Cea mai mare pădure artificială din lume. Unde se află

China a creat cea mai mare pădure artificială din lume într-un deșert. Din anul 2012, țara cu cea mai mare populație din lume a pus în aplicare un program de dezvoltare a civilizației ecologice, care se concentrează pe acoperirea cu vegetație a zonelor care au fost puternic afectate de poluarea mediului. Iată care este lucrarea emblematică a Chinei, cunoscută drept cea mai mare pădure artificială.

Cu o suprafață de 9.333 de kilometri pătrați, Saihanba este cea mai mare pădure artificială din lume, situată în nordul orașului Chengde, provincia Hebei din nordul Chinei.

Parcul forestier național Saihanba din Chengde a devenit un renumit teren de vânătoare al vechilor familii regale și face parte din padocul lui Mulan. Saihanba este un cuvânt mixt mongol și chinezesc, care înseamnă „munte frumos și înalt”.

Saihanba este considerată un miracol pentru marea sa transformare din teren sterp în pădure luxuriantă, iar acest lucru se datorează eforturilor extraordinare ale celor trei generații de chinezi care au lucrat acolo.

Saihanba găzduia înainte resurse forestiere abundente

În urmă cu 400 de ani, Saihanba găzduia resurse forestiere abundente și o mare biodiversitate. Cu toate acestea, defrișările și războaiele constante au transformat zona într-un deșert la sfârșitul dinastiei Qing (1644-1911).

Odată cu dispariția barierei forestiere, furtunile de nisip au devenit mai frecvente. Pentru a opri aceste furturni, care amenințau capitala chineză Beijing, Tianjin și alte orașe din nordul Chinei, administrația forestieră a decis în 1962 să înființeze ferma forestieră mecanică Saihanba și a trimis 369 de silvicultori în zonă pentru a planta copaci.

Prima generație de silvicultori Saihanba s-a confruntat cu multe provocări, echipată doar cu cele mai simple unelte, în condiții de frig și secetă extreme. Prin urmare, nu au putut asigura supraviețuirea copacilor plantați.

Cu toate acestea, în urma eforturilor comune a trei generații de-a lungul deceniilor, Saihanba a fost restaurată și transformată din nou într-un paradis verde, cu o acoperire forestieră care a crescut de la 11,4% la 82%, care are capacitatea de a conserva și purifica 137 de milioane de metri cubi de apă în fiecare an, de a fixa 747.000 de tone de dioxid de carbon și de a elibera 545.000 de tone de oxigen.

Este un fond genetic prețios de specii de plante și animale

Mediul ecologic bun al Saihanba găzduiește 261 de specii de vertebrate terestre sălbatice, 32 de specii de pești, 660 de specii de insecte, 179 de specii de macrofungi și 625 de specii de plante. Dintre acestea, există 47 de specii de animale protejate de importanță națională și 9 specii de plante protejate.

Larch, molid, pin și mesteacăn fac parte din vegetația tipică care crește acolo. Astfel, flora parcului acoperă 80% din suprafață și reușește să acumuleze mai mult de 10 milioane de metri cubi de lemn.

Istoria miraculoasă de plantare a silvicultorilor Saihanba a dat naștere conceptului de Spirit Saihanba, definit ca fiind muncă grea, înaintare împotriva șanselor, forjare a viitorului și inovație curajoasă. Fiind una dintre cele mai mari plantații artificiale din lume, Pădurea comunitară Saihanba a câștigat onoarea de Campion al Pământului în 2017, datorită eforturilor de a transforma terenul deșertic într-un paradis verde.

China are în plan să creeze și mai multe păduri artificiale

Țara este angajată în această sarcină și are în plan mai multe păduri similare care contribuie, de asemenea, la activitățile sale economice „verzi”. China dorește să se poziționeze ca o civilizație ecologică care protejează și îmbunătățește mediul înconjurător.

Țara este cel mai mare emițător de CO2 din lume și a fost îndemnată la nivel internațional să ajungă la zero emisii până în 2060 pentru a combate schimbările climatice. Astăzi, Saihanba, pe lângă biodiversitatea sa exuberantă, este vizitată de mulți turiști care vin să-i admire frumusețea.

