CEC face precizări legate de participarea la vot a studenților și a elevilor

Comisia Electorală Centrală anunță că studenții și elevii cu drept de vot, înmatriculați la instituții de învățământ în localitatea în care au înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară de mai puțin de 3 luni până la data primului tur de scrutin, vor putea să participe la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Astfel, aceștia vor fi obligați să prezinte organului electoral buletinul de identitate cu fișa de însoțire și carnetul de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați în localitatea respectivă.

Menționăm că acești alegători vor fi înscriși în lista electorală suplimentară.

Premierul Recean s-a întâlnit cu Alteța Sa Regală Principele Radu

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care se află în țara noastră cu ocazia organizării, sub auspiciile Familiei Regale a României, a Forumului Economic de la Chișinău. 

Premierul Dorin Recean i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează comunitatea de afaceri din România, dar și din alte țări europene să investească în Republica Moldova.

„Vom participa împreună la Forumul Economic și vom discuta cu antreprenorii din mai multe capitale europene despre oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră”, a precizat șeful Executivului. 

În cadrul întrevederii, interlocutorii au mai discutat despre activitățile Guvernului în procesul de integrare europeană și despre evenimentele viitoare pe care le va organiza Familia Regală. 

Soția primarului Ion Ceban, imagini tandre alături de mezinul familiei

Soția primarului capitalei, Ion Ceban, a publicat imagini tandre alături de bebelușul ei Mark.

Aceasta a postat un video pe pagina sa de Instagram, scrie UNIMEDIA.

Imaginile video cu bebelușul i-a emoționat pe urmăritori.

„Ce adorabili”, „Gingășie”, „Ce dulci”, „Cât de frumos e universul”, se arată în mesaje.

Familia Ceban a crescut cu încă un membru, chiar de sfântul Andrei. Soția primarului Capitalei, tatiana, a adus pe lume un băiețel căruia i-au pus numele Mark.

Ion Ceban este căsătorit cu Tatiana Țaulean și mai au împreună alți doi copii: Ilinca și Vasile.

Mama lui Valerian, decedat la Sângera, în banca fiului său, cu o lumânare, la un an de la tragicul accident, care i-a luat viața campionului

Ieri s-a împlinit exact un an de la accidentul în care doi biciclişti minori, Valerian Răilean, decedat ulterior, și prietenul său, David, au fost loviţi de o maşină, pe traseul care leagă capitala de comuna Stăuceni. Mama lui Valerian a mers în clasa unde a învățat fiul său, iar profesoara și colegii lui i-au adus un omagiu, scrie UNIMEDIA.

colaj foto: unimedia.info

Liliana Coșcodan, mama ciclistului decedat după accidentul tragic, a mers, astăzi, la școala unde și-a făcut studiile fiul său. S-a așezat în banca în care stătea Valerian, iar profesoara și colegii lui de clasă i-au adus un omagiu.

Și tatăl lui Valerian, Alexandru Coșcodan, a scris despre această zi tragică pentru familia sa și pentru cei care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe fiul lor:

„1). 21.02.2023 ora 16:04.

Valerian și Dăvid sau adăpostit de ploaie.

Exact peste 30 min a urmat tragicul accident.

2). Tragicul accident în urma căruia pe 24.02.2023 Valerian a decedat.

3). Video după accident”, a menționat Alexandru Coșcodan și a publicat 3 secvențe video în care apar momentele pe care le-a enumerat.

La 21 februarie 2023, în jurul orei 17.00, doi biciclişti minori, Valerian, campionul țării la ciclism, și prietenul său, David, vicecampion, au fost loviți de o mașină, pe traseul care leagă capitala de comuna Stăuceni. În urma impactului, copiii au fost transportați la spital.

La 24 februarie, Valerian s-a stins din viață, după 2 zile în comă.

La 20 iulie, șoferul a fost condamnat la șase ani de închisoare. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani. Totodată, bărbatul va trebui să achite 1,5 milioane de lei despăgubiri.

Părinții lui Valerian Răilean susțin că ar fi vorba de un omor intenționat, iar pedeapsa pe care a primit-o șoferul, în urma decesului fiului lor, este una mult prea blândă. De asemenea, cuplul îl acuză și pe antrenorul fiului lor, pentru că a trimis copiii fără supraveghere la Cricova. „Cred că o să cerem pușcărie pentru el”, a spus mama copilului, într-un interviu.

Contrabandă cu biciclete furate din UE și vândute la noi! 50 de percheziții și 90 de biciclete ridicate de poliție
Articolul anterior
Caz tragic în Capitală! Un tânăr de 24 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 15
Articolul următor