Care sunt lecțiile primite în acest an în funcție de luna în care te-ai născut

În acest articol, îți propun să vezi ce te învață Universul în funcție de zodia ta în 2018.

separator
Berbec – 2018 este anul în care decizi ce vrei să faci de acum înainte. Acesta este anul în care poți găsi răspunsuri la cele mai dificile întrebări care există în viața ta de foarte mult timp. Reușești să îți regăsești liniștea de care ai nevoie și te concentrezi mai mult pe viață sentimentală; ești pregătită să faci schimbările necesare pentru a fi cu adevărat fericită.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Hrănește-te cu gânduri mărețe, fiindcă nu vei ajunge niciodată mai departe de gândurile pe care le ai.

Taur – acesta este anul în care totul are sens pentru tine. După atâtea luni de incertitudine, de schimbări neașteptate și de momente mai puțin plăcute, începi să vezi luminița de la capătul tunelului. Și este mai frumoasă ca niciodată. Pe plan personal, urmează să ai parte de surprize speciale din partea persoanelor dragi.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin.

Gemeni – trebuie să îți iei inima în dinți și să începi acel proiect la care visezi de ceva timp. Îndrăznești să ieși din zona de confort, să îți asumi riscuri și să construiești ceva cu adevărat important pentru tine. Acesta este anul în care trebuie să faci primul pas către adevărata fericire pe toate planurile. Ai încredere în tine, ești pe drumul cel bun.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Dacă ești în căutarea unui final fericit și nu găsești niciunul, poate că este timpul să începi să cauți un nou început.

Rac – 2018 este anul în care trebuie să lași iubirea în viața ta. Nu contează dacă ești logodită sau într-o relație serioasă, acesta este anul în care dragostea îți aduce cele mai multe bucurii. Pe plan personal, înveți să îți prioritizezi lucrurile cu adevărat importante și să te concentrezi mai mult pe relația pe care o ai cu oamenii cu adevărat dragi.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Lasă-i pe oamenii din jurul tău să te vadă așa cum ești cu adevărat.

Leu – astrele îți oferă șansa să privești cu adevărat în inima ta și să faci schimbările pe care le consideri necesare pentru a fi fericită. În acest an, acorzi o atenție deosebită vieții sentimentale, unde se întâmplă numeroase lucruri frumoase. În cazul în care ești singură, ai posibilitatea să îți întâlnești sufletul pereche.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Viața este chiar acum. De ce o trăiești regretând ziua de ieri și gândindu-te la ziua de mâine?

Fecioară – 2018 este anul în care trebuie să iei câteva decizii destul de importante. După o perioadă de război intens cu propriile gânduri, acesta este anul în care totul începe să aibă sens pentru tine. Hotărăști să faci schimbările necesare, să ai încredere în tine și să accepți câteva compromisuri pentru a fi fericită cu adevărat.
Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Treaba ta este să îți descoperi lumea și apoi, cu toată inima să i te abandonezi.
Balanță – trebuie să înveți să lași iubirea să intre în viață și în inima ta. În acest an astrele îți oferă posibilitatea să alegi ce este mai bine pentru tine și pentru viitorul tău. Ești decisă să faci angajamente serioase în relații. În ceea ce privește viața financiară, te gândești că este timpul să îți urmezi un vis mai vechi pe care vrei să îl transformi într-o afacere profitabilă.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Decide tu însăți cum va fi viața ta. Dacă n-o faci tu, o vor face alții pentru tine.

Scorpion – ești pregătită să faci o schimbare. Încă nu știi care este planul pe care vrei să te axezi, însă un lucru este cert – este timpul să construiești viața visurilor tale. Relațiile, locul de muncă, provocările și alegerile pe care le faci în această perioadă vor aduce beneficii frumoase în anii ce vor veni.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta:

Săgetător – trebuie să faci o schimbare semnificativă în viața ta în acest an. Acest lucru poate însemna un nou job, o nouă etapă în viața sentimentală sau chiar un nou iubit. Lucruri frumoase urmează să ți se întâmple, trebuie doar să aștepți momentul potrivit pentru a acționa.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Nu trebuie să câștigi toate luptele. Încearcă să fii cinstită cu tine însăți.

Capricorn – cesta este anul în care ieși din zona de confort și faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut niciodată, vizitezi locuri pe care nu le-ai mai vizitat niciodată și începi proiecte cu adevărat interesante. Acesta este anul în care și tu ești surprinsă de cât de mult accepți noul în viața ta.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Nu e niciodată prea târziu pentru a fi fericită… însă depinde doar de tine și nu de altcineva.

Vărsător – trebuie să înveți să faci compromisuri pentru a trăi frumos alături de oamenii din jurul tău. Pe plan personal, ești mai deschisă și mai sinceră cu partenerul de cuplu și membrii familiei. În ceea ce privește viața profesională, înveți ca munca în echipă îți poate aduce beneficii frumoase nu doar în carieră, ci și pe plan financiar. Este o provocare pentru tine și o accepți cu drag.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Scopul vieții tale este să experimentezi fericirea.

