Cel mai feeric târg de sărbătoare din țară s-a încheiat cu un concert extraordinar, la Castel Mimi

Seria de evenimente “A fost odată la Castel”, desfășurate la Castel Mimi, s-a încheiat în acest weekend, odată cu concertul lui Argatu și Moș Martin, un eveniment exceptional, așteptat mai ales de amatorii de muzică underground și chiar și de iubitorii de folclor autentic românesc.

separator
Majoritatea oaspeților evenimentului au rămas mai mult decât încântați de concert. Dar, să le luăm pe rând! Cum au fost, pe scurt, evenimentele din seria “A Fost Odată la Castel”?

Dacă ar fi să descriem, într-un singur cuvânt, manifestațiile desfășurate în perioada sărbătorilor de iarnă, la Castel Mimi, acest cuvânt ar fi “feeric”! Să începem cu faptul că “A fost Odată la Castel” a început cu “Avanpremiera de Crăciun”, pe 14 decembrie 2019, eveniment în cadrul căruia oaspeții s-au bucurat de izvar nelimitat, de show de lumini și de un concert interpretat de National Youth Orchestra. Cei mici au reușit să-l viziteze pe Moș Crăciun și să facă poze împreună, să le scrie răvașe celor dragi și să le trimită prin intermediul Poștei Moșului. Mai mult, bucătarii Castelului au preparat tarte, checuri și delicii culinare speciale.Seria de evenimente “A fost Odată la Castel” a urmat și pe data de 22 decembrie 2019, odată cu „Atelierul lui Moș Crăciun”, un eveniment dedicat copiilor, cu mai multe activițăți pentru cei mici, între care: Reprezentații științifice haioase de la Mendelevium, fire show Sansara, show de lumini spectaculos, fanfara Moșilor Crăciunei și, bineînțeles, atelierul propriu-zis al lui Moș Crăciun, unde micuții au confecționat cadouri pentru prieteni și părinți.

“Ajunul Crăciunului” este un alt eveniment din seria “A fost Odată la Castel”, care s-a desfășurat la Castel Mimi pe 24 decembrie. Pe scenă a urcat îndrăgitul artist Cristofor Aldea-Teodorovici, împreună cu orchestra sa și a cântat, în mare parte, melodii în stilul folk-funk. Oaspeții au mai avut parte de mai multe show-uri de lumini, proiectate pe clădirea castelului, de izvar în cantități nelimitate și, desigur, de un adevărat târg de sărbătoare.Organizatorii seriei de evenimente “A fost odată la Castel” nu au ratat nici ocazia de a desfășura, pe 28 decembrie, un concert marca Vali Boghean Band, în cadrul căruia cele câteva sute de oameni, prezenți la eveniment, au fredonat melodiile vestitului muzician moldovean.Sfârșitul lui 2019 a fost marcat de o mare Forfotă, la Castel, care a presupus un târg de sărbătoare, show-uri de lumini, izvar, ceai cald, dulciuri preparate de bucătarii Castelului și desigur, o atmosferă de poveste.Începutul noului an 2020 a fost dedicat, în exclusivitate, copiilor! Pe data de 4 și 5 ianuarie, picii prezenți la evenimentul “Petrecerea Copiilor” s-au bucurat de un spectacol grandios, cu personaje de poveste și cu Moș Crăciun, acompaniat de Alba ca Zăpada. Deși organizatorii nu au menționat, în program, despre eventualele cadouri pe care cei mici urmau să le primească, Moșul a fost generos și le-a oferit celor mici dulciuri și cadouri.Noul an a mai adus la Castel o serie de excursii, cu genericul “Turul Castelului de Iarnă”, desfășurate în perioada 2-10 ianuarie. Cei dornici de a cunoaște labirinturile Castelului Mimi, beciurile, vinăria, legendele locale, dar și să deguste vinurile Castel Mimi, au reușit să-și împlinească curiozitatea, în acest sens.Iar punctul culminant și ultimul eveniment din seria “A fost Odată la Castel” a fost cel din data de 11 ianuarie, când Argatu și Moș Martin au urcat pe scenă, pentru a oferi publicului ritmuri de folclor autentic românesc mixate cu beaturi de hiphop. Aceasta a fost petrecerea în cadrul căreia nici o persoană nu a stat locului și s-a dansat timp de 2 ore, încontinuu. Faptul că evenimentul a fost unul excepțional îl demonstrează feedbackul pe care vizitatorii Castelului l-au oferit ulterior. Aceștia s-au arătat pur și si simplu încântați de prestația artiștilor Argatu și Moș Martin.

La o bună parte dintre evenimentele “A fost odată la Castel”, oaspeții au venit cu trenul de pe ruta Chișinău-Castel Mimi-Chișinău, pus pe linie special pentru aceste ocazii. Show-urile de lumini, proiectate pe clădirea Castelului, izvarul care a curs gârlă, târgul de Crăciun, muzica de sărbătoare și decorul feeric au fost câteva dintre elementele cheie, care au făcut din ambianța de la Castel – o adevărată sărbătoare.        

Permis de conducere de 1.600 de euro. Un bărbat din nordul țării, reținut pentru trafic de influență

Ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți anunță reținerea unui bărbat din nordul țării, bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi susținut că ar avea influență asupra unor funcționari ai Secției înmatriculare vehicule și documentare a conducătorilor auto Edineț și că îi poate determina să favorizeze un candidat la examenele practice și teoretice şi să-i elibereze permisul de conducere de categoria „B” în schimbul a 1600 de euro, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În baza informației denunțate, CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influență, iar ulterior a reținut persoana bănuită de pretinderea și primirea sumei menționate. La domiciliul și în automobilul bănuitului au fost efectuate percheziții pentru consolidarea probatoriului, de la fața locului fiind ridicate mai multe informații relevante pentru cauza penală.

Toate acțiunile au avut loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți. Totodată, instanța de judecată a decis plasarea în arest la domiciliu a învinuitului pe un termen de 30 zile.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

La Soroca au fost aduse fragmente din moaștele Fericitei Matrona

Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Drochia, însoțit de preoți și credincioși, au întâmpinat duminică, 17 noiembrie, chivotul cu fragmentele din moaștele Fericitei Matrona.

Potrivit Biroului de Presă al Eparhiei de Soroca și Drochia, sfințeniile au fost expuse spre închinare în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca și se vor afla aici până la data de 5 ianuarie 2025, transmite Știri.md.

Vine lapovița peste Republica Moldova. Zăpada care afectează Europa se apropie treptat și de noi

Zăpada care afectează Europa se apropie treptat și de Republica Moldova. Conform prognozei emisă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), la sfârșitul săptămânii sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță, scrie realitatea.md.

Astfel, începând de joi, 21 noiembrie, vremea se va răci și se va deteriora în toată Republica Moldova. Și vântul va sufla cu o intensitate de 27 km/h.

Temperatura în timpul zilei ar putea varia între -3 și 3 grade Celsius, în funcție de regiune.

Lapovița ar putea continua și sâmbătă în raioanele din nordul țării. De exemplu la Briceni, sâmbătă vor fi 0 grade ziua.

Oaspeți de peste Prut vor veni la Chișinău de Ziua nașterii poetului Mihai Eminescu
Articolul anterior
Detalii în cazul tânărului din Bălți, împușcat mortal în timp ce umbla cu uratul
Articolul următor