Ce a rămas în urma incendiului din sectorul Buiucani? Imagini de la fața locului

Laboratorul experimental antiincendiar investighează circumstanțele și cauza producerii incendiului din sectorul Buiucani, izbucnit la mansarda unui bloc de locuit.

Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul IGSU investighează circumstanțele și cea mai probabilă cauză de producere a incendiului izbucnit pe 23 octombrie întru-n bloc de locuit de pe strada Pelivan nr.17/3 din municipiul Chișinău. În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiu, evaluând toate circumstanțele, angajații IGSU au înaintat trei versiuni care puteau sta la baza izbucnirii focului. Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică.

O altă versiune precăutată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului. Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști, după finalizarea cercetării.

Incendiul din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice. În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana a obținut traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar la moment se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.

(sursa foto: Pro TV Chișinău)

În Capitală vor fi amenajate mai multe parcări cu plată
Articolul anterior
Poveste de iubire în pandemie. Doi asistenți medicali s-au îndrăgostit în prima linie a luptei anti-Covid
Articolul următor
Alte articole interesante