Ce sunt „facekini”, accesoriile la mare modă care protejează împotriva efectelor nocive ale soarelui

Căldura insuportabilă din timpul verii le stimulează creativitatea unora care încearcă să găsească fel de fel soluții pentru a trece mai ușor prin temperaturile chinuitoare. Pe lângă pălării cu ventilatoare incorporate și evantaie, oamenii au început să poarte măști pentru a-și proteja fața de soarele arzător. În Beijing, de exemplu, sunt la mare modă unele măști pentru protecția solară, în condițiile în care temperaturile au început să depășească 35°C. Se numesc facekini și ajută la protecția tenului, pentru a evita arsurile solare, notează The Guardian citat de unica.ro.

Cu temperaturi ce depășesc 35°C în unele părți ale țării, rezidenții și vizitatorii au început să poarte pălării cu ventilatoare încorporate, dar și să-și acopere chipul și întreg capul cu aceste facekini, pentru a evita arderea pielii.

Facekini sunt un fel de măști integrale, care acoperă tot capul, confecționate din materiale subțiri, cu găuri în zona ochilor, a nasului și a gurii și arată precum cagulele.  Doar că nu toate sunt simple și unele aduc un aport stilistic important în ținuta zilnică, găsindu-se în diferite culori și cu diferite imprimeuri. Tot pentru a se proteja de căldura infernală, oamenii mai poartă, de asemenea, mâneci separate pentru a-și acoperi brațele sau jachete din țesături rezistente la ultraviolete.

„Suntem îngrijorați că ne ardem!” „Comparativ cu ce era înainte de pandemie, acum doi sau trei ani, anul acesta este mult, mult mai bun. Volumul vânzărilor a crescut simțitor anul acesta. Suntem îngrijorați că ne ardem și nu vrem să ne bronzăm, așa că suntem pe deplin pregătiți”, a spus un agent de vânzări, care lucrează într-un magazin ce comercializează accesorii vestimentare și facekini.

„Acest produs se vinde bine și pentru că acoperă colțul ochiului, unde pistruii pot apărea ușor”, a spus Dong Wei, comerciant la Yiwu International Trade Market. Multe femei din Asia de Est preferă să-și păstreze tenul alb și de aceea este foarte important pentru ele ca razele soarelui să nu le afecteze culoarea pielii. În plus, facekini pot contribui și la prevenirea apariției bolilor de piele.

”Principala preocupare pe care o am este reprezentată de potențialele boli ale pielii sau de apariția petelor solare”, a spus Li Xuyan, o studentă de 17 ani care vizita o zonă turistică din Beijing împreună cu mama ei, ambele purtând facekini. Anul acesta, China s-a confruntat cu un număr record de zile cu temperaturi ridicate. Din 1951 până anul trecut, Beijingul a experimentat doar șase zile în care temperaturile au ajuns la 40°C, toate înregistrate în ani separați. În doar în acest an, orașul a avut parte patru zile de caniculă cu 40 de grade în termometre.

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Scandal în România după explozia de la Crevedia! Sindicatul Poliției, despre căștile pompierilor topite: ”Parcă erau echipați în hârtie igienică“
Articolul anterior
Maia Sandu a primit un nou premiu, pentru curaj și calitățile de lider
Articolul următor