Centrul Cultural Vatra te invită la Festival Medieval 2017!

Centrul Cultural Vatra te invită să petreci trei zile în lumea fascinantă a epocii medievale, nu deseori ai ocazia să admiri cavaleri înrolați în lupte, să dai mâna cu trubaduri, să guști din bunătățile tradiționale! Cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval, care va fi organizată pe 1-3 septembrie 2017, îți aduce o serie de surprize, întrucât se așteaptă să fie un eveniment grandios ce le pregătește vizitatorilor amintiri pentru o viață întreagă – un eveniment pe care nu-l poți rata!

separator
index

Centrul Cultural Vatra  își propune să le facă invitaților o incursiune în lumea antică, așa cum nu s-a mai întâmplat!

Pentru prima dată, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. Centrul Cultural Vatra va invita la festival cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume, care vor organiza competiții la lupte, lupte în masă, trageri cu arcul, proba autenticitatea taberelor medievale și multe alte activități istorico-distractive.wer

Pe lângă lecții inedite de istorie, vizitatorii vor avea parte și de un concert grandios, în cadrul căruia vor evolua artiști, trupe și band-uri renumite din țară, dar și din străinătate.esrt

Turneul Internațional se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017 în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval, urmat de un amplu spectacol muzical unde vor fi antrenate trupe celebre internaționale, spectacol organizat de către Centrul Cultural Vatra, gazda evenimentului.

Centrul Cultural Vatra, gazda evenimentului, vine și cu un program distractiv complex. Astfel, iubitorii de sport, vor putea participa la diverse competiții, iar cei mai isteți se vor alege cu premii.zz

Vino împreună cu familia, colegii, prietenii și adună amintiri pentru o viață întreagă, la Festivalul Medieval 2017!

Biletele pot fi achiziționate și online pe iticket.md.

Dacă vrei să afli cum au loc pregătirile pentru cel mai așteptat festival medieval, urmărește pagina de facebook VATRA!

De pe 1 până pe 3 septembrie, ești așteptat la Vatra! Mai multe detalii poți afla la numerele de telefon 79551133; 069933683.

Scutul de la Cernobîl este deteriorat. După 39 de ani de la accident, reparațiile vor costa enorm

La 39 de ani de la cel mai grav accident nuclear civil din lume, inginerii ucraineni se confruntă cu o nouă provocare la Cernobîl. Potrivit Radio Europa Liberă, o dronă rusă a lăsat o gaură mare în scutul protector al complexului în urmă cu peste două luni.

Provocări în repararea scutului

Cupola de oțel masivă, construită pentru a proteja și izola rămășițele radioactive ale reactorului numărul patru, a fost avariată în urma unui atac cu dronă pe 14 februarie.

Moscova a negat responsabilitatea pentru acest incident. Deși nivelurile de radiații în exteriorul scutului perforat au rămas normale, repararea găurii este extrem de dificilă. Gaura se află deasupra sarcofagului în descompunere care încapsulează deșeurile radioactive ale reactorului.

„Cum poți repara un spațiu de acoperiș unde, cu cât urci mai sus în clădire, cu atât cresc nivelurile de radiație? Sunt atât de ridicate lângă sarcofagul propriu-zis, unitatea reactorului, încât nu poți lucra deasupra lui”, a explicat Shaun Burnie, expert nuclear la Greenpeace.

Burnie a făcut parte dintr-o echipă Greenpeace invitată să inspecteze daunele la scurt timp după atac. „Este o provocare foarte, foarte serioasă, enormă pentru Ucraina într-un moment în care se confruntă cu atâtea alte provocări, încât comunitatea internațională trebuie să intervină și să ofere sprijin”, a explicat el.

Impactul asupra planurilor pe termen lung

Conform sursei citate, noua structură de izolare a fost finalizată în 2019 ca parte a unui proiect internațional de 2,2 miliarde de dolari, implicând 45 de țări.

Planurile pe termen lung de a demonta în siguranță sarcofagul pentru a permite îndepărtarea ruinelor radioactive ale reactorului nu mai sunt posibile în urma deteriorării scutului, potrivit lui Dmytro Humeniuk, expert din cadrul Centrului Științific și Tehnic de Stat pentru Securitate Nucleară și Radiologică din Ucraina.

Evaluarea daunelor și planuri

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat 450.000 de dolari pentru evaluarea daunelor cauzate de dronă structurii de izolare. Ministrul ucrainean al mediului, Svitlana Hrynchuk, estimează că rezultatele preliminare ale analizei ar trebui finalizate în luna mai.

Burnie anticipează că reparațiile la scut vor fi costisitoare și Ucraina va avea nevoie de finanțare semnificativă din partea donatorilor internaționali: „Trebuie să vină cu un plan pe termen mai lung, care va fi foarte extins, foarte complicat și potențial îngrozitor de scump”.

Accident grav în raionul Hîncești între un microbuz și o căruță cu șase persoane

Accidentul care a avut loc aseară în jurul orei 21:30, pe drumul G100 dintre localitățile Cărpineni și Horjești din raionul Hîncești s-a soldat cu un deces și mai multe persoane rănite.

Conform cercetărilor preliminare efectuate de polițiști, un bărbat de 53 de ani, aflat la volanul unui microbuz Volkswagen, a lovit din spate un hipomobil în care se aflau șase persoane. Impactul a avut consecințe tragice:

  • Un bărbat de 38 de ani din căruță a murit în timp ce i se acorda ajutor medical la fața locului.
  • O femeie de 29 de ani și un copil de 9 ani au plecat de la locul accidentului cu o mașină de ocazie.
  • Un alt bărbat și un copil de un an au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
  • Un bărbat de 39 de ani a suferit leziuni ușoare.

sursa: autoblog.md

O nouă reacție a soției lui Bolea după informațiile că deputatul a agresat-o

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, care a fost publicat în română și rusă, femeia spune că respectivele informații sunt „false” și că acestea ar face parte dintr-o „campanie planificată de discreditare” a deputatului.

Aceasta a lăsat un mesaj pe facebook:”

În legătură cu recentele informații din mass-media despre presupusa „agresiune” din partea soțului meu, declar oficial: această informație este FALSĂ. În cei 17 ani de viață împreună, soțul meu nu a recurs niciodată la violență fizică asupra mea. Tensiunea emoțională resimțită în acea zi, dacă a existat, poate fi atribuită contextului personal în care mă aflam.

Nu am fost supusă violenței, nu am solicitat un ordin de protecție și nu am depus mărturie la poliție. Emiterea ordinului de protecție a fost pentru mine o surpriză neplăcută. Avocații noștri analizează deja din punct de vedere juridic acțiunile organelor de poliție în această situație, în vederea contestării acestora.

Solicit mass-mediei să dezmintă informațiile false răspândite. Îndemn pe toată lumea să se abțină de la speculații suplimentare pe acest subiect. Sunt convinsă că aceste publicații fac parte dintr-o campanie planificată de discreditare a soțului meu.

În același moment, încă ieri am depus o declarație la poliție privind închiderea cazului, întrucât apelul a fost efectuat din greșeală de copilul nostru.”

Cahul – gazda Seminarului de Nutriţie „Slăbeşte Sănătos 10 kg în 2 luni”
Articolul anterior
O tânără de 16 ani a dispărut fără veste. Rudele sunt în alertă!
Articolul următor
Close menu