Pești – îți schimbi viața… pentru totdeauna. În ultima perioadă ai făcut numeroase planuri și ai venit cu idei frumoase, acum este momentul să iei măsuri, să le pui în aplicare și să culegi roadele muncii tale. Știi exact care este drumul pe care vrei să mergi, iar oamenii din jurul tău îți oferă tot sprijinul de care ai nevoie.

Lecția primită de la Univers pentru zodia ta: Dacă vrei să te bucuri de frumusețea vieții, fii prezentă în orice faci.

Sursa

Vladimir Zelenski, mesaj de pe Insula Șerpilor, la 500 zile de război

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Șerpilor de la Marea Neagră ai cărei apărători au sfidat o navă de război rusă la începutul invaziei, de unde a transmis un mesaj la 500 zile de război.

„Astăzi ne aflăm pe Insula Șarpelui, care nu va fi niciodată cucerită de ocupanți, cum nu va fi nici întreaga Ucraină, pentru că suntem țara celor curajoși. Vreau să mulţumesc aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre militarii noştri pentru aceste 500 de zile”, este mesajul în engleză ce însoțește un clip nedatat publicat pe rețelele de socializare sâmbătă.

Clipul îl arată pe Zelenski sosind la bordul unui vas şi apoi depunând flori la un memorial.

Zelenski a fost însoțit de șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, și de șeful biroului prezidențial, Andrii Yermak.

„500 de zile de război la scară largă.

Zmiini. O insulă liberă într-o Ucraină liberă.

Sunt recunoscător tuturor celor care au luptat aici împotriva ocupanților. Am onorat memoria eroilor care și-au dat viața în această bătălie, una dintre cele mai importante din timpul războiului la scară largă.

Glorie fiecărui bărbat și fiecărei femei care luptă de dragul securității în Marea noastră Neagră!”, a transmis Zelenski.

La scurt timp de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, la 24 februarie 2022, armata rusă a preluat controlul asupra acestei insule, o stâncă golaşă situată strategic la câteva zeci de kilometri de ţărm, unde staţiona un mic contingent de militari ucraineni, relatează AFP, citată de Agerpres.

Crucişătorul rus Moskva le ceruse militarilor să se predea, însă aceştia au refuzat şi au transmis mesajul „navă rusă, du-te dracului”, în timpul unui schimb de mesaje radio care a devenit faimos pe internet şi a fost apoi reprodus pe timbre tipărite în Ucraina.

În cele din urmă, militarii ucraineni au fost capturaţi şi au fost ulterior incluşi într-un schimb de prizonieri cu militari ruşi. Mai târziu, crucişătorul Moskva s-a scufundat în Marea Neagră după ce a fost lovit – potrivit autorităţilor de la Kiev – de rachete ucrainene. În schimb, Moscova a susţinut că la bordul navei s-a produs o explozie.

Ucraina a reuşit să elibereze Insula Şerpilor la 30 iunie 2022. Ministerul Apărării rus a calificat retragerea rusă de atunci drept „un gest de bunăvoinţă”, aminteşte EFE.

Separat, preşedintele Zelenski, aflat în vizită la Istanbul, s-a rugat sâmbătă dimineaţă alături de patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, pentru victimele războiului.

Şeful statului ucrainean, care s-a întâlnit vineri seară cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, s-a deplasat sâmbătă dimineaţa la sediul patriarhatului ecumenic al Constantinopului, situat în Cornul de Aur în Istanbul, potrivit jurnaliştilor AFP.

După o scurtă rugăciune pentru victimele războiului, cei doi bărbaţi au avut o discuţie în privat, departe de camerele de luat vederi.

Ea este mama din România cu cei mai mulţi copii. Are 10 fete şi 10 băieţi

Georgiana Văcaru, în vârstă de 44 de ani, este femeia din România care are cei mai mulţi copii. Timp de 20 de ani, ea a rămas însărcinată în fiecare an. Astfel, a reuşit să-şi întemeieze o familie cu număr record de membri.

Georgiana Văcaru SURSĂ FOTO stirilebzi.ro

Împreună cu soţul ei, Georgiana are nu mai puţin de 10 fete şi 10 băieţi. Familia demnă de Cartea Recordurilor este stabilită în comuna argeşeană Stoeneşti. Astfel, chiar dacă se descurcă din punct de vedere financiar, soţul femeii a mărturisit că este dificil să creşti 20 de copii.

Au amenajat locuinţa pentru a avea loc toţi copiii

Familia cu 20 de copii locuieşte într-o casă cu opt camere. Pentru că spaţiul este prea puţin, părinţii au amenajat, pentru copii, paturi suprapuse. Chiar dacă locuinţa pare neîncăpătoare, femeia nu are de gând să se oprească aici. Ea spune că își dorește mai mulți copii pentru că este un lucru minunat, care îi aduce bucurie. Femeia din Argeș a dezvăluit că îi învață pe copii de mici cum să se organizeze și toți fac câte ceva, în funcție de vârsta fiecăruia.

