Caz ieșit din comun. O româncă și-a declarat soțul mort pentru a se recăsători

Cazul a avut loc în orașul Bârlad, din România, unde un bărbat în vârstă de 63 de ani a aflat că, a fost declarat mort de către soția sa în urma cu câțiva ani. Acesta a lucrat ilegal în Turcia aproape 20 de ani, iar după ce a fost expulzat, ajuns în România, i s-a spus pe Aeroport că, în acte, apare ca fiind decedat.

separator

În anul 1989, bărbatul a decis să rămână definitiv în Turcia, unde muncise legal până atunci. Dar, din cauza neînţelegerilor cu soţia, a luat hotărârea de a nu se mai întoarce acasă. Între timp, în România, femeia l-a declarat decedat şi s-a recăsătorit. Iar rudele acestuia nu l-au mai căutat.

„Am lucrat 19 ani fără viză. Nu am avut viză”, spune bărbatul.

În această perioadă a fost bucătar în diverse restaurante de lux. A învăţat să jongleze cu legea, dar, pe fondul crizei din Turcia, controalele s-au înăsprit, aşa că autorităţile l-au trimis în România.

„Am fost ridiciat din pat şi dus la arestul poliţiei, am ajuns la Otopeni cu biletul de la ei. Mi-au luat actele şi mi-au spus că fac o glumă. Că sunt decedat. Nu îmi puteam reveni. În 2016 s-a eliberat cerfificatul de deces. Dar din 2003 sunt declarat decedat”, povesteşte bărbatul.

Ajuns în Bârlad, mama lui, în vârstă de 84 de ani, dar şi vecinii, au încremenit de uimire. Fără bani şi cu probleme de sănătate, omul încearcă acum să îşi recapete identitatea.

„Nu am bani de pâine, dar de avocat. Am depus un apel împotriva hotărârii judecătoreşti prin care am fost declarat decedat la cererea soţiei”, susţine acesta.

Bărbatul, care trăieşte din mila unei vecine, vrea să se întoarcă în Turcia după ce îşi va rezolva problemele.

Sursa

Țara noastră a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în UE

Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea, scrie tvrmoldova.md.

Republica Moldova a obținut dreptul de exporta carne proaspătă de pasăre pe piața UE după ce, pe parcursul ultimilor doi ani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a promovat mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. A fost evaluat sistemul național de control sanitar-veterinar, cel de laboratoare, capacitățile de administrare a focarelor de gripă aviară, dar şi gradul de implementare a cerințelor și standardelor Uniunii Europene.”Este un semn că instituțiile dacă se mobilizează atunci pot obține caste rezultate pentru agenții noștri economici care crează locuri de muncă bine pătite. Vom continua crearea asta de opotunități pentru export în cea mai mare piață globală cu cei mai bogați consumatori”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.Din martie 2023, Republica Moldova poate exporta în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de consum. În prezent, în toată ţara activează 43 de unități de creștere a păsărilor și aproape 227 mii de gospodării individuale.

Agenția Servicii Publice anunță sistarea temporară a prestării serviciilor

Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării.

Specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică  lucrează, în prezent, asupra remedierii problemelor tehnice apărute.

Târg Pascal în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. De când se deschide

Târg Pascal în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

În perioada: 01-04 mai 2024, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de str. Mitropolit Varlaam, se va desfășura un târg tematic cu produse pascale.

Acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor autohtoni.

Totodată, în perioada: 27.04-04.05.2024, în sectoarele orașului sunt organizate târguri tematice cu produse pascale.

Mai mult, în zilele de 12 și 13 mai 2024, sunt prevăzute activități de comerț la intrările în Cimitirul „Sfântul Lazăr” din str. Doina, cu pască, cozonaci, produse de patiserie fără cremă, băuturi răcoritoare și fierbinți, flori și compoziții florale.

În același timp, la intrarea în Cimitirul Central din str. A. Mateevici vor fi desfășurate activități de comerț cu flori și compoziții florale.

Agenții economici participanți la târguri vor asigura: aspectul exterior al locurilor de comerț corespunzător tematicii sărbătorii, comercializarea doar a produselor permise, în baza actelor administrative emise de către APL, respectarea condițiilor de livrare și păstrare pentru produsele plasate spre comercializare, echiparea corespunzătoare a personalului de deservire etc.

Ceaiul care alungă răceala în 24 de ore. Rețeta unui fitoterapeut renumit
Articolul anterior
Tatiana Heghea a postat prima imagine cu cei doi micuți ai săi!
Articolul următor