Îngrijirea acestei păduri necesită multă muncă. În fiecare zi, îngrijitorii săi se confruntă cu pericole enorme. Prevenirea incendiilor de pădure este principala sarcină cu care se confruntă în mod constant. O furtună sau mâna omului poate duce la distrugerea totală a acestui spațiu pe care au muncit atât de mult pentru a-l construi.

Fără această masă verde, situația economică a zonei ar fi cu totul alta. Se estimează că valoarea acestor active depășește 4,2 miliarde de yuani, potrivit muyinteresante.es.

sursa: www.paranteze.md

Comisia Europeană îi acuză pe șefii Eurovision. Care este motivul? ,,Au făcut un cadou pentru „inamicii Europei”

Decizia Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) de a interzice drapelul UE la finala Eurovision de sâmbătă a fost un cadou pentru „inamicii Europei”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene, pentru Politico, citat de b1.ro.

Margaritis Schinas s-a arătat revoltat de decizia EBU, care a exclus în premieră alte drapele decât cele ale țărilor participante.

Comisarul european consideră că măsura a fost nepotrivită, având în vedere că suntem tot mai aproape de alegerile europarlamentare și a venit într-un moment în care mii de protestatari gruzini se adunau pe străzile din Tbilisi ca să își exprime susținerea pentru valorile democratice pe care le reprezintă UE.

„Nu pot găsi o explicație logică pentru care EBU face acest lucru. Și la ce ajută? Cu mai puțin de o lună până la alegerile europene, cine câștigă din interzicerea drapelului UE la Eurovision? Doar euroscepticii și inamicii Europei”, a subliniat Margaritis Schinas.

Decizia EBU a fost criticată și de purtătorul de cuvânt a Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

„Este cu siguranță regretabil să interzicem drapelul care este steagul tuturor membrilor UE și al altor membri din Consiliul Europei care iau parte la concurs, și care este arborat adesea de drapele naționale pe clădiri publice”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Flux imens de mașini pe traseele din țară care duc spre Chișinău. Se circulă bară la bară

La această oră (17:00), 13 mai 2024, se atestă flux sporit de transport spre municipiul Chișinău pe traseul R6 (Orhei-Peresecina-Ratuș-Măgdăcești). Moldovenii care au petrecut Blajinii în localitățile din țară se întorc în Capitală.

În satul Mitoc polițiștii au aplicat banda reversibilă pentru a defluidiza traficul. Poliția anunță că, pe unele intrări în capitală, la necesitate, va fi redirecționat transportul ca să nu se formeze ambuteiaje.

Conducători auto sunt rugați:

– respectați regulile circulației rutiere; 
– conduceți cu prudență;
– fiți atenți la pietoni;
– nu staționați în locuri interzise, pentru a nu bloca circulația.

Pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute, recomandăm pietonilor să fie maxim prudenți la traversarea străzilor și să nu o facă în locuri interzise.

Fiți prudenți la drum, păstrați-vă calmul și respectați solicitările polițiștilor.

Au încins grătarul și au sărbătorit cu muzică răposații. S-a întâmplat astăzi, în Moldova

Cu mesele pline de bucate, romii din diferite regiuni ale Republicii Moldova au sărbătorit Paștele Blajinilor. La Soroca romii au întins mese copioase cu bucate preparate acasă, buchete de flori, ouă cu pietricele, plăcinte, dar și băuturi alese, transmite www.stiri.md.

La Glodeni aceștia au încins grătarul și au sărbătorit cu chef răposații. De asemenea, romii din Chișinău și Florești s-au remarcat prin pomenile luxoase, bucatele sofisticate, pască grandioasă, rațe umplute, miel sau pește la cuptor și muzică ce răsuna tare.

foto: captura www.stiri.md; www.protv.md

O jurnalistă rusă spune că trupele lui Putin vor fi izgonite curând de la Centrala nucleară Zaporojie
Articolul anterior
Trei zodii de femei bune la pat: știu cum să atragă orice bărbat
Articolul următor