„Ne descurcăm bine, îi mai antrenez, haide să facem lucrul ăsta, ăștia mai mari la fel, nu pot să-i pun pe cei mici să facă treburi de om mare, fiecare după puterea lui. Nu am ceva anume să mi se pară greu, mai greu mi se pare când trebuie să fiu plecată, când mai nasc, să plec de acasă câteva zile, atunci că sunt cu gândul la ei, mi se face dor de ei. Vă dați seama, am fost numai între ei, cu ei”, a spus mama copiilor, conform stirilebzi.ro și Adevarul.

Starea de sănătate a femeii este perfectă

Conform medicilor, starea de sănătate a mamei-eroină este fără cusur. Cel mai mare dintre copii este un băiat în vârstă de 25 de ani. Totodată, cinci dintre cei 20 de copii au plecat de acasă, pe propriul drum.

Familia numeroasă se întreține din alocaţiile copiilor, și din ceea ce aduce tatăl lor care pleacă la muncă în afara de dpuă ori pe an, primăvara şi toamna, unde strânge bani timp de o lună, două iar apoi se întoarce la familie.

Numele alese de mama cu cei mai mulţi copii din România sunt: Mihai, Claudiu, Marina, Tiberiu, Simon, Emima, Denis, Mihaela, Gabriel, Luiza, Teodor, Livia, Andrei, Sara, Iuliana, Adelina, Matei, gemenii Filip și Tania și Sofia Natașa.

Dezastru la Sângerei. O grindină cât oul de prepeliță a distrus complet un lan de pepene verde

Ploaia de ieri a făcut ravagii în comuna Coșcodeni din raionul Sîngerei. Oamenii au rămas fără hectare întregi de grâu, porumb, orz și pepene verde. Munca lor de un sezon a fost distrusă în doar câteva ore.

O grindină puternică cât oul de prepeliță a compromis toate culturile agricole, transmite nordnews.md.

,,Nu am mai văzut așa ploaie. Eram aici și m-am acoperit cu o peliculă. Piatra era foarte mare„, a spus Teodor Hajdeu, agricultor, s. Bobletici.

,,Uitați-vă la grâu, spicele nu-s, totul e rupt. A rupt chiar și frunzele copacilor.”

Agricultorul spune că nu are cui se plânge, decât copiilor, care sunt plecați la muncă peste hotarele țării.

,,Am copii în Anglia, în Irlanda și le-am arătat și lor. Mi-au spus demult să las pământul pentru că nu am niciun folos din el. Cred că așa și voi face la anul. Nu sunt puteri, iar guvernul nu se mai gândește să ne ajute.”

Ploaia a făcut prăpăd în toată comuna, dar cel mai mult au avut de suferit locuitorii din satul Bobletici.

,,De la Coșcodeni e distrus totul. Porumbul e distrus, pepenii verzi sunt distruși. Avem pământuri mai încolo și tot sunt distruse- 2 ha de orz, 1,5 ha de grâu, 6 ha de lucernă, totul e distrus. Priviți, l-au băgat în pământ. Priviți ce este aici.„, a povestit Nicolae Echim, agricultor, s. Bobletici.

Bărbatul spera să câștige un ban din roada de pepeni verzi, dar aceștia au fost găuriți de grindină.

,,Uitați-vă la harbuzul acesta, e cât nuca. El într-o lună de zile trebuia să aibă vreo 12-14 kg, dar de ceilalți nici nu mai vorbesc”, a mai spus agricultorul.

Oamenii spun că niciodată nu au beneficiat de ajutor din partea statului.

,,Pe noi ne-a afectat în ultimii doi ani, dar nimeni nu ne-a ajutat. Nu trebuie să ne dea averi mari, dar puteau să ne dea măcar o mie de lei la hectar să poată semăna din nou sau să are pământul.”

Primarul comunei Coșcodeni susține că persoanele care au avut cel mai mult de suferit, vor primi despăgubiri. Deocamdată nu știe care vor fi sumele de bani alocate fiecăruia. Deja șase persoane au solicitat ajutor. Printre ei, și gospodari care s-au trezit cu acoperișurile parțial distruse.

,,Trebuie să înregistrăm pagubele exacte și să venim cu un demers către Comisia Situații Excepționale, să vedem cum intervenim noi, autoritățile publice locale, cât și cele raionale, pentru a ajuta cât de puțin„, a menționat Liubovi Gobjila, primarul comunei Coșcodeni. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Și pentru astăzi, meteorologii au emis cod galben valabil până la miezul nopții. Se prevăd ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie.

O femeie din Chișinău a fost salvată de pompieri!!! Aceasta a rămas blocată în apartament
Articolul anterior
Cartea Tatianei Țîbuleac ,,Vara în care mama a avut ochii verzi” a fost premiată la București!
Articolul următor