Cel mai mare regret al Antoniei! Artista a vorbit deschis despre momentele bune și mai puțin bune din viața ei

Enigmatică, de o frumusețe desprinsă din cărțile cu zâne, directă și asumată. Antonia a vorbit deschis despre momentele bune și mai puțin bune din viața ei, despre minunata familie pe care o are, dar și despre cicatricile interioare într-un interviu oferit pentru avantaje.ro.

Antonia, dacă ți s-ar oferi șansa unică de a repara o greșeală a trecutului, care ar fi aceea?
Eu am învățat să îmi asum toate greșelile și să îmi accept viața mea întru totul, cu bune și cu rele. Totuși, aspectul cel mai delicat și dificil de gestionat pentru mine este că nu am avut-o pe fiica mea alături în toți acești ani, că am văzut-o mai puțin decât ar fi trebuit.

Regretul tău cel mai mare este legat de această greșeală?
Din păcate, au fost lucruri care nu au ținut de mine întru totul și e greu de spus ce aș fi putut să fac mai bine, să nu se mai întâmple.

Se spune că o femeie frumoasă are mai multe șanse pentru a reuși în viață. Este adevărat, ai simțit asta?
Cu siguranță frumusețea mi-a adus oportunități și m-a diferențiat. Însă fără muncă, pasiune și perseverență, frumusețea e trecătoare.

Care este lecția cea mai importantă pe care vrei s-o știe fiica ta?
Să fie un om bun, blând, iubitor, să aibă încredere în forțele proprii și să știe că orice ar fi, voi fi lângă ea.

Cum a fost copilăria ta?
Extraordinar de frumoasă și plină de fericire, distracție. Cred că este perioada din viața mea care mi-a plăcut enorm. M-am bucurat din plin de joacă, de expe-riențe, de prieteni. M-a marcat profund copilăria pe care am petrecut-o în State și sunt atât de fericită că părinții mei au ales să plece acolo. În plus, ce a fost extrem de important în viața mea a fost să ascult de părinții mei, să le recunosc autoritatea, să îi ascult. A contribuit mult la disciplina mea, educația mea.

Ce faci când îți este greu?
Plâng, vorbesc cu Alexandru sau cu prietenii apropiați, încerc să am grijă de mine, să mă odihnesc ca să pot să îmi revin și să depășesc momentul respectiv. Sunt o persoană destul de optimistă și încerc să nu las momentele grele să mă acapareze.

Cum e viața ta dincolo de imaginile spectaculoase pe care le vedem în presă? Te îngrijorează pandemia?
Am grijile normale pe care cred că le are orice om în această perioadă: să fie sănătoși cei din familia mea, să fie fericiți și liniștiți copiii mei. Plus că pentru noi ca artiști e o perioadă delicată, pentru că nu ne putem face meseria, nu putem fi pe scenă. Și e destul de greu. Sper să urmeze o perioadă mai bună și pandemia să se diminueze ca efecte.

Ce-ai vrea să știe lumea despre tine și eziți să spui?
Oamenii știu despre mine și lucruri care nu sunt adevărate! Mai sunt lucruri pe care doresc să le spun, dar încă nu sunt pregătită. Am avut niște momente în viață care m-au rănit și despre care voi vorbi la momentul potrivit.

Așază în ordinea importanței: armonia vieții, dragostea, cariera, familia, viața publică, prietenii…
Familia, dragostea, prietenii, armonia vieții, cariera, viața publică. Am ales această ordine pentru că, dacă ești echilibrat în viața personală, poți să îți construiești liniștit cariera.

sursa: www.avantaje.ro

Marina Tauber rămâne la libertate. Va fi citată la procuratură

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber nu a fost reținută, pe 26 mai, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Ea va fi citată la Procuratură, în dosarul în care este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii, scrie newsmaker.ro.

Amintim că fracțiunea Partidului „ȘOR” și cea a Partidului Acțiune și Solidaritate au susținut solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, privind ridicarea imunității în cazul lui Ilan Șor și a Marinei Tauber. Procuratura a cerut reținerea, arestarea, percheziția și tragerea la răspundere penală celor doi lideri ai Partidului „ȘOR”, pe care îi acuză de escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani. Cei doi se declară nevinovați și susțin că ar fi vorba despre o „răfuială politică”.

Înainte de vot, Tauber a menționat că nu a înțeles ce acuzații i se aduc: „Mă învinuiți de ceea ce nu am făcut și o voi demonstra. Întrebarea mea: când eu, Ilan Șor și colegii vom demonstra că bănuiala rezonabilă nu este corectă, ce facem mai departe cu prejudiciul și afectarea imaginii pe care deja ați adus-o? Vorbiți despre milioane sau zeci de milioane de euro, așa și nu am înțeles din ce motiv ați venit să fie ridicată imunitatea”.

