Cât costă studiile fiicei Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică. Adolescenta urmează cursurile unei școli private

Andreea Marin a răspuns recent unui comentariu venit din partea unui urmăritor ceva mai „cârcotaș”, referitor la școala la care învață fiica ei. Adolescenta este eleva unei instituții particulare. Ce răspuns a dat fosta prezentatoare TV.

Ca orice părinte, Andreea Marin își dorește ca educația fiicei sale să fie pusă pe primul plan, astfel că a luat decizia, în urmă cu ceva vreme, să o inscrie pe Violeta la o școală particulară, pentru a se asigura că tânăra are parte de condiții la cele mai înalte standarde.

Școala este cu predare în engleză, astfel că fiica Andreei Marin stăpânește foarte bine această limbă, care este de multă vreme văzută ca una de circulație internațională.

Totodată, și taxele sunt unele pe măsură, având în vedere că nu este vorba de învățământul de stat, iar un urmăritor i-a adresat fostei prezentatoare TV un comentariu ceva mai caustic cu privire la acest aspect.

Violeta, fiica Andreei Mărin rezultată din mariajul cu Ștefan Bănică Jr, urmează cursurile unei școli din București, în regim privat, iar unele voci sunt de părere că taxele învățământului particular ar fi unele mult prea mari, existând mai multe diferențe comparativ cu învățământul de stat.

„Fata Andreei Marin merge la o școală particulară, dacă își permite doamna. Particularii vă jumulesc de bani, crezi că va fi mai inteligentă?”, i-a scris o urmăritoare Andreei Marin, în dreptul unei postări.

Vedeta TV nu a rămas indiferentă în urma comentariului și a ținut să dezvolte subiectul. Andreea Marin a explicat că în opinia sa școala internațională nu este una „de lux”, ci doar este mai civilizată decât cele de stat. De asemenea, are și un buget mai accesibil decâte multe altele care oferă aceleași condiții de învățământ.

„Nu, nu este o școală de lux, ci doar una civilizată. Este o școală privată cu un buget moderat în comparație cu celelalte, dar care oferă foarte mult în privința educației și sunt foarte multumiță ca părinte. Și da, muncesc în primul rând pentru copilul meu. În rest, răutățile gratuite nu își au locul aici”, a fost replica oferită de Andreea Marin.

Potrivit informațiilor apărute în presă, citate de Spynews, doar înscrierea a costat 1.000 de euro, sumă nerambursabilă. Pentru cinci ani de educație, se plătește un total de 11.125 de euro. Aici se mai adaugă 800 de euro pentru masă. Pentru anii de gimnaziu s-au plătit în jur de 90.000 de euro pentru educația elevei.

sursa

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Ne putem aștepta la noi scumpiri a energiei electrice. Prețul curentului poate fi majorat în regim de urgență
Articolul anterior
Teamă pe toate fronturile. Armata rusă aduce un număr uriaș de fortificații la Melitopol
Articolul următor