Cei mai buni câini de salvare din România, trimiși pentru a ajuta la găsirea oamenilor prinși sub dărâmături

Cei mai buni câini de salvare din România au plecat în această dimineață în Turcia pentru a ajuta la salvarea oamenilor prinși sub dărâmături în urma cutremurelor devastatoare care au lovit țara. De aproape trei decenii, la Centrul Național de Educare Canină de la Craiova sunt antrenați câini care să caute și să salveze orice supraviețuitor de sub dărâmături sau de pe orice teren accidentat, scrie realitatea.net. 

Unul dintre câinii special antrenați are opt ani și a salvat mai multe persoane în misiunea din 2019, atunci când a mers în Albania pentru a căuta victimele prinse sub clădirile prăbușite.

„Suntem bucurosi ca putem sa ajutam, in primul rand. In al doilea rand, cainii nostri sunt super pregatiti, sunt super instruiti. Ni se ofera sansa sa ajutam, este minunat”, a declarat Carmen Popescu, membru al Centrului de Educare Canina Craiova.Toți câinii trimiși în Turcia sunt salvatori. O asociație care colaborează cu departamentul de situații de urgență a spus că anual, animalele au chiar și 20 de misiuni de căutare a persoanelor dispărute.

„Este o echipa formata din 6 exemplare canine. Sunt cei mai titrati caini de cautare-salvare. Important este sa fim acolo. Atata timp cat exista o sansa de supravietuire, suntem optimisti. Dorim sa dam o mana de ajutor”, a spus Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină.

Cei șase câini de salvare care au plecat în Turcia sunt din rasele Ciobănesc german, Ciobănesc alb elvețian, Jack Terrier, Labrador și Golden Retriever. 

37 de percheziții comune în Moldova și România! A fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din țara vecină

Astăzi, ofițerii Departamentului Antifraudă și Conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, în baza grupului comun de investigații format cu EUROPOL, DIICOT, BCCO Iași și cu sprijinul EUROJUST, desfășoară 37 de percheziții în Republica Moldova și România, anunță Serviciul Vamal.

Acțiunile de urmărire penală vizează o cauză penală pe faptul contrabandei cu substanțe anabolizante și spălare de bani. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România.

Acțiunile sunt desfășurate în vederea destructurării unui grup criminal organizat, cu persoane cu dublă cetățenie română/moldovenească, specializat în fabricarea și comercializarea în spațiul Uniunii Europene a substanțelor anabolizante.

Replici la ședința Guvernului! Premierul Dorin Recean i-a sugerat Irinei Vlah să caute trădătorii de Patrie în împrejurimi

Dorin Recean îi sugerează Irinei Vlah să caute trădătorii de Patrie în împrejurimi. Nici ultima ședință a Guvernului nu a trecut fără replici între cei doi oficiali, de această dată mărul discordiei fiind cetățeniile pe care le pot deține ofițerii SIS, scrie realitatea.md.

Vlah consideră că aceștia trebuie să dețină doar cetățenia Republicii Moldova. Între timp, Recean consideră că acest factor nu reprezintă neapărat un indiciu care ar reprezenta trădătorii.

„Ce vreau să vă spun, sunt din cei cu o singură cetățenie și sunt trădători de Patrie. (…) Pe stradă dacă o să mergem, dacă o să mergem undeva și o să ne adâncim în subsoluri, o să vedem cetățeni ai Republicii Moldova, care sunt trădători de Patrie”, i-a răspuns premierul.

Anterior, replicile dintre Recean și Vlah se refereau la alte subiecte de pe agendă. Era vorba de indexarea pensiilor, renovarea drumurilor naționale și bugetul pentru apărare.

Narcotice în penitenciarul din Bălți! Un angajat, vizat în cadrul unor percheziții

Trei bărbați, printre care un angajat al Penitenciarului nr.11 Bălți, cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor și transmiterea lor în instituțiile penitenciare.

Ofițerii Direcției investigații „Nord”a INI, în comun cu angajații Penitenciarului nr.11 Bălți, sub conducerea procurorilor PCCOCS, oficiul Nord, au efectuat la 27 martie 2023, percheziții la trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 32 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Bălți, suspectați de punerea în circulație a drogurilor și transmiterea lor în instituțiile penitenciare. 

Urmare a probatoriului acumulat, polițiștii au constatat că unul dintre suspecți este un bărbat de 32 ani, angajat al Penitenciarului nr.11 Bălți. 

În urma efectuării perchezițiilor la punctul de control și trecere asupra angajatului instituției penitenciare, în lenjeria intimă a acestuia au fost depistate 25 de comprimate întregi și 5 jumătăți de același tip de comprimate, similare substanței interzise ,,subutex”.

Totodată, urmare a cinci percheziții efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM, precum și mijloace financiare în sumă de 2100 lei, ceea ce ar fi o parte din recompensa bănească dobândită de suspecți pentru favorizarea trecerii substanțelor interzise pe teritoriul instituției penitenciare vizate. 

Cei doi suspecți, printre care și angajatul Penitenciarului nr. 11 Bălți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar al treilea bănuit  este cercetat în stare de libertate. 

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,circulația ilegală a drogurilor” și ,,transmiterea tăinuită de control prin orice mijloace persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare a drogurilor’’. 

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor participanți la comiterea infracțiunii.

VIDEO! Gestul șocant pe care l-a făcut un adolescent pentru a supraviețui câteva zile sub dărâmături, în Turcia
Articolul anterior
FOTO! „Cea mai împuțită casă din Marea Britanie”, vândută cu o sumă uriașă, după multe oferte. Ireal cum arată în interior
Articolul următor