În replică, Robu a răspuns: „Este bănuiala rezonabilă că dvs, prin complicitate, ați comis două infracțiuni. Sunteți în drept ca ulterior să demonstrați nevinovăția în instanța de judecată, ca ulterior, în baza legilor R. Moldova să solicitați despăgubiri. (…) Eu înțeleg foarte bine agitația dvs, care se datorează faptului că atât conducătorul partidului dvs, cât și alții – au zero influență asupra conducerii Procuraturii”, a răspuns procurorul general interimar.

Anterior, plenul parlamentului a aprobat ridicarea imunității lui Ilan Șor.

Un proiect de lege care urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii a fost votat în Parlament

Deputații au aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, proiectul de lege care urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii. Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, vicepreședintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, și membrului acestei comisii, Marina Morozova.

Printre măsurile propuse de autori este extinderea, de la trei la șase luni, a perioadei de probă pentru toate categoriile de salariați, cu excepția muncitorilor necalificați, în scopul verificării complexe a aptitudinilor profesionale ale salariatului.

De asemenea, se propune simplificarea procedurii de schimbare a programului de lucru, a contractului de muncă, de transfer la o altă unitate cu acordul salariatului.

O altă prevedere a proiectului vizează reducerea, de la o lună la 14 zile, a  termenului minim de aducere la cunoștință a salariaților despre modificarea programului de muncă în schimburi.

Proiectul revizuiește și procedura de restabilire la locul de muncă. Prin urmare angajatorul va putea decide restabilirea angajatului la locul de muncă sau achitarea unei compensații de concediere.

În scopul asigurării unei previzibilități ce se referă la revenirea din concediul de maternitate și concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului se propune introducerea obligativității de a preaviza angajatorii, cu cel puțin 14 zile înainte de data preconizată de revenire. În cazul în care funcția este ocupată – cu cel puțin două luni înainte de revenire.

Noile modificări se referă și la reglementarea modalității de programare a concediilor anuale și familiarizarea salariaților cu graficul lor.

Proiectul mai prevede informarea salariaților despre atragerea la munca suplimentară și creșterea, de la 120 la 240, a numărului de ore suplimentare pe an, cu acceptul angajatului.

În raport cu funcționarii publici proiectul revizuiește procedura de evaluare a acestora. Astfel, se propune evaluarea semestrială a funcționarilor.

Totodată, se prevede că funcționarii publici vor putea deține funcții de conducere doar până la vârsta de 65 de ani.

Documentul vizează și un nou tip de abatere disciplinară, care se referă la îndeplinirea nesatisfăcătoare în mod repetat a sarcinilor.

Proiectul prevede operarea modificărilor la Codul muncii, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legea cu privire la aprobarea clasificatorului unic al funcțiilor publice, Legea privind salarizarea în sectorul bugetar. Modificările urmează a fi aprobate în cea de-a doua lectură.

11 bebeluși au murit într-un incendiu violent la o maternitate din Senegal

11 bebeluși nou-născuți au murit, joi, după ce un incendiu a izbucnit la o maternitate din Senegal, la spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh, relatează CNN, citat de digi24.ro. Anunțul a fost făcute de președintele acestei țări africane.

„Tocmai ce am aflat, cu durere și consternare, de moartea a 11 bebeluși nou-născuți. Îmi exprim profunda compasiune față de mamele și familiilor lor”, a spus Macky Sall, președintele Senegalului, joi.

Într-un comunicat transmis după tragedie, ministerul sănătății din această țară a anunțat că va pune în aplicare un plan de răspuns și că „se iau măsuri pentru a ajuta familiile victimelor”.

Tot conform acestui comunicat, ministrul sănătății Abdoulaye Diouf Sarr, care participa la o conferință la Geneva, a revenit de urgență în Senegal.

Președintele țării a acerut o investigație pentru a afla care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Un alt ministru din guvernul senegalez a descris tragedia drept „oribilă și inacceptabilă”, cerând și evaluări serioase ale sistemului sanitar al țării.

„Sunt îngrozit de moartea inacceptabilă și oribilă a 11 nou-născuți în Tivaoune. Recurența tragediilor din spitalele noastre ne aduce aminte de obligația de a evalua cu rigurozitate calitatea serviciilor din spitalele noastre. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor”, a spus Cheikh Bamba Dieye, ministru senegalez al planificării regionale și guvernelor locale.

Protest cu „maimuţe” în faţa Parlamentului organizat de mai mulți tineri mascați
Articolul anterior
Video! Ninge în sudul Moldovei
Articolul următor