Cazul tânărului împușcat într-o pădure din Sângerei. Mărturiile concubinei

Au apărut noi detalii despre cazul tânărului de 29 de ani care a fost împușcat în cap dintr-o armă cu lunetă într-o pădure din Sângerei.

Tânărul ar fi fost împreună cu concubina sa, transmite Deschide.md.

Potrivit Poliției, în această dimineață, în jurul orei 08:15, un bărbat din localitatea Frunzești, Florești, a alertat Poliția după ce în curtea sa a venit o femeie și s-a plâns că concubinul ei a fost împușcat în pădure.

Femeia de 36 de ani le-a declarat polițiștilor că în această dimineață, aproximativ la ora 04:00, împreună cu concubinul ei mergeau pe jos printr-o fâşie forestieră din extravilanul localității Țipleşti, raionul Sângerei, și din cauza oboselii s-ar fi culcat în iarbă. 

Ulterior, cei doi ar fi fost treziți de o serie de fluierături care se auzeau din direcția unui teren agricol semănat cu floarea-soarelui.

Atunci bărbatul s-a ridicat de la sol, dar a fost împușcat în cap și s-a prăbușit însângerat. Femeia le-a mai spus polițiștilor că după împușcătură s-a auzit zgomotul motorului unui vehicul care s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Aceasta a abandonat cadavrul soțului în iarbă și a fugit de la fața locului până în localitatea Frunzești.

Solicitată telefonic, Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în cadrul cercetării la fața locului s-a stabilit că „decesul a survenit din cauza leziunilor corporale din regiunea capului, provocate de penetrarea prin regiunea facială şi ieşirea prin regiunea occipitală a unui glonte ce a fost depistat în apropiere de victimă. 

Pe terenul agricol au fost depistate şi ridicate mai multe urme lăsate de roțile automobilului neidentificat. Arma din care a fost efectuată împuşcătura şi persoana ce a efectuat-o la moment nu sunt identificate. 

Pe cazul dat, organul de urmărire penală al IP Sângerei a pornit o cauză penală conform art. 145 alin. 1 din Codul penal”, a precizat Fetco.

Amintim că, potrivit surselor Deschide.MD, bărbatul ar fi fost împușcat dintr-o armă cu lunetă, cartușul fiind găsit de ofițerii de investigații la o distanță de 140 de metri de la locul unde a fost găsit cadavrul.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

Trei bărbați au fost arestați pentru escrocherie în proporție de aproape un milion de lei. Ce schemă au pus la cale

Trei bărbați de 25, 27 și 30 de ani, originari din Chișinău, Bălți și Căușeni au fost arestați, fiind învinuiți de escrocherie în valoare de aproape un milion de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.  

Ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Principal, au documentat timp de două luni activitatea infracțională  a bărbaților. Aceștia au creat o societate comercială prin intermediul căreia au convins un reprezentant al unei companii despre existența unui lot de grâu de 350.000 de kg, destinat realizării,  eliberând fraudulos acte administrative.  Ca urmare, persoana juridică a efectuat o tranșă pe contul persoanelor vizate, în sumă de 900.000 de lei.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, fiind efectuate  percheziții autorizate, de unde au fost ridicate mai multe carduri bancare, stick-uri, ștampile, purtători de informație, dar și alte acte false.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, bărbații au fost reţinuţi, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile.

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de  la 8 la 15 ani.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu suportul mascaților din cadrul  BPDS „Fulger”.

Cetățenii vor putea contracta servicii de asistență juridică la distanță

Forma electronică a mandatului avocatului și a avocatului stagiar va fi reglementată în legislație, iar cetățenii vor putea contracta servicii de asistență juridică de la distanță. Raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat la ședința de astăzi, 26 noiembrie, a Comisiei juridice, numiri și imunități, scrie stiri.md.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, la propunerea Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Modificările legislative sunt necesare întrucât, în prezent, Legea cu privire la avocatură nu reglementează forma electronică a mandatului, iar formularul mandatului avocatului și al avocatului stagiar trebuie să fie imprimat pe suport de hârtie, cu aplicarea ștampilei.

Astfel, autorii propun modificări la Legea privind avocatura, precum și actualizarea Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă, a Codului de executare, a Codului administrativ și a Codului fiscal, pentru a integra complet utilizarea formei electronice a mandatului avocatului. 

Astfel, se va oferi posibilitatea de a certifica împuternicirile avocatului prin mandat în formă electronică și copia certificată a acestuia pe suport de hârtie. Mandatul avocatului va trebui semnat cu semnătură electronică calificată. 

Acest lucru va permite avocaților să încheie contracte de asistență juridică la distanță, iar de acest lucru vor beneficia inclusiv cetățenii din diasporă, care au nevoie de asistență juridică pentru soluționarea litigiilor care apar pe teritoriul Republicii Moldova.

De menționat că reglementarea formei electronice a mandatului avocatului va asigura și implementarea soluției E-dosar judiciar din cadrul Sistemului informațional judiciar, care presupune automatizarea procesului de depunere a cererii în instanța de judecată în format electronic și distribuirea materialelor din dosar în formă electronică. Respectiv, avocații și avocații stagiari vor putea depune cererile în instanța de judecată prin intermediul Sistemului Informațional Judiciar.

Proiectul de lege privind forma electronică a mandatului avocatului va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Adda a aflat, în sfârșit, cum s-a îmbolnăvit de borelioză și bartonella: ”Eu nu am luat-o prin mușcătură de căpușe”
Articolul anterior
Peste 8.300 de cereri de înscriere a copiilor la școală au fost depuse în Chișinău
Articolul următor