Cel mai lung brâu românesc se pregătește de Cartea Recordurilor

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a lansat, luni, un proiect pentru realizarea celui mai lung brâu tradiţional românesc din lume care să candideze pentru a fi înscris în Cartea Recordurilor şi a făcut un apel la români să se alăture iniţiativei prin confecţionarea de brâuri cu modele la libera alegere, scrie cotidianul.ro.

„Astăzi dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume şi sperăm să ni se alăture cât mai mulţi români, să coase câte un brâu cu un model pe care îl aleg singuri. Iniţiativa de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brâu românesc din lume îi aparţine Danielei Lostun, care va coordona proiectul împreună cu Galina Condrea din cadrul centrului nostru” , a declarat, luni, pentru Agerpres, coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Într-o postare pe pagina de facebook a Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg se arată că românii se pot implica acum într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România.

„Dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume. Iubeşti tradiţia şi cultura românească? Ai o asociaţie, organizaţie sau vrei să te implici doar ca persoană fizică? Acum ai ocazia de a te implica într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România. Să coşi un brâu românesc, după un model ales de tine, apoi până pe data de 10 iunie 2024 să îl trimiteţi la Nürnberg (fără niciun cost). Pe data de 24 iunie 2024 – de ziua Iei vom măsura brâul şi îl vom expune în centrul oraşului Nürnberg. Notă: ne dorim ca prin acest proiect să intrăm în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung brâu românesc din lume! Şi tu poţi contribui la această performanţă”, se mai afirmă în postarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg.

Cei interesaţi să participe la acest proiect pot găsi datele de contact ale centrului din Nürnberg pe pagina de facebook menţionată.

O femeie, constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu un individ care o șantaja cu publicarea unor videouri cu caracter intim

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță reținerea unui bărbat din Strășeni, de 26 de ani, care ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantajarea cu răspândirea secvențelor filmate în timpul actelor sexuale de până atunci.

Mai mult decât atât, bărbatul i-a încălcat viața privată și prin faptul că a înregistrat scenele sexuale fără acordul femeii. După o serie de amenințări că le-ar prezenta apropiaților femeii înregistrările, acesta a trecut la fapte și i le-a transmis fostului soț al acesteia, în afara țării. Astfel, după faptele care durau din iulie 2023, femeia cu vârsta de 34 de ani a depus o plângere la autorități, care au purces la reținerea acestuia, cu suportul mascaților din BPDS “Fulger”, și ridicarea telefonului care conține imaginile intime. Urmărirea penală continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Concert în Orășelul European din PMAN, de 9 Mai

Mâine, 9 mai, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din diverse instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care se numără: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”, vor evolua cu programe culturale și artistice.

În Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale, Primăria Chișinău va avea 2 corturi cu informații despre proiectele pe care le desfășoară împreună cu partenerii de dezvoltare.

În primul cort vor fi prezentate informații despre toate proiectele iar cel de-al doilea cort va fi dedicat tinerilor și activităților Centrelor municipale de Tineret.

Chișinăul are un portofoliu de aproape 3 miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bîc și multe altele ce includ domeniul social, educațional, tineret și lansarea afacerilor.

La corturile Primăriei Chișinău vor fi desfășurate diverse activități pentru toate vârstele.

Vor fi sesiuni de discuții cu vizitatorii, prezentări de proiecte, joc de șah cu campioni (juniori și seniori), quiz despre Chișinău cu premii, spațiu special amenajat pentru distracția copiilor.

Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic”

Natalia Barbu a suferit înfrângere ieri seara la cel mai important concurs de voci, Eurovision Song Contest 2024, așa că Moldova nu a reușit să se califice de această dată în marea finală. Artista a oferit prima reacție, după ce a aflat rezultatul televotului, declarând că e un concurs politizat, scrie cancan moldova.

„Încă o dată ne convingem ce concurs e. Nu este vorba despre voce. Este foarte politic și nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta. Sunt convinsă că m-a votat foarte multă lume și trebuia să trec în finală. . .Bineînțeles că sunt momente când o țară ca a noastră are șanse să urce chiar foarte sus, dar asta așa uneori, ca să nu ne răsfețe prea mult. . .Eu mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”.

Interpreta noastră a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa „In The Middle”. Vedeți mai jos prestația.

Noi rețineri în schema de escrocherii cu „ruda implicată în accident”. Trei indivizi, care au estorcat sume enorme de la persoane credule, reținuți
Articolul anterior
Ce mânca Marilyn Monroe în fiecare dimineață. Obiceiul peste care nu sărea niciodată
Articolul următor