Potrivit unor surse din cadrul Poliției, la sediul IPJ Brașov s-a prezentat un bărbat de 43 ani care a afirmat că și-a omorât soția și cei doi copii.
Bărbatul avea sânge pe haine atunci când a ajuns la Poliție pentru a mărturisi crima, scrie Antena 3. Omorul s-ar fi petrecut în zona blocurilor recent construite din Brașov. Bărbatul și-a ucis soția, în vârstă de 42 ani, copiii, în vârstă de 18 ani (fată) și 13 ani (băiat).
Autorul triplei crime de la Brașov, ar fi avut o revelație în timpul unei vizite la o mânăstire, în urmă cu câteva zile, după care a încercat să se sinucidă, informează surse din anchetă.
Această intenție nu s-a concretizat, așa că, din cauza revelației avute, s-ar fi hotărât să-și omoare toată familia. Înainte de crimă, Florin Mircea Buliga a așteptat să adoarmă copiii și soția, apoi i-a înjunghiat.
Ancheta spune că bărbatul care și-a ucis familia ar suferi de psihoză.
Polițiști bătuți crunt de doi tineri, la Ialoveni
Doi polițiști au fost bătuți cu pumnii și picioarele de doi inși, în timp ce documentau o contravenție. Cazul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18-19 ianuarie, în jurul orei 03:50, în localitatea Văsieni, din raionul Ialoveni, susțin sursele PulsMedia.MD.
Potrivit surselor este vorba despre doi indivizi cu vârste de 25 de ani și respectiv 35 de ani, care din intenții huliganice, au sărit la bătaie la doi polițiști aflați în misiune de serviciu.
Unul dintre ei l-a lovit pe un polițist cu pumnii, iar altul cu picioarele în regiunea feței, provocându-le dureri fizice.
Cei doi bătăuși au fost imobilizați și încătușați de oamenii legii, ulterior au fost escortați al IP Ialoveni, unde au fost reținuți pentru 72 de ore, pe numele lor fiind pornite cauze penale pentru ultragiere.
Rezultatele preliminare ale recensământului vor fi prezentate până la finele lunii ianuarie
Termenul de diseminare a rezultatelor preliminare ale Recensământului Populației și Locuințelor este 31 ianuarie, conform Calendarului de diseminare. Biroul Național de Statistică intenționa să prezinte aceste date mai devreme, până la finele anului trecut, dar este nevoie de mai mult timp pentru potrivirea datelor Anchetei Post-recenzare cu datele recensământului, anunță instituția într-un comunicat de presă, citat de IPN.
Rezultatele preliminare ale recensământului vor include date privind mărimea și structura populației pe sexe, grupe majore de vârstă, medii de reședință și țara de naștere, precum și distribuția populației pe regiuni de dezvoltare și în funcție de caracteristici etno-culturale, dificultăți în desfășurarea activităților zilnice.
În perioada 8 aprilie-7 iulie 2024, au fost recenzate 2,4 milioane de persoane. În perioada respectivă au fost recenzate și peste 1,6 milioane de locuințe, inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate.
Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc azi pe Sfântul Ioan Botezătorul
Sfântul Ioan Botezătorul este considerat cel mai mare și important între sfinți, după Fecioara Maria și este cel care a anunțat și pregătit venirea Mântuitorului pe pământ. Astfel, din acest motiv, este considerat și numit în religie Înaintemergătorul Domnului, iar sărbătoarea în sine este cunoscută și sub denumirea de “Sânt-Ion” sau “Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, informează unica.md.
Sfântul Ioan Botezătorul se sărbătorește în fiecare an pe data de 20 ianuarie, sărbătoarea fiind cunoscut și sub denumirea simplă de Sfântul Ion. Cu această ocazie, tradiția populară consideră că s-au încheiat în mod oficial sărbătorile de iarnă începute de Sfântului Nicolae. Sfântul Ion este precedat de Bobotează, o sărbătoare extrem de importantă care simbolizează botezul Domnului Iisus Hristos.
Se crede că în ziua se Sfântul Ion este bine să te speli pe față cu agheasmă luată de la Bobotează, denumită și agheasmă mare, pentru a fi ferit tot anul de boli și necazuri.
Tradiția spune ca de Sfântul Ion să zâmbim mai mult ca niciodată, deoarece persoanele care sunt triste în ziua de Sfântul Ion atrag ghinion și nu vor fi fericite nici în restul anului.
Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul pruncilor și credința străveche spune că femeile care-și doresc să devină mame trebuie să se roage la Sfântul Ion pentru a naște copii sănătoși.
Se spune conform tradiției populare că după Sfântul Ion se botează gerul, adică se înmoaie frigul și începe să se facă mai cald.
Biserica Creştină de rit vechi a fixat mai multe sărbători pentru prăznuirea sa, între care zămislirea (5 octombrie), ca botezător (20 ianuarie), ziua naşterii (7 iulie) şi ziua morţii sale (11 septembrie).