Ce lucruri bune îți poate oferi un loc de muncă la JustConsult?

Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă te gândești, în primul rând, la rolul pe care îl vei avea în noua echipă și cum va evolua cariera ta profesională.

JustConsult, zilnic, acordă asistență legală și oferă soluții moldovenilor în procesul de obținere a cetățeniei române și de perfectare a actelor românești – pașaport sau buletin de identitate românesc, transcrierea certificatului de naștere, a certificatului de căsătorie etc.

În cei 19 ani de activitate, JustConsult a reușit să atragă în echipă oameni uimitori și să le ofere o carieră surprinzătoare. JustConsult reprezintă cea mai mare echipă de experți în acte românești din Republica Moldova și fiecare angajat are un rol important în companie.

Ce valori apreciază la angajații săi compania JustConsult?

Este important ca angajații JustConsult să aibă dorința de a lucra, capacitatea de a fi orientat către client, către rezultate și calitate, către lucru în echipă.

Este la fel de important să fie deschis instruii și autodezvoltării, pentru ca să poată face față fluxului permanent de informații și actualizări.

Încrederea e valoarea care ne permite să ne asumăm angajamente și să le ducem până la capăt. Această valoare înseamnă să oferim deplina garanție în corectitudinea și siguranța companiei noastre, cu care abordăm fiecare nevoie a clienților și a partenerilor. Iată de ce ne ținem întotdeauna promisiunile”, spune Vasile Micleușanu, manager HR, care recent a intrat în familia JustConsult.

Daria Lupu, șefa Departamentului HR din cadrul JustConsult spune că în companie nu există poziții neimportante, iar fiecare angajat are perspectivă de creștere. „Nu avem poziții neimportante și iată de ce nu avem nici angajați neimportanți. Ne ghidăm după cultura rolului și oferim fiecărui membru din echipă posibilitatea de a-și descoperi talentul, pentru că viața nu este despre un loc de muncă, este despre un scop. Am pregătit 100 de posturi vacante și vom fi bucuroși să ne cunoaștem viitorii colegi”.

Ce spun angajații JustConsult despre lucrul în echipă?

Despre experiența sa în companie a vorbit Irina Sorocean, lider de echipă în cadrul JustConsult. „De 5 ani, spun cu mândrie că sunt parte din echipa JustConsult și de asta am ales să susțin colegii noi veniți prin programul de mentorat din companie, pentru a-i motiva să crească și să se dezvolte. Împreună, suntem mai puternici și știu sigur că efortul pe care îl depun zilnic va fi apreciat. Mă simt utilă alături de oamenii care sunt experți în ceea ce fac și știu să lucreze foarte bine în echipă. Ce îmi place la JustConsult? Că văd clienții noștri fericiți atunci când primesc soluții la problemele lor. Aici mă simt în siguranță și protejată, iar atunci când apar dificultăți știu că pot găsi ajutor chiar din echipă”.

Andrei Cepoi activează în calitate de Jurisconsult în cadrul secției de calitate și calificare la JustConsult – Cetățenie română. „Lucrul meu este complex – am grijă ca toate serviciile prestate de către companie să corespundă cerințelor legale. Interacționez cu diferiți oameni și mă asigur ca cele mai complicate cazuri să fie rezolvate cât mai eficient. Cea mai mare realizare în echipă? Echipa mea reușește zilnic să livreze cele mai sigure și de încredere servicii din domeniul cetățenei române, iar în timpul pandemiei, când procedura de perfectare a actelor era neclară, am reușit să fim alături de cetățenii care aveau nevoie de informații și suport în procesul de perfectare a actelor românești”.

Care ar fi motivele pentru care să devii parte a echipei JustConsult?

JustConsult este o companie cu valori și o cultură organizațională avansată. În cadrul companiei activează aproximativ 100 de angajați – juriști experimentați, experți în acte românești, specialiști în vânzări, în IT, marketing, transport. Obiectivul este dublarea echipei, care tinde spre 200, gata să răspundă prompt nevoilor clienților.

Pentru această primăvară, compania anunță un număr de 100 de posturi vacante. Intră pe site-ul justconsult.md și verifică dacă te regăsești în cerințele companiei. Lista posturilor disponibile este una generoasă și cu siguranță poți găsi ceva potrivit competențelor și specializării.

Iată lista cu posturile vacante de muncă la care poți aplica:

Operator Call-Centru
Specialist procesare acte
Manager Oficiu
Copywriter
Social Media Manager
PR Manager
Manager Marketing
Consultant în teren
Consultant în teren Oficiul Cahul și Bălți
Contabil-casier
Consultant Oficiul Teritorial Bălți
Șofer

Completează formularul aferent anunțului sau transmite CV la adresa hr@justconsult.md (indicând obligatoriu postul la care candidezi), iar noi te vom contacta pentru a ne vedea la un interviu. Dacă mai ai întrebări, sună 061137060.

Moldova va continua să cumpere energie electrică din România

Republica Moldova va continua să cumpere energie electrică de pe bursa română. Chișinăul nu va apela la planul inițial prin care să ofere gaz regiunii transnistrene în schimbul energiei electrice gratuite. Informația a fost confirmată de premierul Dorin Recean, transmite ipn.md.

