Cel mai izolat om din lume a murit. Nu a avut niciodată contact cu lumea civilizată și se crede că avea 60 de ani

Ultimul membru rămas al unui grup indigen din Brazilia a murit, la vârsta estimată de 60 de ani, arată BBC.

Potrivit sursei citate, bărbatul a trăit în izolare totală în ultimii 26 de ani, după ce toți membrii tribului din care făcea parte au fost uciși.

Bărbatul era cunoscut drept „Omul Gropii” pentru că a săpat gropi adânci, dintre care unele le folosea pentru a prinde animale în capcană, în timp ce altele pentru a se ascunde.

Cadavrul său a fost găsit pe 23 august într-un hamac în fața colibei sale de paie, fără urme de violență, experții considerând că a murit din cauze naturale. Bărbatul era ultimul dintr-un grup indigen care trăia în zona indigenă Tanaru din statul Rondônia, care se învecinează cu Bolivia.

Potrivit BBC, agenția care se ocupă de situația indigeilor din Brazilia (Funai) a aflat abia în 1996 că bărbatul supraviețuise și de atunci a monitorizat zona pentru a-l proteja de intruși.

În 2018, membrii Funai au reușit să-l filmeze în timpul unei întâlniri întâmplătoare în junglă. În filmare, el poate fi văzut tăind un copac cu ceva asemănător cu un topor.

sursa

Chinezii de la producătorul auto Chery folosesc fabrici din Rusia lăsate libere de rivalii occidentali pentru asamblarea de mașini

Constructorul auto chinez Chery a început să asambleze mașini în Rusia la trei fabrici lăsate libere de rivalii occidentali, pentru a le vinde în țară. Fabricile au fost lăsate libere inclusiv de Volkswagen și Mercedes, informează digi24.ro., cu referire la Reuters.

Producătorii auto chinezi au acaparat mai mult de jumătate din piața auto din Rusia în ceea ce privește vânzările, deoarece majoritatea omologilor occidentali au abandonat țara în urma invaziei din Ucraina. Acum, aceștia își extind aria de acțiune pentru a acoperi și o mai mare parte din producția internă a Rusiei, subliniind modul în care Beijingul joacă un rol mai influent în schimbarea peisajului de producție și a economiei Rusiei de la începutul invaziei.

Pe lângă importurile de autoturisme finite în Rusia, Chery, care reprezintă aproape o cincime din vânzările de autoturisme din Rusia, importă autoturisme aproape finite și finalizează asamblarea în trei fabrici rusești, au declarat persoanele respective. Patru dintre persoane, inclusiv dealeri care gestionează relațiile cu fabricile, au refuzat să fie identificate deoarece nu sunt autorizate să vorbească cu presa.

Cel mai mare exportator auto din China pariază probabil pe o cerere puternică în țară, în timp ce piața internă din Rusia se confruntă cu o producție limitată și o capacitate de producție neutilizată la maxim, au declarat sursele. Chery a afirmat într-o declarație scrisă că aprovizionează piața rusă cu autoturisme, dar nu intenționează să construiască sau să-și cumpere propriile fabrici în această țară. Aceasta nu a comentat ca răspuns la întrebările Reuters cu privire la lucrările de asamblare de la fabrici.

Ploi slabe și maxime de până la 18 grade Celsius, în weekend

Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi ploi slabe pe întreg teritoriul țării, în unele regiuni se aștept averse cu descărcări electrice.

Astfel, potrivit prognozei, la nord temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius. 

În centru, minimele vor coborâ la 13 grade Celsius, iar maximele vor urca la 16 grade Celsius. 

La sud, temparatura va oscila între 15 și 18 grade Celsius. 

Doi elevi din Moldova au obținut locul I la un concurs global de AI

Nikita Moglan și Daniela Malancea, de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” din municipiul Chișinău au obținut locul 1 la concursul global de Inteligență Artificială organizat de compania americană Intel. Inclusiv, Oleg Rata și Anastasia Batrincea de la Liceul Teoretic „Nicolae Milescu Spătaru” din mun. Chișinău au câștigat competiția INTEL , la categoria 13-17 ani. Pentru prima dată, Republica Moldova câștigă la nivel global asemenea concurs, Competiției INTEL AI Global Impact Festival 2024.

Nikita Moglan și Daniela Malancea au concurat alături de 105 echipe, au dezvoltat un proiect de inteligență artificială care are ca scop îmbunătățirea accesului echitabil la sănătate. Proiectul lor oferă diagnostice rapide pentru comunitățile dezavantajate, permițând atât pacienților din zone izolate, cât și furnizorilor de servicii medicale să obțină rapid informații esențiale.

Oleg Rata și Anastasia Batrincea au dezvoltat proiectul ,,Road Condition Recognition”, un exemplu de cum inteligența artificială poate transforma problemele cu care ne confruntăm în soluții inovatoare. Identificarea și evaluarea calității drumurilor din Chișinău nu doar că îmbunătățește siguranța rutieră, ci și condițiile de trai pentru toți cetățenii.

Un jurnalist din Rusia riscă 8 ani de închisoare pentru că a donat 16 dolari fundației lui Navalnîi
Articolul anterior
Presa rusă șochează: „O pensionară din Moscova a fost hipnotizată de ucraineni pentru a da foc mașinii unui înalt oficial al Statului Major General rus”
Articolul următor