Cel puţin 29 de morţi şi 61 de persoane internate în Rusia, după ce au băut alcool otrăvit. Ce au găsit autoritățile în băutură

În total, 29 de persoane au murit, iar alte 61 au fost internate în Rusia, după ce au consumat cidru impropriu consumului – unul dintre cele mai grave incidente de acest fel în Rusia, în care aceste drame nu sunt rare , anunţă miercuri Ministerul rus al Sănătăţii, relatează AFP, preluat de Digi24.ro.

Autorităţile ruse au anunţat luni cel puţin 16 morţi şi zeci de internări.

„Numărul total al victimelor intoxicării cu alcool de substituţie în regiunile ruse se ridică la 90”, dintre care 29 au murit, anunţă Ministerul rus al Sănătăţii, citat de agenţiile ruse de presă. Patru persoane se aflau într-o „stare extrem de gravă”, iar alte 30 într-o ”stare gravă”, precizează ministerul.

„Mister Cidre” Presa rusă scrie că victimele au consumat un alcool denumit „Mister Cidre”, care conţinea metanol – un produs extrem de toxic. Această băutură era comercializată în anumite magazine care vând alcool.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă şi au dispus să se confişte loturile contaminate – produse în oraşul Samara pe Volga.

Morţile cauzate de alcoolul impropriu consumului nu sunt rare în Rusia, unde preţul băuturii vândute în comerţ poate fi prohibitiv pentru milioane de ruşi săraci, mai ales în provinciile în care nivelul de trai este foarte scăzut.

În octombrie 2021, 35 de persoane au murit după ce au fost otrăvite cu alcool, în două incidente separate, în Rusia. În 2016, peste 60 de persoane au murit la Irkuţk, în Siberia, după ce au băut ulei de baie care copia o marcă cunoscută de esenţă de păducel, în care etanolul a fost înlocuit cu metanol.

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O femeie din Elveția a decedat şi 11 persoane au fost rănite într-un accident cu turiști în Antalya

O turistă elveţiană şi-a pierdut viaţa şi alte 11 persoane au fost rănite într-un accident rutier în sudul Turciei, transmite AFP, citând media din Turcia şi consulatul general al Elveţiei.

Potrivit agenţiei de stat Anadolu, citată de Agerpres, cei 11 răniţi sunt zece turişti elveţieni şi şoferul turc al microbuzului cu care se deplasau de la aeroportul din Antalya spre un hotel situat în districtul Manavgat, la circa o oră de mers cu maşina.

„O cetăţeană elveţiană a decedat în acest accident rutier”, a indicat viceconsulul general al Elveţiei în Turcia, Jérome Perrenoud-André, contactat de AFP. El nu a fost în măsură să confirme naţionalitatea răniţilor.

Potrivit imaginilor difuzate de media din Turcia, microbuzul a lovit un TIR staţionat pe un drum rapid care leagă Antalya de Alanya, două din principalele staţiuni de pe litoralul mediteranean turc, foarte apreciate de turiştii europeni.

Conform agenţiei Anadolu, femeia decedată era un medic în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Socialiștii atacă primarul capitalei. Ion Ceban, acuzat de foștii colegi din PSRM de „promovarea agendei LGBT”
Articolul anterior
Femeie în vacanță all-inclusive, revoltată la culme pentru că oamenii își rezervau șezlongurile cu ajutorul prosoapelor. Gestul extrem la care a apelat după câteva zile petrecute în stațiune
Articolul următor