Ce a făcut echipa Rusiei în ziua în care Putin a anunțat mobilizarea

Naționala U21 a Rusiei a câștigat un meci amical împotriva reprezentativei similare din Belarus, scor 6-1. A fost prima ieșire din țară de la startul războiului, iar rușii au tratat cu mult fast momentul.

În ziua în care Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia, reprezentativa U21 s-a deplasat pentru primul meci amical de la începutul războiului din Ucraina. Adversară a fost Belarus U21, într-o partidă disputată pe arena Haradski din Borisov. Totul în ciuda celor de la UEFA, care ieri au menținut decizia suspendării rușilor din toate competițiile internaționale.

Rusia U21 sfidează interdicția UEFA: jubilează după amicalul cu „prietenii” bieloruși

Pe stadion au fost prezenți doar câteva sute de fani. Federațiile celor două țări nu au transmis live partida. S-au mulțumit să posteze doar clipuri scurte cu momentele importante, cum a fost golul marcat Konstantin Tyukavin în minutul 13.

S-a încheiat 6-1, iar presa din Rusia a jubilat. Sport-Express, unul dintre cele mai accesate site-uri, a deschis cu titlul: ”Revenirea epică a naționalei de tineret”. Printre laudele aduse selecționerului Mikhail Galaktionov, jurnaliștii au lăudat și organizarea, modul în care a fost efectuată prima deplasare externă de la startul războiului. 

Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului

Președintele federației ucrainene, Andri Pavelko, a anunțat că UEFA interzice Rusiei să participe la tragerea la sorți a preliminariilor CE. N-are voie la turneul final. Comitetul Executiv al forului continental a confirmat hotărârea astăzi.

„Toate echipele rusești sunt suspendate, după decizia UEFA din februarie 2022, confirmată de TAS în iulie 2022. Astfel, Rusia nu este inclusă în tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024”, informează site-ul forului european.

Un ofițer din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-a stins din viață. Colegii sunt îndurerați

Serviciului de Protecție și Pază de Stat a anunțat azi despre decesul unui dintre colegi, Denis Curjos. Instituția a venit cu un mesaj de condoleanțe.

”Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul colegului nostru, Denis Curjos, căpitan al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Denis Curjos a fost un ofițer de protecție onest și devotat, îndeplinindu-și cu onoare misiunile încredințate. Pe lângă abilitățile sale profesionale, Denis a fost un om cu un suflet generos și un prieten de nădejde pentru toți cei care au avut privilegiul să îl cunoască.

Ne exprimăm întreaga compasiune și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Başcana Găgăuziei îl dă în judecată pe președintele Parlamentului Igor Grosu

Bașcana UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, propulsată în funcție de partidul declarat neconstituțional Șor și cu statut de învinuită pentru acceptarea finanţării din partea unui grup criminal organizat, l-a acționat în judecată pe președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie stiripesurse.md.

O cerere în acest sens a fost depusă în data de 20 mai, pe cale civilă, într-un proces de apărare a onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale. Acțiunea în instanță intervine după ce speakerul Grosu, a spus la Pro TV Chișinău că Guțul nu ar avea șanse să devină membră a Guvernului, deoarece „ legea nu prevede ca bandiții să devină membri ai Guvernului”.

Pe 16 mai, Guțul a pierdut în primă instanță procesul de apărare a onoarei împotriva președintei Maia Sandu. Cererea sa a fost refuzată de magistrata Natalia Russu, care a concretizat că Guțul nu va mai putea să se adreseze repetat în judecată „cu aceeaşi acţiune, împotriva aceluiaşi pârât și cu acelaşi obiect şi aceleaşi temeiuri”.

Evghenia Guțul a atras recent atenția asupra faptului că președinta Maia Sandu nu a semnat decretul de confirmare a sa ca membru al Guvernului Republicii Moldova, așa cum prevede legea din 1994. Maia Sandu a comentat  că „o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, o persoană care face declarații împotriva propriei țări nu are ce să caute în Guvernul Republicii Moldova”.

În investigația Bașcaniada: ofensiva rusă pentru șefia autonomiei găgăuze, portalul Anticoruptie.md a deconspirat faptul că  „lumea rusă” a avut și are încă o influență puternică în regiune, iar majoritatea liderilor de opinie și politici nu-și ascund „legăturile periculoase” cu administrația de la Kremlin. Rusia a fost prezentată ca un garant al binelui social și al viitorului sigur și în retorica Evgheniei Guțul, susținută de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda bancară, scrie

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, examinează cauza în care guvernatoarea regiunii găgăuze și o secretară din cadrul Oficiului Central al fostului Partid „Șor”, Svetlana Popan, sunt inculpate pentru acceptarea finanţării din partea unui grup criminal organizat.

Cele două învinuite nu au recunoscut faptele comise. Pentru infracțiunea săvârșită, legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 57.500 la 92.500 de lei sau cu închisoare de la doi la șapte ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la doi la cinci ani.

Panică la un liceu din Chișinău, după ce oamenii legii au fost sesizați că instituția este minată

Alertă cu bombă la un liceul din sectorul Rîșcani al capitalei. Ofițera de presă din cadrul poliției capitalei, Natalia Stati, a declarat pentru NM că oamenii legii au fost sesizați că în instituția de învățământ este amplasat un obiect explozibil în jurul orei 08:45. Toate serviciile specializate au ajuns la fața locului, a confirmat sursa citată, iar elevii și profesorii au fost evacuați. Potrivit surselor NM, este vorba despre liceul „Natalia Gheorghiu”, scrie NM.md.

„Poliția a fost sesizată în jurul orei 08:45, prin intermediul serviciului unic 112, precum că într-un liceu din sectorul Rîșcani,  este amplasat un obiect explozibil. Apelul fiind făcut de către un bărbat. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, elevii și profesorii au fost evacuați zona încercuită”, a declarat Natalia Stati pentru NM.

ACTUALIZARE: În urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului „Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile, a declarat Natalia Stati pentru NM.

„Ofițerii de investigație întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana”, a precizat Stati.

Pe caz a fost inițiat un proces penal. „Toate circumstanțele se stabilesc”, a mai precizat sursa citată.

Amintim că, pe 11 martie, o persoană necunoscută a anunțat oamenii legii că o instituție de învățământ de pe strada A. Pușkin din Chișinău ar fi fost minată, însă alerta s-a dovedit a fi falsă. Poliția a stabilit atunci că apelul a survenit din orașul Grigoriopol, regiunea transnistreană.

Caz șocant la Șoldănești! O femeie ar fi fost violată de un consătean mult mai tânăr
Articolul anterior
UE pregătește noi sancţiuni împotriva Rusiei
Articolul următor