listei:

Serviciile fiscale electronice pot fi accesate prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „Cabinetul personal al contribuabilului” (în continuare – SIA „CPC”) de pe pagina-web oficială a instituției www.sfs.md, cu excepția Certificatului de atestare în calitate de plătitor de TVA în conformitate cu standardele UE și Certificatului privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, care se accesează exclusiv prin intermediul MCabinet.

Confirmarea privind veniturile obținute în Republica Moldova de persoanele fizice cetățeni ai Republicii Moldova poate fi solicitată online atât prin intermediul MCabinet, cât și prin intermediul  SIA „CPC”.

Ghidul de utilizare a serviciilor prin intermediul SIA „CPC” poate fi găsit aici.

Autentificarea în cadrul SIA „CPC” are loc prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control al accesului – MPass, prin următoarele metode:

  • semnătura electronică eliberată pe dispozitiv criptografic de la I. P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” sau de la I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”;
  • semnătura mobilă eliberată de operatorii de telefonie mobilă.

Procesul de solicitare și obținere a semnăturii electronice/mobile este specifică fiecărui prestator de servicii de certificare. Mai multe detalii la subiect pot fi consultate aici.

Autoritatea fiscală încurajează toți contribuabilii să opteze pentru utilizarea serviciilor fiscale electronice, datorită beneficiilor care le oferă și anume: economie de timp, simplitatea prezentării declarației datorită faptului că sistemul informațional pune la dispoziție o declarație precompletată cu datele care le deține deja Serviciul Fiscal de Stat.

Trei tinere au pus la cale o afacere de prostituție: obligau adolescente să ofere servicii sexuale clienților ademeniți pe rețele sociale

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, începând din 2023, trei tinere puneau la dispoziția clienților adolescente, care le ofereau servicii sexuale în Chișinău, Soroca și Ungheni, informează subiectulzilei.md.

Două dintre bănuite sunt originare din Tighina, iar una din Taraclia însă, în perioada în care făceau trafic de ființe umane erau domiciliate în Chișinău, iar acestea aveau o activitate intensă, unde trimiteau în masă mesaje cu tentă sexuală clienților.

Pentru ca să le pună clienților la dispoziție serviciile sexuale la care făceau aluzie în comunicarea cu ei, bănuitele abordau studente care învățau la un colegiu din Chișinău cu vârste de 16-17 ani (atât pe rețeaua Instagram, cât și adolescente pe care le cunoșteau în persoană), care aveau probleme financiare și cărora le promiteau câștiguri atractive.

Accident de groază la Cimișlia! Un bărbat de 27 de ani a murit pe loc, iar altul a ajuns în stare gravă la spital
Articolul anterior
Șoferul de 22 de ani, vinovat de producerea accidentului de la Codreanca, adus în fața magistraților
Articolul următor