Noi variante de Covid-19, raportate în SUA și Japonia

O noua variantă a coronavirusului ar putea fi prezentă în Statele Unite. Grupul de lucru de la Casa Albă a emis deja o avertizare în acest sens. Noua tulpină ar putea fi cu 50% mai contagioasă.

Grupul de lucru de la Casa Albă a avertizat că este posibilă prezența unei „variante americane” de Covid-19, care s-a dezvoltat în SUA și care se răpândește rapid, potrivit unui document obținut de NBC News.

Noua tulpină se răspândește în comunitățile locale și ar putea fi cu 50% mai contagioasă, conform raportului emis de autorități pe 3 ianuarie.

Oficialii din grupul de lucru de la Casa Albă spun că explozia de cazuri din ultimele săptămâni este de aproape de două ori mai mare decât rata de infectare din vară. Joi, Statele Unite au raportat cel mai negru bilanț de până acum, peste 4000 de decese cauzate de Covid-19.

„Accelerarea acestor cazuri sugerează că avem o nouă variantă de Covid-19 în Statele Unite, care s-a dezvoltat aici. În plus față de varianta din Marea Britanie, aceasta se transmite deja în comunități și poate fi cu 50% mai contagioasă. Fără implementarea purtării măștii și a distanțării sociale stricte, epidemiile s-ar putea agrava si ar putea deveni predominante”, se mai arată în raport.

Specialiștii medicali americani nu au oferit deocamdată un punct de vedere în acest sens. SUA a identificat cel puțin 52 de cazuri de Covid-19 cu mutația britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7.

În același timp, și Japonia confirmă o nouă variantă a coronavirusului.

Patru persoane care au venit în Japonia din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Tokyo, potrivit DPA.

Cei patru au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul, conform Digi24.ro. 

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Takaji Wakita, a declarat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă.

Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, iar un adolescent a prezentat febră. Al patrulea pasager, o adolescentă, nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

sursa

Încă trei cazuri de infectare cu tulpina britanică a Coronavirusului, confirmate în România
Articolul anterior
1.121 teste Covid, efectuate astăzi. Câte cazuri au fost confirmate?
Articolul următor
Alte articole interesante