Câți președinți întrece o Regină? Răspunsul îl știe regina Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a, în engleză Elizabeth Alexandra Mary, este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

separator

Regina Elisabeta a II-a s-a născut la Londra, pe 21 aprilie 1926. A urcat pe tron la 6 februarie 1952 și este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.  A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea).

Elisabeta avea treisprezece ani când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Pe 21 aprilie 2018, regina Elisabeta a II-a a împlinit 92 de ani. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Regina Elisabeta a II-a se bucură de o înaltă popularitate. De-a lungul istoriei, suverana a avut întâlniri oficiale cu zeci de președinți ai celor mai puternice state ale lumii.

Chirurgul plastician Anatolie Taran te ajută sa scapi de pungile sub ochi!
Articolul anterior
Incendiu de proporții în Germania. 25.000 de oameni au fost evacuați dintr-un imens parc de distracții
Articolul următor
Alte articole interesante