Întrebat de ce nu s-a mers pe ideea inițială, Recean a menționat că Chișinăul a avut mai multe soluții, în final s-a mers pe cea care a convenit tuturor părților.

„Noi am făcut calculele necesare și am spus că pentru malul drept este judicios și economic mai avantajos să cumpărăm această energie direct din România, decât să trimitem gazul la Cuciurgan și ei să facă pentru noi energie electrică”, a menționat premierul Dorin Recean.

Cât despre eventuale reduci de tarif pentru locuitorii de pe malul drept, premierul a menționat că e nevoie de susținere financiară. „Noi vom continua cu Guvernul, dar și prietenii noștri din Uniunea Europeană, să aducem mai multe resurse financiare pentru a face acest obiectiv posibil”, a spus prim-ministrul.

Republica Moldova și Uniunea Europeană au ajuns la un acord final privind pachetul de ajutor care a fost anunțat la începutul acestei săptămâni. Banii, 64 de milioane de euro, vor veni în două tranșe. 30 de milioane de euro din prima tranșă vor fi folosiți pentru a cumpăra gaz și energie electrică pentru ambele maluri ale Nistrului. Respectiv, 20 de milioane de euro vor merge pentru achiziționarea gazelor naturale ca ajutor umanitar destinat regiunii transnistrene, iar 10 milioane pentru achiziționarea energiei electrice pentru necesitățile malului drept al Nistrului. Încă 34 de milioane de euro vor veni, în cea de-a doua tranșă, ca suport bugetar.

Alertă de gripă aviară în Criuleni

O lebădă găsită moartă pe malul râului Nistru, în apropierea orașului Criuleni, a fost confirmată pozitiv pentru gripă aviară. În acest context, autoritățile locale au stabilit măsuri şi restricţii pentru prevenirea răspândirii bolii, scrie newtv.md.

Primarul orașului Criuleni, Mihai Sclifos, a semnat o dispoziție, vineri 31 ianuarie 2025, prin care se interzice întreținerea păsărilor în libertate cu acces în afara curților și gospodăriilor personale.

De asemenea, autoritățile au restricționat circulația în apropierea râului Nistru și au interzis desfășurarea activităților de agrement sportive și pescuitului în această zonă. În plus, vânzarea sau capturarea animalelor sălbatice este temporar interzisă.

Două focare de pestă porcină la două ferme din nordul țării

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), informează despre identificarea a două cazuri de pestă porcină africană, înregistrate în două ferme comerciale de capacitate mica, localizate la nordul țării, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În data de 14.06.2024 și 16.06.2024, Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV), prin încercările de laborator, a confirmat prezența virusului pestei porcine africane (PPA) în probele recoltate de la porcii domestici din două ferme comerciale de capacitate mica din s. Gîrbova r. Ocnița și s. Vărăncău r. Soroca. Imediat ce Subdiviziunile  teritoriale pentru siguranța alimentelor au fost notificate despre rezultatul testărilor de laborator, acestea au demarat acțiunile stabilite pentru combaterea și eradicarea focarului.

Au fost întrunite Comisiile pentru Situații Excepționale a raioanelor Ocnița și Soroca, care au aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestor focare, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1368/2016 cu privire la aprobarea unor norme sanitar-veterinare, Hotărârii Guvernului nr. 1374/2016 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare, privind stabilirea măsurilor generale de combatere a unor boli la animale și măsurilor specifice referitoare la boala veziculoasă a porcului și ale Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 1 din 21.09.2018 cu privire la măsurile de profilaxie, combatere și eradicare a pestei porcine africane.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a demarat procedurile de notificare a structurilor abilitate  la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizația Mondială a Sănătății Animalelor, precum și alți parteneri externi, despre apariția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor vizate, în colaborare cu alte instituții competente ale statului. La fel, a fost restricționată mișcarea porcilor din exploatațiile non-profesionale către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale pe teritoriul Republicii Moldova, precum și plasarea pe piață a produselor și subproduselor parvenite de la acestea, în conformitate cu prevederile Ordinului directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nr. 233 din 13.07.2022.

Subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor conlucrează cu autoritățile publice locale, autoritățile abilitate pentru combaterea comercializării și transportării ilicite a porcilor din exploatațiile non-profesionale și a produselor obținute de la acestea.

Agenția este dispusă să acorde persoanelor, care au notificat despre depistarea unor cadavre de mistreți și locul amplasării acestora, recompense în mărime de 50 euro pentru fiecare cadavru notificat.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu utilizeze în hrana acestora cereale proaspăt recoltate, resturi culinare și să respecte cu strictețe cerințele minime de biosecuritate.

Tot în acest context, solicităm cetățenilor de a nu procura produse alimentare din locuri neautorizate, precum și de a nu procura produse alimentare din carne de porc din țările în care evoluează pesta porcina africană, în scopul aducerii acestora în Republica Moldova, deoarece acestea vor fi confiscate și distruse, din motivul riscului pe care îl reprezintă.

Gesturi tandre între Emmanuel şi Brigitte Macron, la sărbătorirea unui nou mandat
Articolul anterior
Cum ne comportăm de Paștele Blajinilor! 10 reguli enunțate de un preot
Articolul următor